21augustus

Autocorrectie uitschakelen op Android tablet

nexus7

Ik heb nu ongeveer een half jaar een Google Nexus 7; mijn eerste Android device ooit. In het algemeen ben ik er erg tevreden over. Snel, veel en goede applicaties en hij ligt door zijn 7”-formaat een stuk lekkerder in de hand dan mijn iPad en mijn Surface RT.

Eén ding bevalt me echter maar matig: in tegenstelling tot de Apple- en Microsoft-tablets is de standaardinstelling voor het automatisch corrigeren van teksten erg strak ingesteld naar mijn idee. En omdat ik regelmatig zowel Engelse als Nederlandse mailtjes, artikelen en tweets schrijf, moet ik de Engelse varianten altijd supergoed controleren om te zien of Android de inhoud niet heeft verhaspeld.

Autocorrectie uitschakelen

Het uitschakelen van Autocorrectie-optie is niet makkelijk te vinden in de menu’s. Op deze manier doe je het. Ik vermoed dat het voor andere Android-varianten op ongeveer dezelfde manier gaat:

1. Open de app Instellingen. Dit vind je via het algemene appmenu, of door het notificatiecentrum van bovenaf naar beneden in beeld te schuiven. Kies hierin de optie Taal en invoer.

Android: Instellingen, Taal en Invoer

2. Klik achter de geselecteerde toetsenbordoptie – vaak zal dat Google-toetsenbord, Nederlands zijn – precies op het instellingenpictogram. Als je gewoon op de naam tikt, gebeurt er niets.

Android: Instellingen, Toetsenbord

3. Kies de optie Autocorrectie (nu staat er geen instellingenpictogram achter de naam).

Android: Instellingen, Autocorrectie

4. Kies in het pop-upmenu de optie Uitgeschakeld.

Android: Instellingen, Autocorrectie, Geen

Gebruik de knop Terug om terug te keren naar de vorige menu’s, of keer met de startknop direct terug naar de uitgangspositie. Autocorrectie zit je nu niet meer in de weg als je in verschillende talen schrijft.

Succes er mee,

Peter Kassenaar
-- 21 augustus 2013

Reacties

22-08-2013 09:34 #

Een aanvulling: dat werkt niet op Samsung-tablets. Die hebben geen Android-toetsenbord, maar hun eigen Samsung-toetsenbord en dat kent de optie Autocorrectie niet.
Overigens, als je de gebruikte talen aan het toetsenbord toevoegt, krijg je ook de woordenboeken van die taal. Wissel van taal (toetsenbord) als je een Engelse tekst wilt typen en je gebruikt automatisch het bijbehorende Engelse woordenboek voor autocorrectie.

Henny Temmink Netherlands

Reacties zijn gesloten