28maart

Waar blijft het ‘Handboek Dynamische websites met Dreamweaver CS3’?

Vorig jaar schreef ik de ultieme bestseller (haha) Handboek Dreamweaver CS3 – Nederlandse en Engelse versie. Omdat ik destijds voor Adobe heb meegewerkt aan de eerste Nederlandstalige versie van Dreamweaver kon ik al in een vroeg stadium over de Nederlandstalige software beschikken. Dit handboek was dan ook de eerste versie die over de NL-versie van Dreamweaver CS3 ging.

Veel mensen hebben dit boek gekocht. En kennelijk hebben ze het erg goed gelezen. Want op pagina 50 verwijs ik al vast enthousiast naar het boek Handboek Dynamische websites maken met Dreamweaver CS3. Zelfs het ISBN-nummer wordt al genoemd: 978-90-5940-311-6. Ik heb dan ook al verschillende mailtjes van verontruste ontvangen lezers: 'ik wil dit boek graag kopen, maar ik kan het nergens vinden op internet' en 'waar kan ik deze titel aanschaffen'?

Voorbarig

Ik moet bekennen dat ik duidelijk te voorbarig ben geweest met het noemen van deze titel. Ik zal hier wat achtergrondinformatie bij geven. Het Handboek Dreamweaver CS3 is een boek dat het werken met Dreamweaver vanuit beginnersoogpunt behandelt. De lezer raakt langzaam bekend met het bouwen van een complete site, vanaf het nulpunt. Het was de bedoeling dat ik direct na het voltooien van deze titel verder zou gaan met een meer gevorderden-boek. Dat zou 'Dynamische websites' moeten worden. Maar helaas zijn er andere dingen tussendoor gekomen. Er moesten eerst nog extra Windows Vista-titels worden geschreven. Vanuit marketingoogpunt was dat handiger. Daarna ben ik voor de uitgever bezig gegaan met een programmeerproject. Dat is nog steeds niet afgerond, waardoor het schrijven van Dynamische websites steeds verder naar voren wordt geschoven.

Ben ik dan nu al begonnen? Nee, nog niet echt. Dat wil zeggen: ik weet precies wat er in moet komen te staan. De inhoudsopgave is gereed tot op paragraafniveau. Sommige paragrafen heb ik al geschreven, maar nog niet in de samenhang van een compleet boek. Het ontbreekt mij nog steeds aan de tijd om er een afgerond geheel van te maken. Als ik er een maal fulltime mee aan de slag kan is het boek in een week of zes gereed. Maar wanneer het zover is? Ik zou geen voorspelling durven doen.

Blijf op de hoogte

Zit je op dit boek te wachten, en wil je graag op de hoogte worden gehouden van het verschijnen? Laat dan een berichtje achter via de contactpagina en vermeld je e-mailadres (het wordt niet op dit blog gepubliceerd). Ik stuur je dan een mailtje zodra het beschikbaar is. Dan weet je in elk geval als eerste dat het verkrijgbaar is.

Met excuses voor de vertraging. Het project waaraan ik nu werk is echter ook héél mooi – en daar kan straks ook iedereen van profiteren!

Peter Kassenaar
28 maart 2008

Reacties

03-06-2008 06:07 #

als het boek uit is ben ik ook wel benieuwd zodra ik het dreamweaver cs3 boek uit heb en wat meervan wanten weet....

rudi stuve Netherlands

30-12-2008 11:37 #

Hallo,
ik heb u boek dreamweaver CS3 gekocht. Aangezien ik een "leek" ben in dit vlak had ik graag geweten,kan ik nog wat oefenmateriaal voor dit boek vinden. Op Adobe vind ik daar al niets meer van terug.
Graag een reactie.
Grz

g-p Belgium

05-01-2009 10:47 #

@g-p - inderdaad wordt op de site van Adobe altijd alleen informatie over de nieuwste versie gegeven. Je zou eens kunnen kijken op http://dreamweaver.startpagina.nl/ voor een overzicht van oudere versies, waaronder ook CS3.

Let er wel op dat veel materiaal alleen in het Engels beschikbaar is.

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten