04augustus

Werkruimte instellen in Photoshop

In mijn serie videoposts over digitale fotografie en het werken met grafische programma's (Photoshop, Photoshop Elements, overige) zijn ondertussen twee afleveringen verschenen:

In de video van dit blogbericht gaat het niet over een speciale handeling of techniek, maar meer om een randvoorwaarde bij het werken met Photoshop, namelijk "hoe houd je het werkgebied zo schoon mogelijk en het zicht op je foto zo goed mogelijk?". Ik laat zien hoe de sneltoets Tab in Photoshop zorgt voor een opgeruimd werkblad en hoe je eigen werkruimtes met favoriete paletten en –locaties kunt maken. Ook wordt in de video getoond hoe snel de standaardinstellingen van Photoshop hersteld worden.

Paletlocaties en werkruimte instellen in Photoshop

Werkruimte en paletlocaties instellen in Photoshop (04:02 min.)

De video is opgenomen met Photoshop CS, maar werkt ook in andere versies van Photoshop. Veel andere grafische programma's (Corel Draw, The GIMP, Paint Shop Pro) hebben vergelijkbare opties, al zullen ze soms anders heten. Wel wordt veelal ook de Photoshop-conventie van sneltoetsen gevolgd (omdat dit nu eenmaal de de facto standaard is). Probeer het gebruik van Tab dus gewoon eens uit.

Bedankt voor het lezen/kijken.

Peter Kassenaar
-- 01 augustus 2008.

Reacties

15-03-2009 02:00 #

Ik wil in mijn website een diashow toevoegen, maar niet met de rand/omlijsting van Windows Media Player. Gewoon in mijn ontwerppagina.
Ik werk met Dreamweaver en adobe photoshop Elements 7. Maar het resultaat is gewoon lelijk. Ik wilde de testversie van Fireworks downloaden, maar dat lukt niet. Ik krijg een foutmelding dat ik Air moet sluiten, maar deze staat niet open. Hoe kan ik een mooie automatisch lopende fotopresentatie maken met aan de zijkant kleine afbeeldingen van de foto's die daarin zijn gebruikt?

Truus Kleijn Netherlands

16-03-2009 10:39 #

@Truus - ik ken Photoshop Elements 7 niet, maar andere versies van PSE hebben de optie om zelf een diashow te maken. Deze kun je dan denk ik in Dreamweaver importeren. Maar nogmaals - ik heb dat zelf nooit gedaan.  

Probeer het eens bij Google? Bijvoorbeeld op deze manier:
www.google.nl/search

Peter Netherlands

30-05-2009 07:52 #

this is short easy tutorial, even i dont understand the language.. you are great

Sulumits Retsambew Ecuador

Reacties zijn gesloten