18december

Handboek Dynamische websites met Dreamweaver verschenen

Deze week is het Handboek Dynamische websites met Dreamweaver verschenen. Op 15 december is het boek van de persen gerold en op dit moment vindt de bevoorrading van de winkels plaats. Binnenkort zal het Handboek dynamische websites met Dreamwaver dus op alle bekende verkooppunten verkrijgbaar zijn. Uiteraard kunt u ook online bestellen, zie hiervoor het adres onderaan dit bericht.

Het handboek Dynamische websites met Dreamweaver bespreekt het maken van websites waar een database aan gekoppeld is. U leert vanaf het nulpunt hoe de diverse onderdelen voor dynamische websites geïnstalleerd en geconfigureerd worden. Daarna gaat u met Dreamweaver aan de slag om een eigen database-driven website te ontwikkelen. Het gekozen servermodel is PHP + MySQL.

Specificaties

 • Boek, paperback, 313 pagina's
 • Geschikt voor Dreamweaver CS3 en Dreamweaver CS4
 • Geschikt voor Windows en Macintosh
 • ISBN-13: 9789059403116
 • Prijs: EUR 29,90
 • Lees een voorbeeldhoofdstuk bij Yindo 

Van de flaptekst

"Adobe Dreamweaver is een krachtig programma om websites mee te ontwikkelen. Veel webprofessionals maken gebruik van deze toepassing. Behalve voor het maken van sites met statische inhoud is Dreamweaver echter ook buitengewoon geschikt voor het programmeren van dynamische websites. Dit betekent dat de gegevens in de site niet in de afzonderlijke webpagina's zijn opgenomen, maar afkomstig zijn uit een achterliggende database.

Het doel van het 'Handboek Dynamische websites met Dreamweaver' is u te leren hoe u websites programmeert die hun gegevens uit een database halen en in real time op het web publiceren. Zo kunt u straks gegevens dynamisch in uw webpagina's verwerken, klant- of gebruikersgegevens in uw databases opslaan, zoekbewerkingen uitvoeren en delen van de site beveiligen door ze af te schermen met een gebruikersnaam en wachtwoord (login-systemen). Het gebruik van databases opent verder tal van mogelijkheden voor sites met discussieforums, e-commerce, weblogs en meer."

Beknopte inhoudsopgave

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

 • Achtergronden bij het maken van dynamische websites
 • Installatie van de webserver, PHP en MySQL
 • Installatie op Windows en Macintosh
 • Databasegegevens toevoegen, bijwerken, verwijderen en zoeken
 • Toegangsrestricties instellen voor pagina's
 • Een bezoekersregistratiesysteem bouwen
 • Inloggen met naam, wachtwoord en bevestigings-e-mail
 • Werken met gegevenssets in het Adobe Spry-framework
 • Dynamische mogelijkheden van Dreamweaver uitbreiden met extensions
 • Overige technieken voor dynamische websites: bladeren door gegevens, dynamische selectielijsten, gebruikersprofielen en meer.

Oefenbestanden

In het boek staan tal van oefeningen om zelf met Dreamweaver aan de slag te gaan en direct uw eigen dynamische website op te zetten voor school, vereniging, onderneming of hobby. Het is typisch een boek om naast het toetsenbord te leggen en zelf mee oefenen.

De oefenbestanden zijn te downloaden als één groot zip-bestand. Hierin staan de oefenbestanden gerangschikt in afzonderlijke zip-bestandjes per hoofdstuk.

dwdw_oefenbestanden.zip (1,23 mb)

Hebt u het boek gelezen en hebt u er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een berichtje achter.

Bestellen

-- Peter Kassenaar
18 december 2008

Reacties

23-12-2008 07:53 #

Ik heb deze week eindelijk na lang wachte het boek " dynamisch websites " ontvangen.
Vandaag de hele dag bezig geweest om php, mysql en phpmyadmin te installeren.
Met name phpmyadmin wil niet.
Het programma blijft maar zueren over het aanmaken van een map config in de root van phpmyadmin, zelf als die is aangemaakt.
Ten einde raad maar e.e.a handmatig aangemaakt, maar ook hier blijven foutmeldingen komen.

Ad Snel

24-12-2008 03:22 #

@Ad,
Ja, er kan veel mis gaan tijdens het installeren van PhpMyAdmin. Wat ik dan zelf altijd doe is de complete map van de webserver verwijderen en gewoon helemaal opnieuw beginnen, vanuit het gedownloade zip-bestand.

Ik heb het vandaag nogmaals gecontroleerd, maar de methode die in het boek staat zou voor de aangegeven versie van PhpMyAdmin goed moeten werken.

Anders kun je ook eens kijken naar een externe installatiegids voor PhpMyAdmin. Deze heb ik alleen Engelstalig gevonden. Bijvoorbeeld op www.wikihow.com/...and-phpMyAdmin-on-a-Windows-PC.

Ik hoop dat je zo weer verder kunt; succes er mee!

Peter Netherlands

26-12-2008 12:12 #

Peter,
Gisteren boek gekocht en lange tijd bezig geweest met installeren van IIS enz. Mijn probleem is dat ik al blijf hangen bij pag 36 van het boek. De loaded cofiguration file in PHP blijft leeg. Ik heb PHP 5.2.8 geinstalleerd. In het PHP overzicht lees ik dat het cinfiguration file path C:\Windows is. PHP staat echter in C:\. Kan dat de reden zijn dat ik niet verder kom?

Hugo Gras Netherlands

26-12-2008 11:34 #

Hoi,

Ik ben al ver gekomen. IIS ging bij mij niet, een internal server error.

Xampp werkt perfect! Het enige waar ik nu op vast loop is dreamweaver, bladzijde 81 van het boek. Ik kan namelijk nergens het palet databases vinden!

Kan iemand mij vertellen waar ik dit kan vinden in het menu? Ik heb de engelstalige versie DW CS4. Ik zie namelijk alleen de CSS stijlen en ap elements.

Alvast bedankt!

Richard Netherlands

29-12-2008 04:42 #

Achtergronden bij het maken van dynamische websites

Busby SEO Test Pinay Slovakia

29-12-2008 10:14 #

Hi, Gaat best wel goed met het boek erbij; loop vast bij het samenstellen van een resultatenpagina ; kan onder 3 blz 106 niet de verbinding maken; het werken met dataobjecten uit hfd. 3 was geen probleem; site opgehaald uit dwdw_H03 gaf ook geen oplossing

Hans van Ulden Netherlands

29-12-2008 11:41 #

Hans, heb je de pagina opgeslagen als php bestand? In het boek wordt als extensie asp meegegeven.

hugo Netherlands

31-12-2008 12:09 #

ik krijg met geen mogelijkheid phpmyadmin geinstalleerd. Krijg de volgende foutmelding: Cannot start session without errors, please check errors given in your PHP and/or webserver log file and configure your PHP installation properly.

Maar als ik de test doe lijkt het allemaal goed. Waar kan ik die liogfile(s) vinden? Ik installeer op een Vista PC zijn daar nog wijzigingen in t.o.v. het boek? Als ik alleen http://localhost/phpmyadmin/ kies krijg ik de inhoud vd map te zien.

Ger M Netherlands

01-01-2009 02:10 #

Ger M,

Je kunt ook eens XAMPP proberen. Dat installeert alles in 1 keer en bij mij is dat goed gegaan.

Groeten,
Richard

Richard Netherlands

01-01-2009 02:43 #

Hallo allen,

Ik had hier eerder al een bericht gepost. Inmiddels ben ik erachter dat het verschil in versies van dreamweaver best groot is.

Blijkbaar wordt in het boek voorbeelden gebruikt van Dreamweaver CS3. Als je met CS4 werkt en de eerdere boeken van Peter Kassenaar over Dreamweaver niet hebt gelezen (en niet van plan bent aan te schaffen, zoals mij) zul je met het boek DWDW ook blijven hangen bij het stuk waar ik was gebleven. Zonde dus!

Mijn tip is dus om om Dreamweaver CS3 te gebruiken, aangezien dit dus ook in het boek is gebruikt!!

Groeten,
Richard

>>
Hoi,

Ik ben al ver gekomen. IIS ging bij mij niet, een internal server error.

Xampp werkt perfect! Het enige waar ik nu op vast loop is dreamweaver, bladzijde 81 van het boek. Ik kan namelijk nergens het palet databases vinden!

Kan iemand mij vertellen waar ik dit kan vinden in het menu? Ik heb de engelstalige versie DW CS4. Ik zie namelijk alleen de CSS stijlen en ap elements.

Alvast bedankt!
Richard

Richard Netherlands

05-01-2009 10:43 #

Een algemene reactie op bovenstaande commentaren;

@Hugo Gras - Je zou de installatie van PHP opnieuw kunnen uitvoeren (eerst alles verwijderen) en kijken of het dan lukt. Gedetailleerde configuratie-informatie vind je op http://uk.php.net/manual/en/configuration.php

@algemeen - inderdaad wordt op pagina 103 en p.105 de toevoeging .asp gebruikt voor de resultaatpagina. Dit is FOUTIEF. het moet uiteraard .php zijn. In een eventuele volgende druk van het boek wordt dit aangepast.

Bedankt allen voor de opmerkingen hierover.

@Richard - Als je het palet Databases niet ziet, dan kun je het altijd openen via Window, Databases, of Ctrl+Shift+F10.


@Ger M - Onder IIS is standaard ingesteld dat pagina's als index.htm, index.html en Default.asp(x) als startpagina's van een map worden herkend. Het startbestand van een php-toepassing (meestal: index.php) staat hier niet bij!

Je kunt daarom het beste het complete pad op de adresregel ingeven (zoals in http://localhost/applicatie/index.php) of de bestandsnaam index.php toevoegen aan de configuratie van IIS.

