29juni

Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript

Vandaag is het Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript verschenen. In dit handboek leert u vanaf het nulpunt hoe een website wordt opgezet en welke technieken daarbij worden gebruikt. U leert hierbij zelf de codes schrijven voor webpagina. Het boek gaat hierbij niet uit van een visuele editor, zoals Adobe Dreamweaver of Microsoft Visual Studio. In plaats daarvan gaat u zelf met de code aan de slag, zodat u maximale grip hebt op het eindresultaat. U weet na afloop van dit boek precies wat nodig is om een moderne website te ontwerpen en kunt websites van anderen doorzien.

In de inleidende hoofdstukken worden de drie technieken kort voorgesteld. In de overige hoofdstukken worden de technieken altijd geïntegreerd toegepast. Het boek werkt hierbij case/oplossingsgericht. In het hoofdstuk over formulieren wordt bijvoorbeeld de HTML-code besproken om het formulier in te stellen, maar direct ook de CSS-code om het formulier op te maken en JavaScript-code om formuliervelden te valideren.

Specificaties

  • Boek, paperback, 480 pagina's.
  • Geschikt voor Windows en Macintosh
  • Geschikt voor opleidingen en zelfstudie.
  • ISBN-13: 978-90-5940-414-4 (9789059404144)
  • Prijs: EUR 29,90
  • Voorbeeldhoofdstuk beschikbaar op Yindo

Van de flapekst:

"(X)HTML, CSS en JavaScript vormen de drijvende kracht achter de hedendaagse website. Niet alleen kennis van deze onderdelen, maar ook van de onderlinge interactie is van cruciaal belang om een gelikte, gebruiksvriendelijke en moderne website te ontwikkelen. In het Handboek (X)HTML, CSS & JavaScript laat internetexpert Peter Kassenaar u zien hoe u gebruikmaakt van genoemde technieken, maar vooral ook hoe u ze optimaal laat samenwerken. Het resultaat is een website die zich aan de huidige webstandaarden conformeert en in alle gangbare browsers optimaal presteert."

Beknopte inhoudsopgave

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

  • Beginnen met HTML
  • Kennismaken met CSS
  • JavaScript in een notendop
  • Koppelingen maken
  • Werken met HTML-lijsten
  • Verschillende mediatypen op de site gebruiken
  • Werken met HTML-tabellen
  • Pagina's opmaken met CSS-lagen
  • Werken met formulieren
  • Technieken met JavaScript
  • De site publiceren op het web

Oefenbestanden

In het boek staan tal van oefeningen om zelf met HTML, CSS en JavaScript aan de slag te gaan en direct uw eigen website op te zetten voor school, vereniging, onderneming of hobby. Het is typisch een boek om naast het toetsenbord te leggen en zelf mee oefenen.

HtmlCssJavaScriptOefenbestanden.zip (1,0 MB)

De oefenbestanden zijn te downloaden als één groot zip-bestand. Hierin staan de oefenbestanden gerangschikt in afzonderlijke zip-bestandjes per hoofdstuk.

Hebt u het boek gelezen en hebt u er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een bericht achter onder dit artikel.

Bestellen

Peter Kassenaar
-- 29 juni 2009

 

(PS: in aanvulling op het bloggen ben ik sinds kort ook actief op Twitter, voor korte berichten en handige links. Je kunt me volgen via http://twitter.com/PeterKassenaar (@PeterKassenaar is mijn Twitternaam). 

Reacties

01-07-2009 11:28 #

Als het niet in Adobe Dreamweaver of Microsoft Visual Studio word uit gevoerd.
In welk programma word het dan wel gedaan?

Aristote Netherlands

02-07-2009 08:54 #

@Aristote - Je kunt zelf een code-editor kiezen. In het boek worden een aantal gratis editors voorgesteld (zoals Notepad++ voor Windows, of Aptana Studio voor de Mac), maar je kunt ook de codeweergave van Dreamweaver of VS gebruiken, als je dit programma hebt en hiermee bekend bent.

Je kunt er zelfs voor kiezen gewoon Notepad/Kladblok te gebruiken.

Peter

09-07-2009 10:02 #

Ik heb het boek (basiscursus 3-in-1 boek kennis met XHTML 1.0, Cascading Style Sheets (CSS) 2.1 en JavaScript 1.5.) al een tijdje geleden gekocht, is dit ook een soort aanvulling doorop, of is dit boek dan overbodig.

Edwin Netherlands

10-07-2009 09:00 #

@Edwin - dat is een goede vraag! Inderdaad zal veel informatie je bekend voorkomen, als je al het 3-in-1 boek hebt. Dit boek is daar een soort logische opvolger van.

Tegelijkertijd is heel veel informatie bijgewerkt naar de nieuwste standaarden en gebruiken. Met name het JavaScript-deel is voor minimaal  80% vernieuwd en ook het CSS-deel sluit beter aan bij de hedendaagse browsers.

Het boek sluit nu door zijn case-gerichte en geintegreerde aanpak beter aan bij vaardigheden die momenteel van [junior] webdesigners worden gevraagd.

Het 3-in-1 boek was gewoon letterlijk een bundeling van drie losse boeken in 1 kaft. Er was weinig/geen onderlinge samenhang.

In dit boek is de onderlinge samenhang tussen de drie technieken juist het uitgangspunt.

Als je al veel HTML en CSS kent, is het JS-deel misschien nieuw voor je. Als je alle drie onderdelen al goed beheerst, kun je je geld beter uitgeven aan een gevorderden-boek, is mijn inschatting.

Succes er mee!

Peter

10-07-2009 01:43 #

Vertel me, waar kan ik dit kopen kniku en in welke taal het is?

Herpeset United States

11-07-2009 12:49 #

Ben nu een paar weken bezig in dit boek en ben er zeer tevreden over. Voordat ik eraan begon wist ik praktisch niets van html, css en javascript. Ben nu op de helft ongeveer en zet zelf een redelijke site neer. Nu nog een onderwerp... Smile

Marco Netherlands

12-07-2009 01:10 #

Hier ben ik weer Peter!

Hopelijk vind je die snotneus van 16 geen blok aan je been. Ik ga dit boek binnenkort halen zeker weten. Ik ken losse onderdelen en zoek al lang een boek die ervoor zorgt dat alles aan elkaar hangt in mijn hoofd. Misschien een beetje raar uitgelegd. Laat ik het zo zeggen als je van alle drie een hele kleine kennis hebt, zal dit boek je dan kunnen helpen om een overzicht te creeëren?

Nu heel effen off-topic: (mijn excuses)

-komt er van uw kant nog een boek over php, asp, asp.net?

-(alvast mijn exuses voor deze vraag maar)denkt u dat ik te jong ben om al deze script technieken aan te leren en zou ik me beter concentreren op mijn studies (aangezien ik wetenschappen wiskunde wil/ga volgen?)

alvast bedankt

Mvg

Thomas

Thomas Belgium

14-07-2009 01:26 #

Not only knowledge of these components, but also the interaction is crucial to a gelikte, user-friendly and modern website.

cosmetic dentist preston United Kingdom

16-07-2009 08:42 #

@Thomas - ja, als je van alles al iets weet, maar op zoek bent naar de *relatie* tussen de drie technieken en wanneer je welke techniek gebruikt, dan is dit zeker een goed boek.

En nee, ik denk beslist niet dat je te jong bent om programmeren en script-technieken te leren. Het zal juist ondersteunend werken bij je studie - en omgekeerd!

Hoewel je misschien niet rechtstreeks technieken en trucjes kunt gebruiken die je leert bij het programmeren of juist tijdens je studie, is het belangrijk om een groot overzicht en conceptueel inzicht te krijgen.

Logisch denken. Redeneren. Oplossingen zoeken voor algemene problemen. Dit is vaak veel belangrijker dan 1000 tekens code per minuut te kunnen typen (hoewel dat onder tijdsdruk ook van pas kan komen Smile, maar dat is pas tijdens een job - hoef je je nu nog geen zorgen over te maken).

Ik zou je zeker aanraden je zoveel mogelijk als 'spons' op te stellen en alle kennis die je kunt vergaren te absorberen. Dan ga je vanzelf de dwarsverbanden zien en kun je later snel met oplossingen komen voor gestelde problemen.

Succes.

Peter

16-07-2009 08:43 #

@Thomas - nieuwe boeken over PHP, ASP.NET staan voorlopig nog niet op de planning.

