03december

Xbox.nl – even de spellingcontrole gebruiken?

In een van mijn eerdere blogposts kon je lezen dat ik de aanschaf van een Microsoft Xbox 360 overweeg.

Dit overigens niet alleen mee te gamen, maar ook als programmeerplatform. En misschien om hier in de toekomst een boek over uit te geven (opmerkingen? tips hierover? Laat een bericht achter!). Iedereen kan immers met de gratis programma's Microsoft Visual C# Express Edition en XNA Game Studio 3 zelf games programmeren voor de Xbox. Bovendien kun je deze –na een registratieproces- aanbieden op de Xbox marketplace, zodat de hele wereld jouw game kan downloaden en spelen (en misschien verdien je er ook nog wat aan op deze manier). Dit model is vergelijkbaar met de Apple App Store voor de iPhone en iPod Touch.

Maar daar gaat dit blogbericht niet over.

De site van de Xbox (op www.xbox.nl) is vorige week flink onder handen genomen. Helaas zijn ze vergeten om er even iemand naar te laten kijken die de Nederlandse taal machtig is, of zelfs gewoon maar de spellingcontrole te gebruiken. Want ik begrijp dat de Xbox zichzelf superieur acht op de gebieden Film, Helden en Sport. Maar 'Muiek'? Nooit van gehoord...

-- Peter Kassenaar
03 december 2008

Reacties

04-12-2008 12:22 #

Pfff. Dat ze niet eens "meuk" goed kunnen spellen. Wink

Edwin Martin Netherlands

21-03-2009 04:39 #

Er staan nog andere fouten, "lips" is niet echt Nederlands. En uiteraard "You're in the movies", etc. Of moeten we dat zien als acceptable use of nieuw Nederlands? Waar we nice words her en der in ons dagelijks leven gebruiken. Waarschijnlijk i.v.m. gemakzucht en internet.

Jack

Reacties zijn gesloten