@Richard  - In het boek is wel degelijk Dreamweaver CS4 gebruikt. Als je wat voorbeelden geeft van pagina's en screenshots die volgens jou anders zijn, stuur deze dan (1:1, niet via dit blog) even op. Dan kan dit in een volgende versie van het boek worden aangepast.

Peter Netherlands

05-01-2009 11:01 #

Dag Peter, ik heb index.php toegevoegd aan IIS, zonder het gewenste resultaat. Maar het gaat immers ook al fout als ik http://localhost/phpmyadmin/scripts/setup.php ingeef, dat is een compleet pad.

Ger M Netherlands

05-01-2009 12:09 #

Hallo Peter,
Ik heb dezelfde problemen met installeren van phpmyadmin als Ad Snel.
Het programma blijft inderdaad maar zeuren over het aanmaken van een map config in de root van phpmyadmin, zelfs als die is aangemaakt.
De knop Save zie fig. blz. 54 wordt na invullen van de gegevens niet geactiveerd.
Via de knop Download heb ik de gegevens wel in de map PhPMyadmin kunnen opslaan.
Ik heb, zoals door jou is aangeraden de complete map van de webserver verwijderd en ben gewoon helemaal opnieuw begonnen, vanuit het gedownloade zip-bestand. Ook dit leverde geen resultaat op.
Bij blz. 105 "De resultatenpagina's samenstellen" gaat het ook fout. Als ik het palet Bindingen open en op het + teken klik zie ik niet Recordset Query maar de volgende opties:
Spry XML DATA Set
Getmore DATA Sources.

Verder ben ik o.a. de volgende foutmeldingen tegengekomen:
1. The mbstring PHP extension was not found and you seem to be using a multibyte charset. Without the mbstring extension phpMyAdmin is unable to split strings correctly and it may result in unexpected results.
2. Your PHP MySQL library version 5.0.51a differs from your MySQL server version 5.1.29. This may cause unpredictable behavior.
Kun je me informeren over de juiste versies die wel bij elkaar passen? De versies die in je boek vermeld staan zijn inmiddels op internet vervangen door nieuwere versies.
T/m blz. 105 heb ik me ondanks de problemen met PHPMyAdmin uitstekend vermaakt en liep alles zoals geschreven in je boek.

Vriendelijke groeten,
J.L. Wegman

J.L. Wegman Netherlands

08-01-2009 10:53 #

Aan allen, is iemand al pagina 196 voorbij en werkt de registratiepagina?  Als ik een onderdeel van de pagina niet invul, gaat deze goed naar register_fout.php. Heb ik alle gegevens goed ingevuld dan krijg ik een 404 melding en wordt aangegeven dat het bestand register.php niet gevonden kan worden. Waar ligt dit aan? Heb nu al een aantal malen de pagina opnieuw opgebouwd volgens het boek, maar krijg deze niet werkend. Ik zie reacties met belangstelling tegemoet.
Hugo

hugo Netherlands

09-01-2009 09:12 #

@J.L. Wegman - Als je alleen de opties 'Spry XML DATA Set' en 'Get more DATA Sources' ziet, betekent dit waarschijnlijk dat je PHP-installatie, *of* je MySQL-configuratie niet correct werkend is. In dat geval heeft Dreamweaver namelijk geen goede configuratie gevonden, en kan het dus ook de optie niet bieden om een MySQL-database te benaderen.

Ook je PhpMyAdmin-problemen lijken te wijzen naar een incorrecte MySQL-installatie of -configuratie. Ik zou je adviseren dit nog even nader te bekijken.

@Hugo - Heb je de pagina register_ok.php wel gemaakt en is deze bereikbaar? Hier wordt namelijk door de servergedraging Record Invoegen naar verwezen. Als hij opnieuw register.php aanroept (=zichzelf) is hier iets fout gegaan.

Peter Netherlands

09-01-2009 09:16 #

@allen - het is voor mij helaas onmogelijk om gedetailleerd op alle individuele installatie- en configuratieproblemen in te gaan. Er zijn zoveel mogelijkheden van PHP- en MySQL-versies, Windows-versies, webservers, enzovoort - dat is onmogelijk te coveren door een eenzame auteur Smile.

Ik vraag jullie begrip hiervoor.

In dat geval zou ik je adviseren om de complete tekst van de foutmelding te kopieren naar Google en te kijken wat daar uitrolt. Dan wordt je vaak al een heel eind op het goede pad gezet.

Peter Kassenaar

Peter Netherlands

09-01-2009 10:20 #

Peter,

Ik heb al veel geprobeerd. Mijn laatste indruk: Register_ok.php is aangemaakt. Als ik de PHP tekst van blz 193 en 194 niet gebruik, werkt het goed. Ik kom dan na het indrukken van de button registreren terecht op register_ok.php. Zodra ik de php tekst toevoeg, wordt er een 404 fout weergegeven en wordt aangegeven dat register.php niet gevonden wordt? Het lijkt dus te liggen aan de php tekst. Of niet???

hugo Netherlands

11-01-2009 06:57 #

Aanvullende reactie op mijn vorig bericht. Ik heb PHP ini aangepast conform het boek en nu werkt de pagina register_ok.php goed. Opgelost dus.

hugo Netherlands

20-01-2009 04:20 #

Beste Peter,

Even wat vraagjes voor de overweging van de aanschaf.

In je boek over PHP 5 (oud boek ISBN 90 395 2264 2) gebruik je SQLite i.p.v. MySQL. Welke versie gebruik je in dit boek?

Ik gebruik een server waar PHP en MySQL al opstaat met PhpMyAdmin. Kan ik dan ook uit de voeten met dit boek? (hosting bedrijf)

Ik verneem het graag van je. Alvast bedankt voor je reactie.

Groetjes Nadine

Nadine

21-01-2009 08:29 #

@Nadine,

In mijn boek over PHP 5 wordt Sqlite gebruikt, omdat dat destijds een van de nieuwe features van PHP was (native ondersteuning van Sqlite in plaats van standaard ondersteuning van MySQL). Ik geloof dat er toen wat licensing-perikelen waren rondom MySQL en PHP. Maar dat is allemaal achter de rug.

Sqlite heeft zeker een vaste plaats veroverd in onwikkelaarsland - het standaard opslagmechanisme van data op iPhone-applicaties gebruikt bijvoorbeeld Sqlite), maar voor PHP wordt toch alom weer MySQL gebruikt.

In het boek gebruik ik versie 5.0.67 voor Windows.

Maar als jouw ISP al een complete omgeving aanbiedt met MySQL, PHP en PhpMyAdmin, dan kun je de installatie- en configuratiehoofdstukken zelfs overslaan en een jumpstart maken vanaf hoofdstuk 3!

Succes er mee,

Peter Netherlands

21-01-2009 10:16 #

Peter,

allereerst mijn complimenten voor het boek Dynamische websites met dreamweaver. Tot nog toe heb ik er altijd tegenaan gehikt om e.e.a. op te pakken, en met dit boek erbij lukt het zonder al te veel problemen.
Wel ben ik een probleem tegengekomen in het registreren van een user. Ik gebruik IIS onder vista. Hiervan eb ik wel begrepen dat de SMTP server hierin niet aanwezig is. Ik heb dus volgens de aanwijzigen in het boek in PHP.ini de smtp server aangepast naar de SMTP server van mijn provider. Als ik nu echter een user registratie invoer krijg ik op de pagina register_ok.php de volgende foutmelding:
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 501 5.1.7 Error parsing address: <Webmaster in C:\inetpub\wwwroot\pinguins\register_ok.php on line 55

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\inetpub\wwwroot\pinguins\register_ok.php:41) in C:\inetpub\wwwroot\pinguins\register_ok.php on line 56


heb je enig idee waar dit probleem vandaan kan komen? Ik heb een vermoeden dat dit mogelijk er aanligt dat alle providers tegenwoordig login gegevens vragen bij gebruik van de SMTP server.  Gezien mijn (nog) niet aanwezige kennis van PHP heb ik geen idee hoe nu verder.
Alle tips hieromtrent zijn welkom.

Bedankt in ieder geval voor dit geweldige boek en ik hoop dat je nog een goede tip kunt geven zodat ik verder kom dan hoofstuk 7 Smile

Met vriendelijke groet,

Peter


Peter vd Berg Netherlands

02-02-2009 01:54 #

Gebruik voor lokaal testen Mamp(mac http://www.mamp.info), Wamp(WIN http://www.wampserver.com). Werkt prima!

Robin de Vries Netherlands

04-02-2009 10:13 #

Dag Peter
Bedankt voor het schrijven van het boek. Ik kan nu op een goede manier leren werken met dynamische websites en kan dus ook aan de uitwerking van mijn eindwerk(online zelfstudiepakket voor leerlingen geschiedenis van de middelbare school) beginnen.

Met vriendelijke groet

Jasper Cauwenbergh Belgium

08-02-2009 07:06 #

In hfdst 11 de extensie "Advanced Conditional Region" geinstalleerd.
Als ik de oefening maak, krijg ik echter de foutmelding: "Parse error: parse error in C:\wamp\www\pinguins\leden.php on line 236
Regel 236 is de laatste (lege) regel.
Nu heb ik op regel zoals regel 174 op afb 10.19 de regel als volgt gewijzigd:
  <?php } // $_SESSION['MM_Username'] != '' ?>
Dus <?php ipv <?  
(wat automatisch wordt gevuld vanuit de extension)
Nu werkt het wel ALS ik ben ingelogd.
Als ik niet ben ingelogd krijg ik te zien:
Notice: Undefined index: MM_Username in C:\wamp\www\pinguins\leden.php on line 200
Enig idee hoe dit kan?

Corine Netherlands

10-02-2009 09:48 #

Oplossing probleem rond map config in PHPmyadmin:
Ik had in eerste instantie hier ook problemen mee. De oplossing lijkt evenwel simpel:
Ga naar de map config, rechtermuisknop, eigenschappen en dan delen via het web. Daar: map delen en het probleem is over!

