21april

Boeken van Peter Kassenaar aanschaffen

Ik ben in 1996 begonnen met het schrijven van (computer)boeken. Mijn eerste uitgave was direct een hele mond vol: 'Basiscursus Corel Wordperfect 7 voor Windows 95 – NL versie'. Tja, die goede oude tijd. Met Windows 95, WordPerfect voor Windows, Netscape Composer. Ach ja….

Hoe dan ook, sindsdien zijn er meer dan zeventig titels van mijn hand verschenen. De meeste heb ik volledig zelf geschreven – en ook zelf het onderwerp aangedragen bij de uitgever, omdat ik vond dat er nog geen goede oorspronkelijk Nederlandstalige titels beschikbaar waren. Sommige boeken heb ik samen met anderen gemaakt. Co-auteurs waar ik in de loop der jaren mee heb gewerkt zijn onder meer Maarten Stefanski, Anna Penta, Thieu Krekels, Bert Pinkster, Peter Doolaard en Oskar van Rijswijk.

De boeken

Nu zijn computerboeken natuurlijk geen romans. Waar boeken van –pak hem beet – Willem Frederik Hermans of Tim Krabbé in de loop der jaren niets aan zeggenschap inboeten (zonder dat ik me overigens met deze reuzen wil vergelijken!), hebben computerboeken gemiddeld een doorlooptijd van ongeveer 18 maanden. Daarna is het boek verouderd of is er een nieuwe versie van de software verschenen – meestal beiden. En moet de titel worden bijgewerkt. De oude uitgave gaat naar De Slegte of beland op marktplaats.nl. Dat is geen ramp, het hoort nou eenmaal bij de hedendaagse omloopsnelheid van producten. Ik maak mij daarover geen illusies.

De lezers

Dat wil echter niet zeggen dat iedereen in hetzelfde tempo meeveranderd. Veel lezers werken nog op Windows XP of Windows 2000 in plaats van het huidige Windows Vista. Met – naar hedendaagse maatstaven – verouderde versies van software zoals Dreamweaver MX 2004, FrontPage 2003, Word 2002, Premiere 6.5 en zo verder. Sterker nog, ik heb nog maar ruim een jaar geleden nog een cursus gegeven aan de medewerker die Flash 4 onder de knie moest krijgen! Toen moest ik zelf trouwens ook wel weer even achter mijn oren krabben.

Boeken over oudere software zijn vaak niet meer op voorraad in de winkels. Vaak zijn ze door de uitgever 'In prijs opgeheven' (IPO), hetgeen zo veel wil zeggen als 'alles mag naar de ramsj, het is nog wat de gek er voor geeft'. Maar vaak zijn boeken ook gewoon uitverkocht. Gezien de korte omlooptijd zal een uitgever een boek van nog maar anderhalf jaar oud vaak niet meer gaan herdrukken als een oplage uitverkocht raakt, tenzij het om héél populaire onderwerpen gaat.

De vragen

Via e-mail krijg ik regelmatig de vraag van lezers 'waar kan ik uw boeken het beste kopen'?. En dan antwoord ik meestal op de volgende manier:

  • Boeken die nog gewoon in omloop zijn, kun je het beste aanschaffen bij een reguliere (online) boekwinkel.
  • Verouderde boeken kun je het beste zoeken via marktplaats.nl of eBay.nl (het Nederlandse aanbod daar is overigens nog zeer gering).
  • Als dat niet lukt, mag je me ook e-mailen en proberen het boek rechtstreeks bij mij te bestellen. Ik heb vaak nog een kleine voorraad en zolang ik minimaal één exemplaar voor mezelf overhoud mag je de rest van me kopen.
  • Een overzicht van alle boeken die ik heb uitgebracht staat op de oude site, op de pagina boeken.asp.

Titels die bijvoorbeeld niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn, maar waarvan ik er nog een paar beschikbaar heb zijn onder meer de volgende

Neem even contact op als je een van deze boeken – of een willekeurige andere titel – wilt bestellen. Dan laat ik je weten of ik hem nog beschikbaar heb en zal ik je betaalinstructies sturen. Als je wilt kan ik ze voor verzending zelfs nog voor je signeren :-).

En hoeveel kost dat?

Voor boeken die nog gewoon in de handel zijn, geldt in Nederland de vaste boekenprijs. Deze ben ik dan ook verplicht te berekenen. Voor alle andere boeken reken ik een vaste prijs van € 15,- per stuk (Basiscursus, Handboek), of € 7,50 voor de 'kleine' uitgaven (Computer idee-serie). Daarnaast betaal je een vaste bijdrage van €1,95 voor de verzendkosten, ongeacht het aantal boeken of het gewicht.

Peter Kassenaar
-- 21 april 2008

Reacties

13-05-2008 04:13 #

Voor mijn studie werk ik met basiscursus PHP5 oplage maart 2008. Hoofdstuk 6 gaat over de controle structuren van scripts. Ik wil graag de uitwerkingen van de oefeningen van dit hoofdstuk bekijken, maar op www.kassenaar.com gaat hoofdstuk 6 over program flow. Waar kan ik de goede uitwerkingen vinden?
mvg Helen Boots

Helen Netherlands

19-05-2008 08:59 #

@Helen,

Bedankt voor je bericht,

Ik heb het even gecontroleerd, maar volgens mij zijn de oefenbestanden in het zipbestand op de (oude) site gewoon correct. 'Controlestructuren' is een ander woord/vertaling voor Program Flow.

In elk geval excuses voor deze onduidelijkheid.

Als de uitwerkingen van de oefenbestanden niet klopt, laat het in dat geval nog even weten.

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten