15mei

Schermafdrukken maken met Windows Vista Knippprogramma [video]

In mijn miniserie over handige softwarehulpjes heb ik eerder geblogd over

In deze post laat ik een handige manier zien om in Windows Vista schermafdrukken te maken. Hiervoor gebruik ik het nieuwe tooltje Knipprogramma ('snippets' in Engelstalige Vista-versies) dat – voor zover ik weet – met alle versies van Windows Vista wordt meegeleverd.

PrintScreen, Alt+PrintScreen en Knipprogramma

Het werken met de knoppen PrintScreen (schermafdruk van hele scherm maken) en Alt+Printscreen (afdruk maken van het actieve venster) werkt in Windows Vista nog net zoals in Windows XP en eerder. Maar met het nieuwe Knipprogramma kun je nu ook exact aangeven welk deel van het scherm je als gif, jpg of png-bestand wilt opslaan. Als extraatjes kun je vanuit Knipprogramma een screenshot direct e-mailen of nog eenvoudig verder bewerken door met een potlood of markeerstift extra opmerkingen te maken in het knipsel. Maar als dat niet voldoende is, kun je het knipsel natuurlijk altijd laden in Photoshop of Fireworks om hem daar nog verder te bewerken.

Bekijk de video (05:29 min) voor een compleet overzicht.

Video over het werken met Windows Vista Knipprogramma

Peter Kassenaar
-- 15 mei 2008

Reacties zijn gesloten