Frans Veltkamp Netherlands

13-02-2009 08:56 #

@Peter - waarschijnlijk is de oplossing eenvoudig. De foutmelding (*lees* ook altijd de foutmeldingen Smile luidt "SMTP server response: 501 5.1.7 Error parsing address".

Dit lijkt er dan op dat het mailadres foutief is gespeld? Of anders dat het een niet-bekend mailadres bij de ISP is? Ik denk dat je het in deze richting moet zoeken.

Probeer anders de complete foutmelding naar Google te kopieren, dan kom je vaak ook een heel eind.

Peter Netherlands

18-02-2009 10:18 #

Hallo,
ik ben de instructies aan het volgen voor installatie phpmyadmin en heb toch een paar problemen...
1)Bij het configureren krijg de config.inc.php niet bewaard (via de setup.php ). Handmatig lukt het ook niet (het lijkt als of ik (administrator) geen rechten heb om op de c:/inetpub te scrijven...   tips?
2) bij het laden van http://localhost/phpmyadmin/index.php krijg ik de melding ..
" Het configuratie bestand heeft nu een geheime wachtwoord zin nodig (blowfish_secret)."
consequentie van de config niet correct bewaard....?

geweldig boek trouwens....
Groeten,
Moreno

Moreno Netherlands

19-02-2009 02:43 #

loop ook vast op pag 81.
IIS werd een flop.
verder geprobeerd met Wamp. werd ook niks.
nu probeer ik een 'live' verbiding te maken.
eerst: HTTP error code 405 Method Not Allowed, nu An Unidentified Error Has Occured.
hoe doe je zoiets? alles lijkt ok

Jeel2008 Netherlands

20-02-2009 08:22 #

@Jeel2008 - als je een error 405 terugkrijgt, ligt dit vaak aan de instellingen bij de ISP. Zie voor uitleg over deze statuscode bijvoorbeeld www.jeroen.com/.../..._1.1_405_method_not_allowed.

Ik zou zeggen dat de helpdesk van je ISP in dit geval de aangewezen partij is?

@Moreno - Misschien zijn de NTFS-schrijfrechten op de map niet uitgebreid genoeg ingesteld? Klik met de rechtermuisknop op de mapnaam in Windows Verkenner en kies Eigenschappen. Daarna tabblad Beveiliging, knop Bewerken, selecteer Iedereen (of klik op Toevoegen en voeg 'Iedereen' toe) en geef onderin de rechten Volledig beheer. Dan alle vensters weer sluiten.

Niet erg veilig, in testsituaties wel praktisch...

Peter Netherlands

20-02-2009 09:58 #

hallo peter, moreno,
het is gelukt uiteindelijk, na veel vijven en zessen. alles opnieuw geinstalleerd, nu verbinding met de Wampserver, lokaal dus. via ISP is het nog niet gelukt, maar laat ik eerst maar het boek doornemen. tot nu toe is het precies wat ik zocht. na vele phpfora te hebben afgelopen met vragen over wat er toch achter die invoervakjes gebeurde die de bezoeker moest invullen: hatsiekiedee, hier staat precies waarnaar ik op zoek was. leve dreamweaver zou ik zeggen.

Jeel2008 Netherlands

20-02-2009 12:27 #

hopelijk niet te vroeg gejuicht...op blz 105 onderaan staat: sla de pag op als .asp.
maar moet dat niet .php zijn? telkens als ik m als asp opsla krijg ik bij Bindings slechts de optie voor een Spry Data Set. Niets meer (ja, eronder, iets over Get More Data Sources. als ik in php opsla, gaat alles ok, tot... ik m ga uitproberen via localhost. dan reageert ie wel maar krijg ik een resultaatpagina, die resultaat_leden.asp heet, waarvan ik slechts de code zie!

Jeel2008 Netherlands

20-02-2009 12:48 #

sterker nog, als ik m in asp opsla, of in aspx krijg ik bij Bindings nu niet eens een kans, ook geen spry data set. het plusteken blijft grijs, niet aanklikbaar dus.

Jeel2008 Netherlands

20-02-2009 01:38 #

hmm, ik las net het gehele forum door. dit is dus een foutje (op blz 105). bovendien gebruik ik ook cs4, maar ga het misschien maar eens met cs3 proberen.

Jeel2008 Netherlands

20-02-2009 03:10 #

Hallo Peter,
Je maakt mij met je voorbeelden in het boek niet blij. In hoofdstuk 3 probeer je uit te leggen hoe je een sjabloon opbouwt. Ik vind het verschrikkelijk! Heb er zeker 8 uur aan besteed! Uit wanhoop geprobeerd om (blz 68) het z.g.n. eindresultaat te gebruiken. Ook niet gelukt want een nieuw index-bestand gemaakt m.b.v. voorbeeld-sjaboon werkt niet omdat dit bestand geen aanpassingen accepteert. Daarna uit jouw voorbeelden ook het default bestand gecopieerd naar Pinguin-side maar dat gaat niet omdat daar geen in te vullen velden voorkomen. Zodoende dreig ik langzamerhand wanhopig te worden. Peter realiseer je nu eens dat wat voor jou gesneden koek is, aan een ondeskundige niet alleen moet worden gemeld maar ook moet worden U I T G E L E G D. Voor dit moment heb ik de neiging om jouw boek met een gote boog het raam uit te smijten. Ik wacht nog even op jouw reactie.

Frank Pronk

22-02-2009 12:41 #

Peter, ik heb wel iets vreemds ontdekt. het ging voortvarend, maar om het er goed in te krijgen was ik van voor af aan begonnen. op een gegeven moment moetje, op blz 81, een verbinding maken. dat ging nu prima. alleen als je dan even verder een recordset maken moet via Bindingen blijft het +teken grijs, onaanklikbaar. Leden.php is geopend, maar desondanks, geen zwart +teken.  enig idee...?

Jeel2008 Netherlands

23-02-2009 10:10 #

@Jeel2008 - Als het plusteken grijs blijft, lijkt het er op dat Dreamweaver geen connection-bestand kan vinden in de site? Er kan dan dus geen verbinding met de database worden gemaakt. Het is overigens wel merkwaardig, want -voor zover ik weet- is dan meestal nog wel de optie aanwezig om een Spry-Dataset te maken. Heb je zeker de pagina opgeslagen en binnen DW aangegeven als het server model PHP?

@Frank - het spijt me dat de uitleg over sjablonen kennelijk niet is aangekomen. Misschien kun je het beter doorzien als je eerst een aparte site maakt en daarin alleen de sjabloonfunctie probeert te doorzien? Dan zou het goed moeten gaan. Ik heb verder ook geen opmerkingen ontvangen over het feit dat de sjablonen in de downloadbestanden niet goed zouden werken, dus misschien is dit een issue op je eigen pc?

Mocht je meer basisinformatie over Dreamweaver nodig hebben, lees dan bijvoorbeeld eerst het 'Handboek Dreamweaver CS4'. Hierin staat ook het maken van sjablonen (alsmede veel andere achtergrondinformatie) nogmaals op andere wijze uitgelegd. Soms 'zie' je het ineens wel als hetzelfde in andere woorden beschreven staat (www.kassenaar.com/.../...ver-CS4-verschenen.aspx). Een andere optie is de helpbestanden van Dreamweaver te raadplegen rondom het maken van sjablonen.

Peter Netherlands

24-02-2009 05:25 #

hallo peter, hij loopt weer. op een of andere manier is het me gelukt weer een verbinding met de database te maken.

Jeel2008 Netherlands

25-02-2009 02:49 #

Beste Peter

Even uitleg over invoeren van namen in de database. Alles is goed geïnstalleerd en werkt, maar er staan niet standaard namen in de database. Hoe voeg ik namen toe met bv. my sql. Op blz. 85 staan opeens namen, maar hoe deze daar komen kan ik niet terug vinden. Bvd.

groet Bram

bram Netherlands

25-02-2009 03:09 #

@Bram - deze namen staan in het bestand pinguins-leden.sql dat je ook kunt downloaden. Zie voor uitleg p.55-57 in het boek.

Peter Netherlands

25-02-2009 06:23 #

nog even dit:
ik heb me aangemeld als lid, dat ging prima.
ik vulde met opzet een valse datum in, werd wel aangemeld, soms neemt ie de valse datum niet mee, soms wel (ligt eraan hoe je m invult) en vervolgt deze dan in de reeks nullen na de eerste reeks nullen. zo ziet dat, die reeks nullen, eruit in phpmyadmin, kolom gebdatum:
0000-00-00 00:00:00
echter, ik heb geprobeerd die laatste zes nullen (tijd?) weg te werken door in de database de standaardwaarde te veranderen, maar dat lukt niet. moeten deze nullen blijven staan?

Jeel2008 Netherlands

27-02-2009 05:15 #

Hallo Peter,
zoals gewoonlijk een fijn boek maar.. blz 103/105 (.asp ipv .php is gemeen. Bovendien moet de resultatenpagina resultaat_leden eerst ingericht worden volgens het querrymodel met een tabel!!

Hkey

27-02-2009 07:29 #

@iedereen - nogmaals sorry, dat op p.103-105 de extensie .asp wordt gebruikt, in plaats van .php. Echt, het wordt in een volgende druk hersteld Smile (zie ook eerder deze discussie).

Maar soms (=meestal) ben je als auteur bezig vele ballen tegelijk in de lucht te houden. Zo was ik met een ASP-project bezig toen het boek werd geschreven... En dan loopt het soms door elkaar. Mag niet gebeuren, maar de praktijk is hardnekkig.

Peter Netherlands

03-03-2009 12:03 #

Ik kan misschien melden dat het goed is om de nieuwe map, die je aanmaakt onder Vista, Config, met de eigenschappen de toegang voor iedereen moet toestaan want anders kan je Save of Load niet gebruiken.

Foubert Daniël Belgium

04-03-2009 01:03 #

peter, op blz 155/156 vraag je bij extra oefeningen keuzerondjes (uitstekend, goed, etc) op je form te zetten. ik loop hier een beetje vast...kun je een tip geven hoe ik die keuzes in de database krijg opgeslagen?

Jeel2008 Netherlands

04-03-2009 02:05 #

ehh...sorry, t is gelukt. weliswaar met dataobjects invoegen. 'handmatig' gaat het me nog wat boven de pet. heb een beetje moeite met de begrippendefinities, wanneer nou bindings, wanneer nou serverbehaviours, en hoe gaat dat precies, wat kun je waar slepen etc. komt tijd komt raad zullen we maar denken.

Jeel2008 Netherlands

04-03-2009 04:20 #

helo.

glad i read your post here

Urban Net Zone United States

06-03-2009 09:55 #

Peter, even iets over blz 160 en daaromtrent.
Ik zoek bijvoorbeeld op leden.php naar ‘Huis’.
Dan kom ik op resultaat_leden.php. Daar staat Sjoerd Huisman, oa.
Die klik ik aan. Dan kom ik op leden_detail.php.
So far so good.
Maar als ik op bijwerken klik krijg ik de verkeerde voor me, de eerste uit de tabel, en niet Sjoerd Huisman.
Wat gaat hier fout? Ik breek mn hoofd erover, want volgens mij heb ik alles volgens het boekje gedaan.

Jeel2008 Netherlands

06-03-2009 10:48 #

peter, excuses, het heeft zich opgelost. net gaf ie steeds de eerste in de lijst aan, nu doet ie het ok.

Jeel2008 Netherlands

06-03-2009 11:06 #

nee toch niet...
kijk, dit is de code:
<a href="leden_bijwerken.php?lidID=<?php echo $row_rsLedenDetail['lidID']; ?>">Bijwerken</a></p>
    <p><a href="leden_verwijderen.php?lidID=<?php echo $row_rsLedenDetail['lidID']; ?>">Verwijderen</a>

maar als ik Ibbink wil veranderen, of verwijderen, of Huisman, hij springt altijd naar 'Albert Afman', een naam uit de lijst.
niet de bedoeling, lijkt me...

Jeel2008 Netherlands

06-03-2009 03:26 #

@Jeel - kijk eens op de adresregel of inderdaad het goede lidID wordt meegegeven. Is dat niet het geval, dan zit er in de aanroepende pagina een fout.

Kijk daarna of in de ontvangende pagina, de recordset wel goed wordt gefilterd op lidID. Als altijd de complete recordset wordt opgehaald, wordt hiervan alleen de eerste record getoond. En zie je altijd 'Albert Afman'. In dat geval zit in de ontvangende pagina een fout. Controleer beide, zou ik zeggen.

Peter Netherlands

07-03-2009 12:11 #

Peter,
Ik ben bij het hoofdstuk "Dynamische keuzelijsten op pagina 252. Bij punt 6 crashed Dreamweaver CS3, nadat ik kies voor Dynamische formulierelementen, Dynamische lijst/menu. Ook bij het openen van het oefenbestand  "selectie.php" die ik gedownload heb van jouw site, crashed dreamweaver cs3. Het direct openen van het oefenbestand in WAMP (ISS instaleren lukte niet op mijn Vista computer) op localhost gaat wel goed en geeft het goede resultaat, maar ik wil natuurlijk dit zelf maken. Op internet zitten surfen en daar ben ik e.e.a. tegengekomen om het bestand "WinFileCache-ADXXXXXX.dat" te verwijderen. Dit gaf echter geen verandering en Dreamweaver CS3 crashed nog steeds op punt 6. Heb je hiervoor misschien een oplossing?

Michel Netherlands

07-03-2009 04:25 #

Hallo Peter,

Na het lezen van de reacties hierboven zie ik dat al veel lezers van je boek al ver gevorderd zijn, ik werk met een Mac en wij komen er maar wat bekaaid af. Ben op dit moment op pagina 66 en strand op de Internet Information Server (C:\inetpub\wwwroot\. Hoe los ik dit met Mac op?
phpMyAdmin installeren lukt mij ook niet en heb MAMP Pro geïnstalleerd, maar of mij dat hiermee gaat lukken? het is een omweg. Tot nu toe voldoet dit boek niet aan mijn verwachtingen, oplossingen/toepassingen voor Windows zijn niet altijd te vertalen naar de Mac. Het is toch niet de bedoeling dat ik voor elke unieke Windowstoepassing moet mailen en vragen wat de Mac variant hiervan is.

Groeten,

Ben Quaedackers Netherlands

08-03-2009 08:54 #

Hoi Peter, ik kan in de Internet Information Server (IIS 6), de handler toewijzingen niet vinden, hoe doe ik dat ? Het boek beschrijft alleen de Vista versie, blz. 34 en 35, en niet de XP versie, ik heb mij rotgezocht. Please help

Roy Netherlands

10-03-2009 11:21 #

peter , in reactie op je antwoord van maart 6. 2009 09:26: het is gelukt. heb alles opnieuw gedaan, en nu ging t wel goed. toch bedankt.

Jeel2008 Netherlands

11-03-2009 10:40 #

peter, de users registreren werkt. ik zie dat ze worden bijgeschreven in de database.
echter, 2 dingen: ik krijg geen bevestigingsmail (hoewel ie zegt van wel), en ik zie dit BOVENAAN (dus boven de layout) op de pagina registreren_ok:
Warning: mail() [function.mail]: SMTP server response: 550 5.7.1 Unable to relay for info@jeelsites.nl in C:\wamp\www\Pinguins\register_ok.php on line 55

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at C:\wamp\www\Pinguins\register_ok.php:41) in C:\wamp\www\Pinguins\register_ok.php on line 56.
geen idee wat dat is

Jeel2008 Netherlands

11-03-2009 11:33 #

en nog iets:
er wordt gesproken, op pag 193 van:
$row_rsRegistratie['email'] (bovenaa).
maar onder in het grijze deel staat
$row_rsRegistratie["email"].
ik weet weinig van php , maar is er een verschil tussen een en twee aanhalingstekens om de boel te 'embedden'?

Jeel2008 Netherlands

13-03-2009 09:13 #

@Jeel - als je een 'unable to rely'-foutmelding krijgt, betekent dit dat je ISP weigert om de mail door te sturen op basis van je afzender- adres. Bijvoorbeeld: Ik heb een abonnement bij KPN. Dan kan ik niet de Chell0-mailserver gebruiken om post te versturen. Controleer dus je mail-instellingen en gebruik de goede SMTP-server. Kopieer eventueel de volledige foutmelding naar Google voor meer informatie.

PHP ziet dit echter niet, en zal daarom -ten onrechte- de tekst op het scherm zetten dat de mail is verzonden. Kijk ook in Google voor meer informatie over de 'headers already sent'-foutmelding.

Deze komt overigens zo vaak voor, dat ik hier in de toekomst nog wel eens een apart blog-artikel over zal schrijven Smile.

Tot slot: je mag zowel enkele als dubbele aanhalingstekens gebruiken in PHP. Als je maar consequent bent.

Peter Netherlands

13-03-2009 09:14 #

@Roy - voor Windows XP, zie pagina 38-39.

Peter Netherlands

13-03-2009 09:17 #

@Ben Quaedackers - Op de Mac gebruik je in plaats van C:\inetpub\wwwroot\ de map Library/Webserver/Documents (bij een standaarinstallatie van Apache). Dit staat in het boek ook beschreven op pagina 46-47. Kijk deze eventueel nog eens na.

Als je een andere installatiemethode of webserver gebruikt, bekijk dan goed welke map de betreffende server gebruikt als thuismap voor webdocumenten.

Peter Netherlands

13-03-2009 06:10 #

Hoi Peter, dank voor je reactie, probleem lag in Windows XP, heb nu een Vista (oh je) en ga het nogmaals proberen. Groet, Roy

Roy Netherlands

17-03-2009 08:16 #

Peter bedankt voor je reactie.
Uiteraard stoot ik weer tegen nieuwe problemen. Helaas kan je niet zomaar een pagina overslaan, want dan kom je er helemaal niet meer uit. Ik werk met MaxOSX 10.5 en denk dat dit het probleem is. Ik heb te weinig kennis om al die problemen op te lossen en het kost ook nog zeer veel tijd. Ik heb je boek maar aan de kant gelegd en probeer de kennis maar via andere wegen te vergaren.

Oh ja, op pagina 36 staat hoe je een info.php bestand moet maken (<? phpinfo() ?>, dat werkt absoluut niet in systeem 10.5. Ik ben er na veel zoeken wel achter gekomen:
<?php
phpinfo();
?>

Wellicht bij de herdruk een aparte gedeelte voor de Mac, de materie is voor een leek te complex.
Ben

Ben Quaedackers Netherlands

19-03-2009 07:24 #

Beste Peter, ben ondertussen een nieuwe Vista computer aan het inrichten op Dreamweaver, gaat redelijk voorspoedig echter bij blz.44, execute - "apply security settings" krijg ik een error code 1045. Volgens de Services draait MySQL wel, maar ik krijg de configuratie niet kompleet. Ook zonder Firewall geprobeerd.
Kan dit kwaad voor verder vervolg of krijg ik dan later weer problemen. Graag je gewaardeerde expertise. Roy

Roy Netherlands

20-03-2009 12:30 #

@Roy - ik ken error 1045 niet, maar als ik via Google zoek is al snel te zien dat je niet de enige bent! Ik vermoed dat je niet zomaar verder kunt gaan. Deze error geeft aan dat geen verbinding met de database gemaakt kan worden, dus dan zal de rest van het boek ook niet gevolgd kunnen worden.
Het is mogelijk dat je MySQL opnieuw moet installeren - inderdaad zonder firewall, maar hieraan voorafgaand *ook* eerst handmatig de oude bestanden moet verwijderen. Zie bijvoorbeeld deze thread: http://bugs.mysql.com/bug.php?id=36491.
Kopieer anders de foutmelding naar Google en kijk welke pagina's op jouw situatie van toepassing zijn. Er moet vast uit te komen zijn.

