18augustus

Duotoon afbeeldingen maken in Photoshop

Onlangs ben ik gestart een serie – al wat oudere – videodemo's om te zetten naar webformaat en te publiceren op dit blog. In deze serie zijn inmiddels de volgende afleveringen verschenen.

De video van dit bericht gaat over het werken met Duotoon-afbeeldingen. Deze zijn vooral in de drukwereld bekend, maar ook voor webdesign kan het werken met Duotonen tot snel resultaat leiden. Ze komen vooral van pas als het nodig is om bijvoorbeeld snel een kleurfilter over een foto te leggen. Met een paar klikken kan de foto dan snel van de gewenste sfeer worden voorzien.

 

Duotoon afbeeldingen maken in Photoshop

 

Mocht het daarna (eveneens) nodig zijn om de foto af te drukken op een drukpers, dan is in elk geval het exacte kleurnummer bekend en zal de kleur van het drukwerk precies overeenkomen met de afbeelding op het scherm. Het is niet nodig om verschillende kleuren drukinkt te mengen om tot het gewenste resultaat te komen. Op een eenvoudige inktjetprinter zal dit verschil overigens niet te zien zijn, maar een drukker zal blij zijn met de exacte kleurinformatie uit het Pantone- of HKS-profiel.

 

Met Duotoon zijn snel mooie effecten te bereiken. Hiernaast bijvoorbeeld een foto van mijn zoontje (4 jaar) die is omgezet naar een Duotoon-afbeelding waarop de kleur Pantone Yellow C is toegepast.

 

Succes er mee, bedankt voor het lezen/kijken.

 

Peter Kassenaar
--18 augustus 2008

Reacties

25-11-2008 05:16 #

Hallo Peter,

Als ik een foto omzet in duotonen en die foto daarna wil opslaan, wordt jpeg-formaat niet weergegeven in het bestandsformatendialoogvenster (mooi scrabblewoord) en kan ik die fot dus ook niet als jpeg op mijn website zetten. Wat te doen?

Groet,

Joost

Joost Walter Netherlands

25-11-2008 08:09 #

@Joost,

Inderdaad, het lijkt er op dat Photoshop alleen wil/kan opslaan in het eigen PSD-formaat bij duotoon-afbeeldingen. Ik denk dat dit komt omdat PS graag de kleurkanalen wil kunnen (blijven) herkennen en zonodig aanpassen.

De oplossing is echter eenvoudig: Gebruik in PS de opdracht Bestand, Opslaan voor het web, of Ctrl+Alt+Shift+S. Dan wordt het dialoogvenster voor het opslaan van webafbeeldingen geopend en kun je de duotoon exporteren naar gif, png of jpg, waarbij je uiteraard nog zelf de gewenste kwaliteit en omvang kunt instellen.

Succes er mee,

Peter Netherlands

27-02-2009 01:10 #

ja inderdaad; anders heb je een rgb resultaat terwijl je een PMSkanaal wilt exporteren!

shopper

30-05-2009 07:54 #

thank you, is it possible to download the video ?

Sulumits Retsambew Ecuador

Reacties zijn gesloten