04maart

Unboxing Macbook Pro

In een eerder blogbericht sprak ik mijn overwegingen uit over een nieuw aan te schaffen notebook. Ik twijfelde tussen een Dell en een Macbook Pro. Inmiddels is de kogel door de kerk. Ik ga de komende jaren voor een Mac. Tenminste, voor zover het mijn mobiele werk betreft en het geven van presentaties en dergelijke. 

Toen....Het is overigens niet mijn eerste Mac. Lang geleden, in 1999 ofzo kocht ik een eerste generatie iMac, G3. Je kent ze nog wel, zo'n pastelkleurige viskom, min of meer in de vorm van een groot uitgevallen keelpastille. Deze gaf echter in 2002 de geest - harddisk kapot - en ik heb hem via Marktplaats verkocht aan een liefhebbende knutselaar. Exit Mac. Dat wil zeggen, tot vandaag dus. 

Aanschaf en levering

In diverse forums en berichten op websites las ik over de lange levertijden van sommige Apple-producten (zie bijvoorbeeld webwereld.nl, tweakers.net. en MacRumors.com). Ik moet echter zeggen dat ik deze ervaring niet kan delen. Direct na de aankondiging van de nieuwe serie Macbooks Pro vorige week dinsdag, heb ik op woensdag 27 februari telefonisch een exemplaar in backorder laten zetten bij het Apple Centre HTR in Arnhem. En vandaag, dinsdag 4 maart werd ik gebeld dat ik het systeem kon komen afhalen! Als je het weekend niet meerekent, betekent dit dus een levertijd van 5 dagen. Kennelijk mag ik mijn handen dichtknijpen.

Nu!

Unboxing

En omdat het tegenwoordig mode schijnt te zijn om van het uitpakken van je nieuwe product een 'unboxing'-video te maken, heb ik ook deze trend maar eens gevolgd. Direct na thuiskomst heb ik de videocamera op een statief gezet en mijn eerste hernieuwde kennismaking met dit roemruchte platform geregistreerd.

Bekijk video extern bij YouTube (06:26 min)

En verder...

Ongetwijfeld zal ik als Apple-newbie een paar hele rare opmerkingen hebben gemaakt tijdens het uitpakken. Maar zo zie je maar weer eens hoe een traditionele Windows-ontwikkelaar en -gebruiker tegen de zaken aankijkt. Al mijn huidige kennis over het Apple-platform en de producten was tot nu toe 'papieren' kennis, maar vanaf nu hoop ik zo nu en dan wat substantieels te kunnen posten. Ervaringen, verwonderingen, ergernissen, wie zal het zeggen.

Het filmpje heb ik – uiteraard – na het opnemen via Firewire geladen in iMovie en op de MacBook verder gemonteerd. Mijn ervaringen hiermee zal ik in een later bericht nog eens beschrijven. IMovie kent tevens een optie om gemaakte video's direct naar YouTube te publiceren, dus na het invoeren van mijn YouTube-accountgegevens kon ik verder achterover leunen. Erg makkelijk. Een eerste plusje voor Apple.

Eigenschappen van de MacBook Pro

Opmerkingen? Commentaar? Laat een berichtje achter.

 -- Peter Kassenaar
4 maart 2008 

Reacties zijn gesloten