10oktober

jQuery Mobile videotutorials

9789059407602-kleinBinnenkort verschijnt in de serie Web Development Library de titel jQuery Mobile. Dit is een boek dat uitgebreid ingaat op het maken van webapps die zijn geoptimaliseerd voor weergave op mobiele apparaten (smartphones, tablets).

Bij deze uitgave heb ik ook een serie videodemo’s gemaakt. Je kunt ze aanvullend aan het boek bekijken om meer te leren over jQuery Mobile. Natuurlijk is het mogelijk uitsluitend de video’s bekijken, maar het gaat veel beter als je ook het boek hebt gekocht ;-).

In de videodemo’s wordt het maken van een jQuery Mobile website/webapp besproken vanaf het beginpunt. Er wordt gekeken wat de werking en architectuur van jQuery Mobile-sites is, daarna worden de visuele widgets besproken die met dit uitgebreide mobiele framework worden meegeleverd: pages, toolbars, panels, listviews, enzovoort.

YouTube

Het maken van de aanvullende video’s is work in progress, het is de bedoeling in de loop van de komende weken het aanbod verder uit te breiden en ook video’s te maken met onderwerpen waarvoor in het boek geen ruimte meer was.

Hieronder de eerste video uit de lijst (http://youtu.be/X7VaAPzCm_w)

 

De totale serie is te vinden als YouTube-afspeellijst: http://www.youtube.com/playlist?list=PLhOYRbbfrvpF5FjupbTLZLCgoQRNy4a22

Om automatisch op de hoogte te worden gehouden als er een nieuwe video in de reeks beschikbaar is, kun je je abonneren: klik op de knop Abonneren, rechts onder de banner van het videokanaal.

youtube_channel

Opmerkingen voor uitbreidingen of verbeteringen zijn zoals altijd welkom! Je kunt ze kwijt bij de video’s zelf, of onder deze blogpost.

Peter Kassenaar
-- 10 oktober 2014.

Reacties zijn gesloten