23januari

2015, een belangrijk boekenjaar

Met de deze week door Microsoft aangekondigde verschijning van Windows 10 (een exacte datum is nog niet bekend gemaakt, anders dan “later in the year 2015”), het uitbreiden van het aantal titels in de Web Development Library en het opzetten van een nieuwe spin-off van deze succesvolle reeks, de App Development Library is het duidelijk: 2015 zal een belangrijk boekenjaar worden.

Zodanig belangrijk zelfs, dat ik in samenspraak met mijn uitgever Van Duuren Media heb besloten om met ingang van 1 april 2015 meer tijd te gaan besteden aan het schrijven van uitgaven op deze gebieden. De roadmap is ambitieus. Op de planning staan onder meer:

  • Handboek Windows 10
  • Web Development Library – PhoneGap
  • Web Development Library – HTML5
  • Web Development Library – CSS3
  • Web Development Library – Twitter Bootstrap
  • Web Development Library – NodeJS
  • App Development Library – diverse uitgaven, waaronder Swift, Windows Universal Apps en Xamarin Apps.

Een aantal titels staan al in de steigers (auteur Peter Doolaard is bijvoorbeeld al bezig met de uitgaven over HTML5 en CSS3 en ook andere topauteurs zullen bijdragen leveren), maar veel uitgaven zullen from scratch en volgens de laatste technologische stand van zaken geschreven worden.

Minder trainingen

Omdat een dag nu eenmaal maar 24 uur heeft, betekenen deze afspraken dat ik op andere terreinen concessies zal moeten doen.

Met ingang van 1 april is er daarom minder ruimte in mijn agenda om trainingen te geven. Ik blijf absoluut beschikbaar voor alle professionele front-endtrainingen die ik de afgelopen jaren ook heb gegeven. Bestaande trainingsafspraken worden niet gewijzigd. Ik kan echter maar een beperkt aantal nieuwe projecten per maand aannemen.

Hierbij geldt een first come, first serve-beleid, maar je moet er helaas ook rekening mee houden dat ik niet alle trainingsaanvragen zal kunnen honoreren.

Voor vragen over trainingen en boeken kun je uiteraard altijd contact opnemen. Ik probeer onverminderd binnen 24 uur te reageren.

 

Peter Kassenaar
-- 23 januari 2014.

Reacties zijn gesloten