10augustus

Uitgebreide tekstmaskers in Photoshop

In mijn serie videoposts over digitale fotografie en het werken met grafische programma's (Photoshop, Photoshop Elements, overige) zijn ondertussen de volgende afleveringen verschenen:

De video van dit blogbericht is wat uitgebreider (10:40 min.) en laat zien hoe tekstmaskers kunnen worden gebruikt voor verschillende letters van een woord. Achter elke letter wordt een andere foto als masker gebruikt.

 

Uitgebreide tekstmaskers in Photoshop

Om het effect er wat meer uit te laten springen worden daarna(ast) enkele teksteffecten toegepast op de maskers, zoals Schuine rand (Bevel and emboss) en Slagschaduw (Drop shadow). U leert hoe deze eenmalig worden ingesteld en vervolgens makkelijk naar elke laag worden gekopieerd.

De oefenbestanden die in deze videodemo worden gebruikt zijn te downloaden als zip-bestand. Kijk hiervoor onderaan dit bericht.

Wilt u meer weten over Photoshop, kijk dan ook eens in de linkerbalk van dit blog met Google-advertenties. Google is meestal vrij goed met het inschatten welke advertenties op een bepaald blogbericht van toepassing zijn :-).

Door deze adverteerders te bezoeken draagt een u een steentje bij in de kosten van dit weblog. Maar natuurlijk mag u ook rechtstreeks een donatie overmaken om uw waardering te laten blijken!

Bedankt voor het lezen/kijken.

Peter Kassenaar
-- 08 augustus 2008.

tekstmaskers_aap.zip (1,43 mb)

Reacties

11-11-2008 05:13 #

Hallo ik heb geprobeerd op basis van de video het tekstmasker  (AAP) in elements versie 7 uit te voeren maar met in selectie plaatsen wordt geen nieuwe laag gemaakt.
Maar in de achtergrond de foto van de aap geplaatst. Als ik in de laag T sta is de optie in selectie plaatsen niet actief.
Jammer vond het een leuke mrthode

Anton

Anton van denNoort Netherlands

Reacties zijn gesloten