Succes er mee,

Peter Netherlands

23-03-2009 12:16 #

hallo peter,

ik loop ff vast met het plaatsen van een image. ik doe het via de BLOB-methode.
In het 'select Image Source' scherm koos ik voor 'datasources' en dan voor 'foto', deze laatste is deel van mijn Recordset 'Details'.
mn URL : images/<?php echo $row_rsDetails['foto']; ?> (mijn fotos staan in de map 'image').

in de display, op de pagina zelf dus, verschijnt een boompje waar de afbeelding moet komen. dus dat is goed lijkt me.

edoch, er verschijnt niets in beeld, eenmaal alles op de server testend. wel de gegevens , maar niet de bijbehorende foto.

in de database zelf heb ik dit:
foto(veld)    blob(type)    BINARY(attributen, binary kiest ie automatisch)    Nee(Null).

enig idee wat hier fout gaat?
ik heb een afbeelding in mn database, dus dat is het niet.

groeten Jelle
       

Jeel2008 Netherlands

23-03-2009 04:54 #

Hallo allen - Vandaag (23 maart 2009) is deze Post beschadigd geraakt - en onleesbaar.

Ik heb hem kunnen herstellen uit een back-up, maar de e-mail notifications zijn helaas verloren gegaan. Dit betekent dat je geen automatisch bericht meer krijgt als iemand hier een reactie toevoegt.

Houdt deze pagina zelf in de gaten, of post een korte, nieuwe reactie met je -emailadres als je opnieuw automatische berichtjes wilt ontvangen.

Onze excuses voor het ongemak.

Peter Kassenaar

Peter Netherlands

23-03-2009 05:38 #

hallo peter,
mijn laatste post is ook verloren gegaan zie ik. maar daarin stond dat het me nu weliswaar lukt een 'plaatje' tevoorschijn te toveren, maar dat de info die ik zie geen plaatje is maar slechts binaire gegevens of zo, in ieder geval adacadabra. wat gaat hier fout.

met vr groet, Jelle

ps even ter info: het hokje hieronder, 'informeer..toegevoegd' werkte al langer  niet. ik vinkte het altijd aan, maar kreeg nooit reacties binnen, keek altijd zelf even op de pagina.

Jeel2008 Netherlands

23-03-2009 07:13 #

nog  vergeten:
ik probeer de resultaten van de zoekvraag op dezelfde pagina weer te geven. kan dat? met action="#info" (een anker) is het me niet gelukt. ik weet niet hoe ik een tabelveld moet benoemen, om het programma duidelijk te maken dat DAAR de info weergegeven moet worden.

Jeel2008 Netherlands

03-04-2009 12:14 #

Beste Peter,

Een fantastisch boek! Complimenten.
Ik heb een klein probleem. Ik heb de extensie Go To Detail Page geïnstalleerd, maar ik zie 'm maar niet verschijnen bij de Server Behaviours. Ik heb de installatie meerder keren geprobeerd zonder resultaat.
Ik gebruik CS4 onder Vista.

m.v.gr.
Paul Gerlach

Paul Netherlands

10-04-2009 08:22 #

@Paul - Raar dat de extensie niet verschijnt! Ik heb hier op Google even naar gezocht, maar kon hier ook niets over vinden. Je zou het beste even contact kunnen opnemen met de maker denk ik. Verschijnt hij wel in de Extension Manager? Dan zou alles goed moeten zijn gegaan. Ik zou zeggen: waag er een mailtje aan naar Deng Jie.

Peter Netherlands

14-04-2009 03:00 #

@Peter - bedankt voor je reactie. De extensie verschijnt wel in de Extension Manager en daar lijkt deze ook geactiveerd te zijn.
Ik heb trouwens nog meer problemen met andere software en Vista en dit heeft mij doen besluiten toch weer terug te keren naar XP. Wat blijkt? De extensie laat zich zonder problemen installeren en activeren...

Paul Netherlands

14-04-2009 11:03 #

Peter,
Ik heb je boek doorgenomen en ik moet zeggen dat ik er veel van geleerd heb. Blijft nog een vraag: Op welke regel zet ik in de sjabloon de session tekst (blz 215 van je boek). In je boek geef je aan dat je mogelijk een sessieregel niet in PHP-ini mag aanpassen. Je moet deze regel dan in de sjabloon plaatsen. Heb ik gedaan, maar krijg een melding dat deze tekst niet op de pagina overgenomen wordt. Moet de tekst in de sjabloon dan in de body worden opgenomen of een andere regel? Graag je reactie.
Hugo

hugo Netherlands

16-04-2009 09:14 #

@Hugo - Je moet deze code toevoegen in de codeweergave, geheel bovenin het sjabloon - Ik heb er even een screenshot van gemaakt, www.kassenaar.com/blog/pics/session_start.png

Als je dan de sjabloon weer opslaat, worden alle pagina's in de site bijgewerkt, zoals in de afbeelding is te zien. Let op: zoals in het boek is beschreven, *moet* deze regel als eerste in de pagina zijn opgenomen, anders krijg je een PHP-foutmelding. In de body, of elders in het document zal dus zeker niet werken.

Peter Netherlands

17-04-2009 10:43 #

Goeiemorgen,

Heb het boek aangeschaft. Zag in de eerste bladzijdes staan met MAC toetsen. Maar helaas vervolgens vind ik niets terug hoe ik de werkomgeving in MAC OS 10.5 software  moet installeren. Enig idee waar ik die informatie vandaan kan halen zodat ik verder met het boek kan?

een groet

joep janssen Netherlands

17-04-2009 10:58 #

@Joep Jansen - vanaf p.44 wordt de installatie van Dreamweaver, PHP en MySQL op MacOS X besproken. Met deze informatie en de webadressen die hier worden genoemd kun je ongetwijfeld verder.

Peter Netherlands

18-04-2009 10:52 #

Peter,
Hartelijk dank voor je reactie p mijn sessie vraag. Ik heb je aanbevelingen opgevolgd en alle bestanden die op deze sjabloon zijn gebaseers bijgewerkt. Ik heb vervolgens een code bekeken van een bestand en kom daar de sessietekst niet tegen in het bovenste deel. Is dat juist? Hoe kan ik testen of de sessie werkt?
Met vr. grt

hugo Netherlands

21-04-2009 09:53 #

@Hugo - nou, als de sessie-tekst er niet staat, zal de sessie voor die pagina waarschijnlijk ook niet werken. Merkwaardig is dat wel.

Of een sessie goed geregistreerd is, kun je bijvoorbeeld bekijken door op een willekeurige pagina een sessievariabele op te vragen (bijvoorbeeld MM_UserName), of zelf een sessievariabele te maken via het palet en deze [op een andere pagina] weer op te vragen.

Het lijkt er echter op dat in jou geval de pagina's niet correct zijn bijgewerkt, ondanks dat DW anders meldt?

Peter Netherlands

21-04-2009 09:37 #

Peter,

Hoe het mogelijk is weet ik niet, maar ik lees in een van de bestanden de sessie tekst, dat lijkt dus wel ok te zijn. De sessie werkt ook. Vreemd is wel dat de sessie niet als eerste genoemd staat? Weet jij hiervoor een verklaring? De tekst is als volgt: eerst komt require once en daarna pas de sessie tekst?

<?php require_once('../Connections/connXXX.php'); ?>
<?php
if (!isset($_SESSION)) {
  session_start();
}
$MM_authorizedUsers = "Bestuurslid,Administrator";
$MM_donotCheckaccess = "false";

Ik concludeer dat de tekst dus niet altijd als eerste wordt opgenomen.
Met dank voor je reactie

hugo Netherlands

21-04-2009 10:03 #

Peter

Nog even een reactie nav mijn vorig bericht. Ik heb na wijziging sjabloon verzocht om aanpassing van de gehele site. Toch zijn enkele bestanden niet aangepast met de sessie tekst. Kan het wel of niet opnemen van de sessietekst verband houden met het opnemen van de restrict access page?

hugo Netherlands

21-04-2009 10:10 #

Peter,

Sorry voor het ongemak. Ik heb geconstateerd dat het inderdaad afhankelijk is van het opnemen van de restrict acces page. Na het instellen veschijnt de sessie tekst bijna bovenaan. Blijft dus nog wel de vraag waarom of de seesie tekst niet als eerste wordt genoemd?

hugo Netherlands

22-04-2009 08:59 #

@hugo - inderdaad is de stelling 'de sessietekst als eerste opnemen' strikt genomen iets te kort door de bocht.

De lange uitleg is dat een sessie moet worden gestart *voordat* er output naar de browser wordt gezonden (al is het maar een spatie) en voordat er -uiteraard- wordt gerefereerd aan sessievariabelen op die pagina.

In de praktijk komt het er op neer dat je daarom de session_start() opdracht liefst zover mogelijk bovenin de pagina plaatst, ofschoon het opnemen van connection-informatie met require_once() niet tot problemen hoeft te leiden.

Maar als er in het connection-bestandje iets veranderd of er worden voor de leesbaarheid wat spaties aan toegevoegd, dan kan dit er dus de oorzaak van zijn dat de sessie-informatie op *andere* pagina's kapot gaat!

En dan kun je soms heeeeel lang zoeken.....

Peter Netherlands

24-04-2009 02:26 #

Ik heb osx Tiger (versie 10.4.11) Daarbij is PHP-versie 4.4.9 meegeleverd. Kan ik deze versie gebruiken voor de oefeningen in het boek? Ik vind geen gesupporteerde versie 5 voor dit OS. Of kan is de versie voor Leopard gebruiken?

