14maart

MacBook Pro review - Hardware, deel 3

Ik ben bezig met een miniserie reviews over mijn nieuwe MacBook Pro. Eerdere blogberichten in deze serie zijn

In de video die bij dit bericht hoort, kijk ik meer in detail naar het beeldscherm van de MBP. Dit is per slot van rekening toch het onderdeel waar je het grootste deel van de tijd tegenaan kijkt gedurende het dagelijks werk. Een beeldscherm moet daarom stabiel verlicht zijn, moet letters en afbeeldingen haarscherp weergeven en moet het beeld ook goed weergeven als je niet loodrecht voor het scherm zit. In het filmpje komen al deze aspecten aan de orde.

En oh ja, als het even kan moet de computer ook een beetje vlot opstarten...

Bekijk externe video bij YouTube (06:43)

Samenvattend, ik vind goed:

  • Snelle opstarttijd van Mac OS X
  • Het beeldscherm. Ik heb in ruim 15 jaar laptopgebruik nog geen notebook gehad met een beter scherm.
  • Diverse instelmogelijkheden met betrekking tot resoluties.
  • De keuze tussen glossy en mat. Ieder kan zijn eigen voorkeur kiezen.

Wat kan beter:

  • Dit beeldscherm heeft geen minpunten. Punt.

Wat komt er nog meer?

  • Ik hoop volgende week een video gereed te hebben over het gebruik van de multitouch trackpad op de MBP.

Peter Kassenaar
-- 14 maart 2008

Reacties

23-03-2008 01:20 #

Ik heb erg veel gehad aan de info op je site over de MBP en er ondertussen zelf ook eentje aangeschaft. Als verstokt Windows/Outlook gebruiker was ik heel benieuwd hoe de Mac zou bevallen en ik herken veel in jouw reviews en films.

Op Tweakers heb ik een thread geopend met daarin tips en trucs voor Windowsgebruikers die overstappen op de Mac:gathering.tweakers.net/.../29800722#29800722

Hier staat oa hoe je een groot mailarchief (.pst) kunt overzetten op je Mac, of hoe je eenvoudig je contactpersonen en agenda op je Mac krijgt. Meer tips en trucs zijn van harte welkom.

Ellen Netherlands

Reacties zijn gesloten