21oktober

Naar Anglebrackets in Las Vegas

Als ZZP’er moet je jezelf continu blijven (bij)scholen. In april 2010 ging ik naar Las Vegas voor de ASP.NET and Silverlight Conference and Expo, met de feestelijke lancering van Visual Studio 2010 en Silverlight 4. En daaromheen tientallen uiterst nuttige sessies van de bekendste sprekers en developers op .NET gebied. Ik heb er erg veel aan gehad. We weten weliswaar allemaal hoe het is afgelopen met Silverlight (namelijk: zo goed als dood), maar Visual Studio is levendiger dan ooit, en juist vorige week is Visual Studio 2013 gelanceerd.

(als je het leuk vind: ik heb destijds een blog bijgehouden met artikelen en filmpjes over randzaken als De Strip in Las Vegas, de woestijn, het Hollywood Sign en nog meer: http://www.kassenaar.nl/vegas/?page_id=25)

Homepage Anglebrackets

Fast forward 3,5 jaar. Eind deze week reis ik opnieuw naar Las Vegas, ditmaal voor de conferentie <anglebrackets />. Uit de online beschrijving:

/* anglebrackets is a conference for lovers of the web. We believe that the web is best when it's open and collaborative. We believe in the power of JavaScript and expressiveness of CSS the lightness of HTML. */

En dat is precies waarvoor ik er naar toe ga. Ik denk dat er geen conferentie ter wereld is die meer gericht is op de openheid van het web, open standaarden en hoe deze het beste toe te passen zijn, dan Anglebrackets. Alles ademt open source.

Hoewel veel sprekers uit de Microsoft-stal afkomstig zijn, zijn er ook workshops van Douglas Crockford (JavaScript-goeroe), Denise R. Jacobs, John Papa, Shawn Wildermuth, Elijah Manor en andere onafhankelijke webspecialisten. Ik kijk in het bijzonder uit naar de full day-workshop over SPA met AngularJS van John Papa en Ward Bell (ontwikkelaar van Breeze.js).

Meer informatie over anglebrackets vind je – behalve op de conferentiewebsite zelf – bijvoorbeeld op

En ik zal regelmatig mijn Twitterfeed bijwerken, op https://twitter.com/PeterKassenaar.

Ik heb er zin in!

Peter Kassenaar
-- 21 oktober 2013

Reacties zijn gesloten