Steven Belgium

24-04-2009 07:51 #

Ik heb dan toch maar gekozen voor de niet-gesupporteerde versie PHP 5.2.4 voor Tiger en het werkt. De recenste versie van PhpMyAdmin vereist die.

Steven Belgium

24-04-2009 08:57 #

@Steven - helaas kan ik je hierbij geen advies geven. Ik heb zelf OS X Leopard en heb geen ervaring met Tiger. In dit soort gevallen adviseer ik altijd om Time Machine te gebruiken, zodat je eventueel snel terug kunt naar de vorige situatie. Maar TM is op de eerdere versie van OS X ook nog niet aanwezig, nietwaar?

In elk geval goed te horen dat PHP voor Tiger toch goed werkt. Succes er mee.

Peter Netherlands

24-04-2009 10:18 #

Beste Peter
Ik heb toch heel wat verschillen gemerkt tijdens de installate Apache/Php/Mysql
blz.47 php installeren gebruik je beste het volgende installatie voor Tiger
www.entropy.ch/.../entropy-php-5.2.4-1.tar.gz
Blz.49
usr/local/mysql/bin/mysql moet zijn:
/usr/local/mysql/bin/mysql
om het rootpaswoord van mysql te wijzigen
(standaard is er geen paswoord aanwezig dus root en paswoord blank laten)
/usr/local/mysql/bin/mysqladmin -u root password 'nieuw paswoord hier invullen"
nieuw paswoord testen
/usr/local/mysql/bin/mysql -u root -p
blz 53 nummer 2 moet zijn bij de recenste versie:
phpMyadmin/setup/index.php
De folder config die je moet aanmaken moet je de toegangsrechten wijzigen naar
"Anderen lezen/schrijven" anders krijg je een foutmelding dat de folder "config" niet bestaat.


Steven Boone Belgium

24-04-2009 10:22 #

Sorry fout in de link:
www2.entropy.ch/.../entropy-php-5.2.4-1.tar.gz

Steven Boone Belgium

04-05-2009 10:08 #

ben bezig met het maken van de site zoals op blz. 105 staat beschreven "sla pagina op als resultaat_leden.asp .. echter dan is via (Data Bindings) geen Recordset(Query) te kiezen?? Recordset kan ik niet openen, OS-X probleem??? en waarom nu .asp??, wordt verder niet in het boek het hoe en waarom besproken??...
Jan Paul

Jan paul de Groot Netherlands

04-05-2009 10:18 #

@Jan Paul - dit wordt ook eerder op deze pagina beschreven (zie ongeveer halverwege). Het is een typefout. Er moet .php staan. In een volgende druk van het boek wordt dit verholpen.

Peter

07-05-2009 09:51 #

Dag Peter

Het lukt mij niet om de bevestigingsmail te versturen via mac OSX. Ik heb het Php.ini gewijzigd als volgt:
sendmail_path =/usr/sbin/sendmail (commentaar teken verwijderd)
Vervolgens heb ik sendmail gestart
sudo /usr/sbin/sendmail -bd -q15m
wanneer ik in de mailqueue(command: mailq) kijk zie ik daar wel een aantal berichten staan maar er staat telkens bij "Operation timed out"
voorbeeld:
1ABE5284BEA      712 Thu May  7 18:57:08  www@steven.localhost
(host smtp-telenet.telenet-ops.be[195.130.132.34] refused to talk to me: 421 pierre.telenet-ops.be bizsmtp Please use out.telenet.be instead)
384522845D8      708 Wed May  6 21:12:26  www@steven.localhost
(connect to alt4.gmail-smtp-in.l.google.com[209.85.199.114]: Operation timed out)
mijnadres(@)gmail.com
Moet ik nog een config bestand aanpassen?
Ik test op mijn computer, ik heb nog geen hostprovider om mee te testen.
Mvg
Steven
                                        


Steven Boone Belgium

08-05-2009 08:33 #

@Steven - ook al heb je nog geen hostprovider, je bent wel via een ISP verbonden met internet. En deze ISP (in jou geval: Telenet.be) staat kennelijk niet toe dat klanten eigen SMTP-servers gebruiken om mail te verzenden. Dit blijkt m.i. uit de melding ' Please use out.telenet.be'.

In dat geval moet je dus niet verzenden via sendmail op je eigen compter, maar via de mailserver van de ISP (ook al heb je daar verder nog geen website gehost). Ik denk dat je in php.ini bij het sendmail_path het adres van de mailserver van je ISP moet opgeven (disclaimer: ik heb dit specifieke voorbeeld *niet* zelf getest).

Probeer anders bij je ISP of via Google meer informatie te vinden over hoe je een externe mailhost instelt in PHP op je lokale Mac. Succes!

Peter

08-05-2009 07:15 #

Beste Peter,

Ik heb tot nu toe genoten van uw werk, al uw werk trouwens (ik heb meerdere boek van uw hand).
Nu wat ik eigenlijk mis in het boek dynamische websites is de uitleg hoe ik geregistreerde gebruikers doorverwijs naar hun paginas en/of data na het in loggen. Nu wordt in het boek wel aangehaald hoe je werkt met access levels, maar ik veronderstel dat dit niet gelijk is aan users koppelen aan hun eigen paginas of data?
Voorbeeld: ik heb 3 klanten en deze mogen enkel hun data te zien krijgen. Hoe doe ik dit of hebt u een link waar ik deze uitleg op verstaanbare manier kan verkrijgen.
Alvast bedankt.

Peter Desender Belgium

10-05-2009 08:06 #

Na urenlang prutsen met de werkwijze in het boek en een nietwerkende mampinstallatie heb ik na lang zoeken op de mac een testomgeving met mampstacks gemaakt.
Dat is echt een aanrader! Alleen een wachtwoord voor phpmyadmin en alles doet t. Ook voor andere besturingssystemen hebben ze downloads en modules.

cobie Netherlands

11-05-2009 05:05 #

Hoi Peter, complimenten voor je boek. Ik heb een vraag: Ik heb alle aanmeld pagina's gemaakt en als ik mezelf aanmeldt als nieuwe gebruiker verstuurt meldt het systeem keurig dat er een bevestigingsmail is verzonden naar het ingevulde emailadres. Geen foutmelding dus, helemaal goed. Alleen er komt nooit een mail binnen, op welk adres dan ook.
Wat kan ik hieraan doen?

Peter de Reus Netherlands

12-05-2009 07:47 #

@Peter Desender - Inderdaad is het werken met access levels iets anders dan het werken met gepersonaliseerde pagina's. In jouw geval zou ik het aanpakken door in de database een aparte tabel te maken (zoiets als userProfiles) en daarin de velden op te nemen die je per gebruiker wilt aanbieden; denk aan een thema voor de website, wel of geen nieuwsbrief, NAW-gegevens, enzovoort.

Elke gebruiker krijgt dan na aanmelding een eigen record in deze tabel (en ja, de code hiervoor zul je waarschijnlijk zelf moeten schrijven, of je moet gebruik maken van de DW-gedraging Record Invoegen).

Daarna maak je een pagina als mijnProfiel.php, waarop je in dynamische velden deze gegevens plaatst. Deze kun je natuurlijk combineren met *andere* velden, wellicht uit andere tabellen van de database (nieuwsberichten, producten). Je kunt probleemloos meerdere recordsets per pagina maken en zo een complexe pagina maken.

In elk geval zullen de persoonlijke gegevens in een aparte tabel opgeslagen moeten worden die op basis van userID bij het inloggen wordt gebruikt.

Ik hoop dat je zo verder kunt.

@Peter de Reus - Probeer het eens via de mailserver van een ISP? Komt er dan ook niets binnen? Of krijg je dan een foutmelding? Heeft je ISP het versturen van mail via andere mailservers misschien afgesloten? Het is lastig om hier op afstand een uitspraak over te doen, het kan aan tientallen dingen liggen....

Peter Netherlands

13-05-2009 01:33 #

Peter,
Ik heb bijna een cursus PHP met dreamweaver 8 achter de rug.
Wij werken men de Wampserver, een compacte download die alles installeert wat je nodig hebt.

Mijn vraag : Is dit handboek ook werkbaar voor PHP in Dreamweaver 8 met gebruik van het pakket wampserver?

De docent is een beetje aan de trage kant waardoor we dus niet het ganse pakket lessen rond krijgen en ik dus nog met tal van hangende vragen zit.

Mijn doelen zijn :
- Gastenboek
- Mini shop met login/logout, winkelformulier en eventueel registratie.
- contactformulier

Groetjes
martine

martine Belgium

15-05-2009 08:18 #

@Martine - Ik vrees dat de verschillen tussen Dreamweaver 8 en Dreamweaver CS4 op het gebied van dynamische websites wel behoorlijk groot zijn. Je kunt het proberen, maar de inhoud van het de paletten en de servergedragingen is zeker niet 100% gelijk.

Aan de andere kant: als je al enige ervaring hebt met Dreamweaver, zullen de verschillen ook niet onoverkomelijk zijn. Met een beetje zoeken (google, Dreamweaver-forums) en vooral het *doel* van de handeling of techniek proberen te doorzien - en dit doel eventueel via een andere weg proberen te bereiken- moet je ook een heel eind kunnen komen.

In elk geval denk ik dat het maken van een eenvoudig gastenboek met reactie en een contactformulier zeker binnen handbereik moet liggen. Maar waarschijnlijk duurt het iets langer dan wanneer je rechtstreeks met CS4 kunt werken...

Veel succes er mee!

Peter Netherlands

15-05-2009 12:30 #

Peter,

Dus CS4 zou ik moeten aanschaffen dan ?

Is er veel verschil tussen DW8 en CS4.

Ben net een paar maanden bezig met DW8 en begin mijn weg daar wat te vinden.

Maar kan ik jou handboek gebruiken voor toepassing in DW8?

