01april

Docentendag Fundament Informatica

Uitnodigingsvideo

Op 14 mei 2008 organiseert uitgeverij Instruct een docentendag voor gebruikers van de methode Fundament Informatica (let op: webcam-alert! :-), 02:38 min.

Klik om video te starten

 


Achtergrondinformatie

Fundament InformaticaUitgeverij Instruct is uitgever van de serie Fundament Informatica, een leerweg Informatica voor het voortgezet onderwijs in Nederland. Ik heb in deze serie onder meer de programmeermodule over PHP geschreven. Voor gebruikers (en daarmee worden in dit verband vooral de docenten bedoeld, niet de leerlingen :-) van deze methode organiseert Instruct op woensdag 14 mei een docentendag. Hier kunnen docenten ervaringen uitwisselen, contacten opdoen of gewoon even bijkletsen met vakgenoten.

Thema van de dag: CSS

Om de dag een centraal thema te geven is dit keer gekozen voor CSS, Cascading Style Sheets. Er was vanuit het veld veel vraag naar de achtergronden en mogelijkheden van deze techniek. Zeker nu het opmaken van webpagina's via HTML (met verouderde codes als <font>, <b> en <i>) wordt afgeraden, is het van belang dat de juiste methode (CSS) goed bekend raakt.

De uitgever heeft mij verzocht inhoudelijk een groot deel van deze dag te vullen.

  • In een middagsessie zal ik ingaan op de achtergronden bij CSS, de correcte syntaxis, mogelijkheden van CSS (formatting en CSS-p) en de verschillende manieren waarop CSS aan een (X)HTML-pagina gekoppeld kan worden. Voor de meer gevorderde gebruikers komt ook het werken met diverse frameworks aan de orde (bijvoorbeeld Yahoo UI), zodat je niet voor elk project vanaf het nulpunt hoeft te beginnen.
  • In een avondsessie is er de mogelijkheid tot hands-on kennismaking met CSS door zelf achter een pc plaats te nemen en diverse cases (op verschillende moeilijkheidsniveaus) te volgen.

Tot slot nog even de exacte gegevens voor in de agenda:

  • Datum: woensdag 14 mei 2008
  • Locatie: Wartburg College te Rotterdam, locatie Guido de Bres
  • Tijdstip: 15.00 uur – ca. 20.30 uur (inclusief diner)
  • Inschrijven: website Instruct (kosten: EUR 35,-).

Graag tot ziens,

Peter Kassenaar
-- 31 maart 2008

Reacties zijn gesloten