Peter

16-07-2009 09:41 #

Oke bedankt
Nogmaals wil ik nu een ondersteunde vraag stellen. Ik vind het raar om te programmeren ik weet niet hoe u ermee begonnen bent ed. Maar ik vind het egt raar want ik zie mezelf niet de codes die ik op tut's zie zomaar te kunnen typen. Ik denk dat ik daar jaren maar egt jaren zou over doen eerdat ik iets uitmezelf zou kunnen programmeren en dit haat ik egt. Ik hoop dat je wat snapt en ik hoop evenals dat er een manier is dit probleem te verhelpen. Ik weet dat oefenen en opdrachten maken hierbij helpt maar toch. En aangezien ik mijzelf oefeningen moet geven is dit zeker niet gemakkelijk

Alvast bedankt

Thomas

23-07-2009 08:43 #

@Thomas - alles begint met een *idee*. Of, als je het wat hoogdravender wilt vertellen, met een 'droom' of voor mijn part een 'visioen' of 'wens'.

Het (over)typen van tutorials en bestuderen van code in mijn boeken is goed om de *techniek* te leren kennen en hopelijk ook om een beetje inspiratie op te doen.

Maar het echte, creatieve proces moet in je hoofd plaatsvinden. Je moet een wens hebben om te realiseren. Dat kan een website voor een schoolfeest zijn, een diashow van een familiedag, een eenvoudig spelletje voor je neefje van 6 jaar, enzovoort.

En als je zulke ideeen krijgt, zul je zien dat alle technieken, of dat nu HTML, JavaScript, CSS, Flash ActionScript of PHP is, alleen maar *hulpmiddelen* zijn om je wensen te realiseren.

Begin met een eenvoudige wens. Bijvoorbeeld het uitbreiden of aanpassen van een voorbeelprojectje in mijn boek (bijvoorbeeld het registratieformulier?). Daarna kun je nieuwsgierig worden naar de manier waarop het formulier nu verder wordt verwerkt. Dan kom je met PHP of ASP in aanraking. Dan ga je daar verder wat over opzoeken en mee uitproberen. Enzovoort.

Maar de sleutelwoorden blijven altijd Nieuwsgierigheid, creativiteit en visie. EN daarnaast natuurlijk doorzettingsvermogen.

Dat is niet eenvoudig. Het kan best een paar jaar duren om te ontwikkelen. Techniek is simpel. Creativiteit is moeilijk! Succes er mee!

Peter

23-07-2009 11:01 #

Bedankt !!
Ik denk alleszins ook dat alles mbt informatica ook groot afhankelijk welke tijd je erin steekt, wil in steken, en kan in steken.

Hopelijk is het gewoon een kwestie van tijd?!

Bedankt !!!

Thomas

29-07-2009 10:27 #

Beste Peter,

ik weet dat er nu een 'vakantie stop' is, maar toch laat is hier een bericht achter.

Ik heb al jou boek "Handboek Dreamweaver CS4" gelezen, zou dit (html, css, java) boek daar een goede aanvulling op zijn? zodat mijn site(s) sneller en mooier opgebouwd zijn?

ik ben nog maar 14 jaar, maar ik zie het als 'jong geleerd is oud gedaan' maar bevat dit boek erg veel moeilijke termen etc. zodat het misschien moeilijk te begrijpen is?


nu ook ff offtopic (net als thomas ;P):

ik het boek dreamweaver cs4 mis ik allemaal van die "kleine" dingetjes die je site er net iets gelikter uit laten zien. (dus ook toepassingen als java en spry)

nu mijn vraag:
-komt er nog een boek waarin verder wordt gegaan op spry, in samenwerking met css. en al die kleine dingetjes (doorlopende lijnen, zoekvenster, etc.)?
zo niet waar zou ik dan deze informatie op kunnen doen? (google geeft alleen oude sites weer en prut)

ik dacht dat dit boek daarvoor bedoeld was, maar ik zag dat het boek geen dreamweaver gebruikte. (toch ga ik het boek kopen).

alvast bedankt ;)

mvg,

guido Teunissen Netherlands

02-08-2009 04:41 #

Hoi Peter,

je boek heeft me zeer geholpen met het bouwen van websites. Ben hem nu voor de 2e keer aan t lezen zodat alles wat beter blijft hangen.
Mijn vraag is t volgende:

Wat is nu de logische stap qua programmeer taal?
Javascript word in een notendop uitgelegd en is zeer interessant. Is t verstandig om hierop door te borduren? Dus een boek aanschaffen van Javascript 1.5/AJAX?
Welk boek raad je ons aan?

Marco Netherlands

02-08-2009 08:15 #

ik zou ook graag een boek zien waarin Java, AJAX en php uitgebreid worden besproken.

guido Teunissen Netherlands

02-09-2009 05:25 #

Een week geleden kwam ik dit boek tegen in de boekhandel. Meteen gekocht. Ik wist al het een en ander af van HTML/CSS door er maar wat mee te spelen, maar nét die fijne kneepjes niet. Het boek is erg duidelijk geschreven. Alle onderdelen worden duidelijk uiteen gezet. Ik ben nu net klaar met het derde hoofdstuk. Ik ben benieuwd naar de rest van het boek. Peter, gefeliciteerd met het uitbrengen van dit boek. Namens een tevreden lezer!

Dennis

14-09-2009 09:54 #

Mooi leesbaar boek geworden voor de beginnende website bouwer.

Ronald

28-09-2009 10:47 #

@Marco, @Guido - Ja, JavaScript is zeer interessant en *absoluut* 'The way to go', zou ik op dit moment zeggen.

Het probleem bij het schrijven van dergelijke boeken [in het Nederlands] is niet dat er te weinig informatie over is, of ik te weinig voorbeelden zou kunnen verzinnen ofzo, maar simpelweg dat de *markt* in Nederland hiervoor te klein is.

Oftewel: er zouden te weinig mensen het boek kopen om het financieel rendabel te maken. Het schrijven van een boek kost meerdere maanden, en alle schrijvers worden op basis van royalties betaalt. Als er dus maar een paar honderd boeken van verkocht worden (en dat is erg waarschijnlijk, bij een gespecialiseerd onderwerp als JavaScript en AJAX), dan kan dat eenvoudigweg niet uit. Er moet ook brood op de plank komen. De kinderen moeten toch nieuwe kleren en de huur moet worden betaald.

Dat is direct de reden waarom er weinig diepgaande Nederlandstalige programmeerboeken verschijnen. Helaas is het taalgebied te klein om -met uitzondering van de grote producten als Windows, Flash en Dreamweaver- aparte boeken over te schrijven.

Aanraders om te lezen zijn bijvoorbeeld 'JavaScript: The Definitive Guide' (http://amzn.com/0596101996) en 'AJAX in action' ( http://amzn.com/1932394613).

Succes er mee,

Peter

24-10-2009 06:42 #

Gegroet

Ik ben een studente uit België die sinds enkele weken een inleidende cursus softwarepakketten (html/css/js) volg. We hebben geen verplicht handboek en de lessen gaan me nogal snel; daarom ben ik op zoek naar een goed inleidend handboek voor absolute beginners. Ik heb in de winkel de 3-in-1 basiscursus zien liggen en die leek me wel ok (maar wel direct nogal uitgebreid aan het aantal pagina's te zien). In de catalogus van de bibliotheek zag ik echter een splinternieuw boek van u staan,  nl. "Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript". Nu ik vraag ik me af wat ik best aanschaf. Is het nieuw boek grotendeels hetzelfde dan het oude maar meer up-to-date? Of zijn er gewoon stukken weggelaten? Het nieuwe blijkt immers minder pagina's te tellen ... Ik ben dus op zoek naar een boek voor absolute beginners. Met websites als http://www.w3.org/ (welke we in de les gebruiken) kan ik niet veel aanvangen aangezien ik dan nog niet weet hoe ik het programma moet opstarten, of ik iets boven of in de body moet zetten, etc.etc. Mijn vraag in het kort: wat moet ik aanschaffen als complete computeranalfabeet die websites wil leren maken: het oude of het nieuwe boek? Smile

Vriendelijke groet!

Anne

26-10-2009 10:09 #

@Anne - Ik zou je op dit moment *afraden* nog de 3-in-1 Basiscursus te kopen. De inhoud van dit boek is inmiddels verouderd.

Het huidige Handboek (X)HTML, CSS en JavaScript heb ik geschreven als opvolger van het 3-1 boek. Het 3-in-1 boek is letterlijk wat er op de titel staat. Drie losse boeken, die door de uitgever als 1 bundel zijn uitgebracht. Er is geen (of in elk geval: weinig) onderlinge samenhang tussen de boeken.

Het uitgangspunt van het huidige handboek is juist *integratie*. Daardoor is de opbouw logischer en zijn er minder pagina's nodig om dezelfde stof te beschrijven. En uiteraard sluit de inhoud veel beter aan bij de huidige eisen die aan webdesigners worden gesteld.

Wel is het inderdaad zo dat het nieuwe handboek absoluut gezien iets minder onderwerpen bevat. Dit is met name zo in het JavaScript-deel. Daarentegen staan in het Handboek wel de JavaScript-technieken die *nu* actueel zijn, en niet meer verouderde technieken als een Klokje of ticker in de statusbalk.

Het HTML- en CSS-deel is juist uitgebreider dan in het 3-1 boek.

De w3.org-site is vooral als naslag nuttig, in het boek verwijs ik er ook wel naar. Maar om te *leren* designen, vanaf [bijna] het nulpunt, kun je het beste het Handboek aanschaffen dat op deze pagina wordt besproken.

Succes er mee.

Peter

31-10-2009 01:23 #

Peter,

In hoofdstuk 3 Kennismaken met CSS geef je op blz. 88 een opsomming van de posities waar een stijlenbestand geplaatst kan worden.

Is er een specifieke reden waarom je de laatste positie "geïmporteerde stijlbestanden" niet bespreekt in het boek en de overige wel?

Gr. Remco

Remco Netherlands

02-11-2009 08:46 #

@Remco - tja, daar is een hele obligate reden voor: ruimtegebrek. Van de uitgever mag een boek maar een xx-aantal pagina's groot zijn om binnen de vastgestelde prijs nog een beetje marge over te houden.

En dan moeten er soms onderwerpen afvallen. Geimporteerde stijlbestanden was zo'n onderwerp. Ik noem het wel in de inleiding, maar helaas is de ruimte te beperkt om er ook uitgebreid op in te kunnen gaan.

En omdat geimporteerde bestanden het minst gebruikt worden op het web, is dit onderwerp helaas vervallen. In de praktijk komen Linked Stylesheets het meeste voor.

Maar toch bedankt voor de opmerking, ik zal eens kijken of erin een eventuele volgende druk misschien nog een klein kadertje met een tip of opmerking geplaatst kan worden waarin dit wordt aangegeven.

Peter

04-11-2009 08:10 #

beste peter,

Je hebt een heel mooi boek gemaakt, samen met dreamweaver/photoshop maak ik mooie dingen!
Eerst dacht ik: met alleen het boek Dreamweaver Handleiding red ik het wel. Maar dit boek was echt een openbaring!
Iedereen die dreamweaver wil leren zou dit boek er ook bij moeten lezen Smile

Maar nu heb ik een vraagje:
Ik heb een algemene regel gemaakt in css:

/* alle links */
  text-decoration: underline;
  color: #d17d00;
}

a:visited{
  /*alle links die al bezocht zijn door de bezoekers */
  color: #F03;
}
a:focus{
  
  /*zie blz 159 voor uitleg */
  color: ;
}

a:hover{
  /* alle links waar de muis over gaat (ook de achtergrond) */
  tekst-decoration: underline;
  background-color: #f0c27c;
  border: 1px solid #d17d00;
  color: ;
}

nu heb ik bovenaan een navigatie balk en nu krijg ik daar ook de borders omheen, maar dat wil ik niet!

Hoe maak je een regel zodat hij niet in de mij aangegeven div id's zich toepast. ?


Mvg,


(btw als er een nieuwe reactie komt krijg ik 5 mailtjes :S hoe zet ik het uit, dat ik er nog maar 1 krijg?)

Guido Netherlands

10-11-2009 06:43 #

@Guido - dat van die 5 reacties kan ik helaas niet achterhalen. Ik hoor het van meer lezers - de ene keer 3 mailtjes, jij zelfs 5. Toch staat je adres maar 1x in de verzendlijst. Ik hoop dat het tijdelijk is.

Het probleem van de links kun je oplossen door ze in een aparte <div> te zetten, en de CSS-regels *alleen voor die div* in te stellen.

Bijvoorbeeld: je zet je menu-links in een <div id="menu">...</div>.

In je CSS schrijf je vervolgens aparte opmaak voor hyperlinks binnen die div. Dus:

#menu a{
...mijn aparte opmaak...
}

#menu a:hover{
...
}

Enzovoort.

Je links in het menu krijgen nu de afwijkende opmaak te zien, alle overige links (die niet binnen #menu staan) krijgen de standaardopmaak.

Dit kun je desgewenst ook verder uitbreiden met andere secties op de pagina.

Succes er mee,

Peter

11-11-2009 04:43 #

Beste Peter,
Ik heb veel te lang gewacht met het aanschaffen en daadwerkelijk lezen van een boek overr CSS. Jouw boek was het eerste, en meteen raak.

Lang geleden deed ik veel aan dtp met Ventura. Daarin kon je aan de tag Kop1 de eigenschap geven dat die altijd werd gevolgd door een alinea met de tag Inleiding, en aan Kop2 dat die altijd werd gevolgd door platte tekst. Als je dan na het typen van een kop op Return drukte, kreeg de volgende alinea meteen de juiste format. Hoe doe je dit met CSS?

Mij is ook niet helemaal wanneer je de gewone tag bodytekst gebruikt en wanneer de class selector .bodytekst.  

Robert van Waning Netherlands

12-11-2009 08:00 #

@Robert - ha, ik begrijp wat je bedoelt, maar zo 'intelligent' is CSS niet. In CSS3 worden hier (misschien) enige voorzieningen voor ingebouwd, maar voorlopig is het 't meest safe om elke kop en elke alinea apart te coderen.

Je moet dus elk element expliciet de opmaak geven die je zelf wenst.

In CSS 2 heb je wel :after en + operators om dit (deels) te bereiken, maar die worden lang niet door alle browsers ondersteund.

De bodytext gebruik je liever niet meer. Probeer alle opmaak via CSS te regelen. Een class selector .bodytext is daarom de aangewezen methode. Of natuurlijk een herdefinitie van body zelf, als in

body{
...hier de gewenste fonts & kenmerken...
}

Peter

09-03-2010 09:09 #

Hallo,

Ik ben 17jaar (05-04-1992), ik werk in een garage (misker- ford,mazda,fiat te emmen).
In mijn vrije tijd wil ik meer met deze "rommel" omgaan (computers, spelletje voor idd bijv mijn neefje maken, dia shows enz enz.) gewoon een beetje simpele dingen.
Wat raad je me aan?

Een boek? een Site? of ergens een site waar ik een beetje mee moet gaan stoeien??

Mijn inzet is 80% en doorzettings vermogen +-200%, mijn 'wil' om iets te bereiken zit ook HEEL HOOG.
Nu alleen de nodige informatie nog Smile


Mvr gr, safa



(mischien prive bericht terug? dan lees ik het meestal wel Embarassed-->  safavanderlei@msn.com)

Safa Netherlands

31-03-2010 02:13 #

Hallo allen,

Vanaf vandaag kun je dit boek ook online lezen op Yindo: www.yindo.nl/YindoReader.aspx?book=9789059404144.

Je kunt (gratis) een voorbeeldhoofdstuk lezen en -na registratie- eventueel toevoegen aan je persoonlijke boekenplankje.

Zo hoef je je boeken niet meer telkens mee te zeulen, maar zijn ze altijd online beschikbaar Wink.

peter Netherlands

22-06-2010 07:08 #

Hallo,

ik ben nu in hoofdstuk 4 van het boek, alles liep nog goed tot ik op bladzijde 122 het stukje voorbeeld in notepad++ typte,

<script type="text/javascript">
  var promoCode = prompt prompt ('Vul hier uw promotiecode in', 'Typ hier uw promotiecode');
  document.write(' <h1>De code die u invoerde was "' + promoCode + '" </h1>');
</script>

hij werkt alleen niet ik krijg alleen een leeg scherm, geen invul schermpje.
als ik na var promoCode = prompt een enter maak krijg ik wel een schermpje. maar na in te vullen en op ok geklikt te hebben komt er deze melding.

De code die u invoerde was function prompt() { [native code] }

doe ik iets verkeerd, heb ik iets niet op mijn pc staan wat er wel moet staan?
ik snap het niet.

groetjes.

Melissa Netherlands

Reacties zijn gesloten