Groetjes
Martine

martine Belgium

20-05-2009 10:15 #

@Martine - Ja, er is best veel verschil tussen Dreamweaver 8 en CS4. De nieuwste versie sluit beter aan bij de huidige webstandaarden en biedt meer mogelijkheden. Bij Adobe vind je een overzicht.

Ik zou het afraden het Handboek Dynamische websites te gebruiken voor DW8.

Peter Netherlands

20-05-2009 01:17 #

Hi Peter,
Nog een paar vraagjes :
Ik heb Studio 8 op mijn PC staan.
Als ik CS4 installeer wordt dan enkel DW8 upgedate?

Kan ik zonder problemen mijn sites onder DW8 gebruiken in CS4?


Ter info : onze docent gebruikt dus jouw boek Dynamische website voor CS3+CS4  onder DW8.   Geen wonder dat hij er chaos van maakt.

Ben ik blij dat ik jou schitterende info heb.

Alvast bedankt voor de info en alvast bedankt voor de support zoals altijd.

Groetjes
martine

martine Belgium

26-05-2009 08:34 #

@Martine - Als je Dreamweaver CS4 installeert, wordt inderdaad alleen Dreamweaver ge-updated. De overige Studio 8-toepassingen kun je probleemloos blijven gebruiken. Sterker nog, zelfs Dreamweaver 8 kun je blijven gebruiken! Het blijft onaangetast op je computer staan, totdat je het via het Configuratiescherm verwijderd. Alleen is de standaardversie (als je dubbelklikt op een html of php-bestand) dan CS4 geworden.

Sites kun je probleemloos openen in DW8 en in CS4. Het *eindproduct* (de site) is immers onafhankelijk van de gebruikte authoring tool. Dat is gewoon html + php + css, enzovoort.

Wel kan het zijn dat wanneer je in CS4 bijvoorbeeld de nieuwe Spry-items aan een pagina hebt toegevoegd, dat je deze in DW8 niet kunt bewerken. Maar de code op zich blijft gewoon hetzelfde en werkt in de browser.

Dit is overigens wel een scenario dat ik afraad. Probeer een site in 1 versie te maken en te onderhouden en telkens te switchen. Ook bij PHP-opdrachten kan DW8 van de nieuwere CS4-code in de war raken en er zelf een rommeltje van maken. En in dat geval gaat het natuurlijk helemaal fout...

Peter Netherlands

26-05-2009 12:30 #

Hey Peter,

Ben even in de verwarring.

Om beide DW8 en CS4 naast elkaar te kunnen gebruiken, moet ik dan een volledig nieuwe CS4 installatie doen?
Of is het voldoende om een upgrade te installeren.

Het zou schitterend zijn als ik beide DW8 en CS4 naast elkaar zou kunnen gebruiken.

Maar via Adobe kreeg ik te horen dat ik een full suite  of een upgrade to suite moet aankopen omdat ik Studio 8 heb.
Volgens hen kan je niet 1 deel van Studio 8 updaten maar moeten alle onderdelen in een keer upgedate worden.

Kan je me even helderheid in de duisternis brengen.

Thanks
groetjes
Martine

martine Belgium

26-05-2009 02:46 #

Beste mensen,

Kan iemand mij helpen met het volgende:

Ik probeer nu al uren een PHP/MySQL-testserver aan de gang te krijgen om
databases in een website met Dreamweaver te programmeren en te testen maar
ik loop hierbij tegen verschillende problemen aan zoals:
Server error 500. (misschien registry problemen?)
File not found. (geen resultaten via XAMP)

XAMP (Apache & MySQL) testserver is geinstalleerd net als ISS.
ASPX dynamische sites werken goed via ISS in de c:\Inetpub directory, PHP en MySQL echter niet.

Alvast bedankt

Niels

Niels Schut Netherlands

27-05-2009 03:14 #

Hoi;ikzelf heb ook problemen gehad met de installatie,vooral dat ellendige IIS.
Ben obergestapt naar WAMP;ook een alles in 1 pakket.Werkt prima!!

Igor Netherlands

08-06-2009 07:01 #

@Martine - Een 'upgrade' is hetzelfde programma als de volledige nieuwe installatie. Je betaalt er alleen veel minder voor. Bij de installatie moet je vaak het serienummer van je *vorige* officiele Dreamweaver-versie opgeven. Als dit correct is, wordt de upgrade goed geinstalleerd en kun je vanaf dat moment beide pakketten naast elkaar gebruiken.

Ik ken het licentie- en upgradebeleid van Adobe niet precies, maar ze zullen je uiteraard proberen zo veel mogelijk te verkopen. Volgens mij is het namelijk *wel* mogelijk om alleen DW te updaten vanuit Studio 8. Maar ik kan er natuurlijk ook naast zitten. Je kunt eventueel ook Promate (www.promate.nl) eens om advies vragen. Zij weten ook veel van upgrades en mogelijkheden (en zijn soms iets goedkoper dan Adobe rechtstreeks).

Peter

10-06-2009 11:24 #

Hallo,
Ik probeer IIS, php en mysql op mijn net nieuwe laptop te installeren, maar bij het intypen van http://localhost gaat het al fout en geeft hij niet de gewenste melding dat het goed is gegaan. Alle instellingen heb ik inmiddels goed staan. virusscan verwijderd, etc. Wat doe ik fout? Het zal vast iets simpels zijn, maar ik zie het gewoon niet. De laptop is een Acer, nieuw model.. moet alles met gemak aankunnen.

Tevens heb ik op de gewone PC ook problemen met phpmyadmin te installeren. De save optie doet het niet, nadat ik de setup heb uitgevoerd. zou het een fout in mysql zijn?

Gr. Tim

Tim Netherlands

30-06-2009 04:19 #

Beste Peter,

Goed boek, ik kom en aardig eind. Zoals je omschreef is je boek voor naast je pc. aangezien ik niet iedere dag ernaast zit was ik begonnen met eerst het boek door te lezen. Zoals hierboven als was aangegeven mis ik een stukje over personal pagina's.

voorbeeld: bij ons in de vereniging wil ik de leden zelf hun scores bij laten houden (of importeren vanuit een DB) d.m.v een form die ze alleen " zelf " kunnen inzien/aanmaken en wijzigen. Is dit boek evt in de maak of komt hier een bijlage van.. ik ben nu zelf aan het proberen maar het mag niet echt lukken. Er zijn sites die dit wel hebben en wat er goed uitziet, alleen hoe maak je dit...

Bij voorbaat dank,

Mike Bodijn Netherlands

01-07-2009 09:01 #

@Mike - Dit is een vraag die ik meer heb gekregen de laatste maanden ('hoe maak ik een gepersonaliseerde pagina voor ingelogde leden').

Het antwoord is iets langer dan 1 A4-tje, ik hoop dat ik in de toekomst hier een apart artikel, of een bijlage aan het boek over kan schrijven.

Kijk ondertussen ook even naar mijn  reactie van 12 mei (hoger in deze pagina) op een vergelijkbare vraag. Misschien helpt dit je een stukje verder.

Peter

01-07-2009 01:15 #

Beste Peter,

Bedankt voor je reactie, bovenstaande heb ik gisteren uitgeprobeerd maar helaas dit mocht niet geheel lukken. diversen pagina's van andere gebruikers werden ook getoond. Ik hoop dat je mischien een hint kan geven waar ik evt zoiets kan vinden op het web.

Bedankt
Mike

Mike Bodijn Netherlands

14-08-2009 11:00 #

ik zit op pag 186 hoofdstuk 7: keuzerondjes nieuwsbrief. Waarom krijg ik voortdurend bij browsertest de opmerking column nieuwsbrief cannot be null?

Nys Fernand Belgium

15-08-2009 08:28 #

Sorry, even te snel met vorige reactie (keuzerondjes). Is ondertussen opgelost. Ik draai de oefeningen op  usbwebserver en dat ziet er heel fraai uit. Ondervind alleen problemen met het verzenden van mails (smtpserver op usbwebserver is/blijft inactief (weet niet waarom). De mailopdrachten in de phpscripts kan ik niet testen. DW is veel boeiender geworden hoor. Dank u wel.

Nys Fernand Belgium

24-08-2009 12:25 #

Hallo,
Zoals in hoofdstuk 4 heb ik een zoekformulier aangemaakt voor mijn eigen website. Wanneer ik zoek op een veel voorkomende naam toont de pagina keurig de eerste 5 personen. Middels de pijltjes kan ik vooruit of zelfs naar het eind van de lijst. Als ik doorklik krijg ik niet meer namen te zien. Toch werken de pijltjes wel alleen worden geen meer records getoond. Weet u raad?

Peter Terpstra Netherlands

25-08-2009 09:04 #

@Peter Terpstra - helaas is het op afstand onmogelijk om hier iets nuttigs over te zeggen, ben ik bang.

Zijn er wel meer records in de database om getoond te worden? Heb je wel een dynamische regio ingevoerd en worden niet gewoon statisch 5 rijen getoond? Kijk nog eens goed naar de voorbeelden (en schermafbeeldingen) in het boek en kijk of deze op je eigen site op dezelfde manier zijn ingesteld.

succes er mee,

Peter

30-08-2009 08:50 #

Beste Peter,

Dank voor je reactie. Inmiddels loop ik tegen een nieuw probleem aan. De website draait via de localhost naar behoren. De database geeft nu keurig alle informatie waar ik om vraag. Inmiddels heb ik de site online gezet, de verbindingen in orde gemaakt en kan via bindingen ook een recordsset aanmaken. Wanneer ik op 'testen'klik wordt er keurig een lijst met datbase gegevens getoond. Na het uploaden van de gehele site wordt wel de login_ok.php pagina getoond maar wanneer ik een zoekopdracht geef toont de server bij de vervolgpagina een SERVER 500 internal server fout. Heb je hiervoor misschien een oplossing?
Een radeloze Peter

Peter Terpstra Netherlands

01-09-2009 08:47 #

@Peter Terpstra - Een error 500 (Internal Server Error) is een van de meest irritante die je als developer kunt krijgen.

