03februari

Een fototentoonstelling zonder foto’s

Voor een project waar ik aan werk kwam ik onlangs op de site van dagblad De Gelderlander. Hierin viel mijn oog op de levensgrote banner Gelders Nieuws Foto 2007.

"Leuk", dacht ik. "Eens even kijken wat de mooiste foto's van 2007 zijn."

En er blijkt ook een verkiezing aan vast te hangen. Het publiek mag samen met een vakjury beslissen wat de beste foto van 2007 is geworden. Het internet is een mooi medium en brengt dit soort democratie dicht bij de mensen.

Maar hoe ik ook klikte en zocht, nergens vond ik een overzicht van de maar liefst "121 ingezonden nieuwsfoto's en 27 genomineerden van de vakjury". Wel wordt uitvoerig beschreven hoe wij voor het luttele bedrag van EUR 0,40 per ontvangen bericht een SMS-stem kunnen uitbrengen op onze favoriete foto. Dat is mooi,

"MAAR OP WELKE FOTO DAN? WAAR ZIJN ZE ?!..."

zo vroeg ik me inmiddels geagiteerd af. Nergens te vinden. Totdat ik heel kleine lettertjes, verstopt tussen de krantenlogo's en SMS-aanprijzingen in het volgende berichtje las.

Aha, dus zo werkt het internet. Nee, goed dat ik het weet.

De Gelders Nieuws Foto verkiezing is alleen bereikbaar tijdens 'reguliere openingstijden', op een tweetal lokaties in de hele provincie. Dat lijkt mij een beetje magertjes voor de grootste provincie van het land (qua landoppervlak) en ruim 1,9 miljoen inwoners?

Wie gaat er even naar Arnhem of Apeldoorn toe, maakt foto's van de foto's en zet ze even op Flickr, zodat we ze allemaal kunnen bekijken?

Reacties zijn gesloten