Ja - er is dus een fout opgetreden in de server. Goed. En Nu? Je krijgt geen enkele informatie over de aard van de fout, of de code die de fout heeft veroorzaakt. Ik heb mezelf ook regelmatig de haren uit het hoofd getrokken van frustratie bij deze foutmelding.

Er is helaas geen pasklare oplossing voor (omdat ik natuurlijk ook niet weet waar de fout door wordt veroorzaakt), maar soms kun je wel de fout debuggen door het HTTP-verkeer tussen je browser en de server te loggen.

Ik gebruik hiervoor bijvoorbeeld Fiddler (http://www.fiddler2.com/fiddler2/), dat goed integreert met IE en Firefox. Op de site van de maker staan goede video's over het gebruik ervan.

Je kunt bijvoorbeeld precies kijken welke HTTP-header en -inhoud wordt verstuurd bij een pagina. En wat de response van de server daar op is. Daar kun je dan soms uit afleiden waar de fout zit. Misschien is het maar een vergeten puntkomma waar de server over struikelt.

Geen garantie op succes, en het blijft hoe dan ook zoekwerk, maar in elk geval beter dan niets.

Succes er mee,

Peter

09-10-2009 04:58 #

hallo peter, is het mogelijk iemand die inschrijft (in dit geval als klant van een modewinkel) automatisch een klantnummer mee te geven? of is het klantnummer je ID van de inschrijving (in de database/phpmyadmin). dat begint dan bij 1. dat is een beetje een raar klantnummer, op een of andere manier. als het klantnummer het ID wordt, of als het automatisch op een andere manier gegenereerd wordt, is het dan ook mogelijk het altijd uit bv vijf of zes cijfers te laten bestaan?

jelle vanhijfte

13-10-2009 09:22 #

Hallo Peter,
Even mijn complimenten voor je goede boek. Mijn vriend en ik hebben er samen een programma voor onze biljartclub mee gemaakt, waarin van alle hoofdstukken wel wat verwerkt zit. Dit was precies wat we zochten.
Vriendelijke groeten,
Bernadette

bernadette van Hapert

15-10-2009 03:18 #

parse error syntax error unexpected t_variable, is de foutmelding die ik krijg en krijg het niet gegoogled, ik snap gewoon niet wat ik fout doe, ik type alles over zoals blz 193 van het boek

Jimmy

Jimmy Hardenbol Netherlands

10-11-2009 11:51 #

Hallo Peter, ik heb na een klein jaar html en dreamweaver geleerd. NU wil ik ook php leren, is dit echt een beginnersboek?
en werkt het ook 100% met mac?

(misschien domme vraag, maar is het verstandig om nu nog dit boek te kopen? Bijna 1 jaar oud al!, voor dit soort boeken is het misschien al verouderd of er is al een herdruk aan het komen.)

Mvg,
Ps: wat voor soort boek is er nu in de aanloop, of is dat geheim Tong?

Guido teunissen Netherlands

11-11-2009 08:12 #

@Guido  - Dit boek is niet echt geschikt om PHP te leren. In het boek is PHP wel de achterliggende techniek die gebruikt wordt, maar je leert hoe je met *dreamweaver* dynamische sites maakt. DW genereert hiervoor PHP-code.

Wel is het boek geschikt voor zowel Mac als PC, ofschoon de installatie van de servercomponenten op een (i)Mac beknopter wordt beschreven. Maar je kunt altijd rechtstreeks met je Mac op de server bij de ISP werken.

Als je PHP vanaf de basis wilt leren, kun je beter kijken naar een uitgave als 'Basiscursus PHP'. Zie http://www.kassenaar.com/1boek.asp?isbn=9039522642 voor meer info (oude site).

En dit boek is inderdaad al 'bijna een jaar oud', maar *zo* snel verandert het programmeerlandschap op internet nou ook weer niet Smile.

En dan de PS: het volgende boek dat van mij verschijnt zal het 'Handboek usability' zijn, medio voorjaar 2010. Zeer nuttig voor elke designer (al zeg ik het zelf), omdat hier precies in staat hoe je gebruikersvriendelijke websites ontwerpt en welke aspecten hierbij van belang zijn.

Peter

12-11-2009 01:31 #

Help; ik heb een mac met MAMP erop. Alles werkt behalve de database. Als ik conform hfdst.2 het SQL bestand wil importeren krijg ik de melding dat het bestand leeg is! wat doe ik niet goed.

monique Netherlands

14-11-2009 03:27 #

dag Peter,

het laatste tekstvak van afbeelding 6.15 (p. 172) geeft aan dat 'na verwijderen' de pagina leden.php moet geopend worden.

na het klikken op "verwijder gegevens" wordt de desbetreffende record weliswaar verwijderd, doch verspringt de pagina naar leden_detail.

Esten Belgium

16-11-2009 03:04 #

Zopas ontdekt dat de code correct wordt uitgevoerd in Internet Explorer (versie 8), maar niet in Firefox.  Dit laatste is zowel het geval voor versie 3.0.15 - die ik tot op heden gebruikte - als in de laatste versie 3.5.5 die ik ter controle geïnstalleerd heb.  Weet u of hier een oplossing voor bestaat?

Esten Belgium

16-11-2009 07:37 #

@Esten - het lijkt mij sterk dat de browser hierin een rol speelt. Want PHP is een *server* gebaseerde techniek, en stuurt gegevens terug, ongeacht welke browser wordt gebruikt.

Als er een verkeerde resultaatpagina wordt getoond, dan vermoed ik dat er toch ergens een (verwijzings-?)foutje in een van de Gedragingen is geslopen.

Probeer ter controle in dat geval eens of je het resultaat in een ander testproject, of desnoods in een aparte testpagina van dezelfde site kunt dupliceren?

Doorloop alle stappen liefst opnieuw. Dat gaat een stuk sneller, nu je weet wat gevraagd wordt.

Mocht dat niet helpen, neem dan nog even contact op.

Peter

06-02-2010 02:18 #

Beste Peter, ik hoop dat je mij kunt helpen.
Ik en bezig (aan het begin) van je boek "Dynamische Websites met Dreamweaver" en wil het "pinguins_leden" SQL bestand proeren te importeren in MYSQL via PhPMyAdmin welke op de (Apache) server draait van de Hosting waar ik een website huur.

Ik kom dus wel in mijn 'lege' MySql databse. Als ik dan via tabblad "SQL" kies voor jouw bestand te importeren krijg ik de volgende 'fout-melding' :

#1064 - You have an error in your SQL syntax.  Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'DEFAULT CHARSET=latin1' at line 14.

Heeft dit iets te maken met de versie (MySQL 4.0.24) die bij mijn Host draait ? of doe ik iets fout ?

Enorm bedankt alvast !
Groet
Rob Koning

Rob Koning Netherlands

08-03-2010 10:42 #

Ben al een heel eind gekomen (wel met vallen en opstaan) en ben bij hoofdstuk 8 beland. Nu gaat het fout bij beveiliging op meer niveaus. Daarvoor gaat alles prima met inloggen/uitloggen enz. Ik heb in phpmyadmin 3 niveaus aangemaakt (gast, gebruiker, administrator)en de specifieke pagina die alleen door de administrator bezocht mag worden aangepast met de servergedraging "Toegang tot pagina beperken". Daarna login.php aangepast zoals je beschrijft op pagina 234. Als laatste geweigerd_niveau.php aangemaakt.
So far so good.

Bij het testen (na synchroniseren) krijg in na het inloggen weer de inlogpagina maar dan "zonder opmaak". Het lijkt wel of het stylesheet niet meegenomen wordt.

Ik heb alle stappen nogmaals overnieuw gedaan maar het blijft verkeerd gaan.
Heb je enig idee, waar dit aan kan liggen?

Monique Ketelaar Netherlands

28-03-2010 11:16 #

Hallo Peter,

Allereerst bedankt voor je boek. Duidelijk geschreven en goed uitgelegd.
Ook bedankt voor het geduld waarmee je de vragen beantwoordt!

Een suggestie: misschien kun je een errata-bestand toevoegen; dan hoef je hopelijk niet meer vragen te beantwoorden die je al ettelijke keren hebt beantwoord.

Judith Netherlands

31-03-2010 01:33 #

Hallo allen,

Vanaf vandaag kun je dit boek ook online lezen op Yindo: www.yindo.nl/YindoReader.aspx?book=9789059403116.

Je kunt (gratis) een voorbeeldhoofdstuk lezen en -na registratie- eventueel toevoegen aan je persoonlijke boekenplankje.

Zo hoef je je boeken niet meer telkens mee te zeulen, maar zijn ze altijd online beschikbaar Wink.

peter Netherlands

28-06-2010 09:24 #

Handboek Dreamweaver CS5

Handboek Dreamweaver CS5

Peter Kassenaar

25-09-2010 06:07 #

Hi Peter,Smile
Dynamische Websites CS3/CS4...
ik verheug mij ten zeerste op de verdere inhoud van je boek..

Loaded Configuration File  C:\php5\php.ini  
Client API version  5.0.51a  
leden in tabel-leden via de prompt, o ja, welke naam krijgt de database ?
tot zover ging eigenlijk alles prima.

Bij het installeren van phpMyAdmin het volgende..
Bij het oproepem van setup.php, kreeg ik de volgende mededeling.
Can not load or save configuration
Please create web server writable folder config in phpMyAdmin toplevel directory as described in documentation. Otherwise you will be only able to download or display it.
verder
In de prompt....
cd hele pad naar  phpMyAdmin
mkdir config                        # create directory for saving
chmod o+rw config                   # give it world writable permissions
CHMOD doet net niet in IIS

zou je me verder kunnen helpen en als phpMyAdmin niet echt noodzakelijk is dan hoor ik dat graag van je..Smile
Groetjes Peter.

lesley Netherlands

27-09-2010 09:54 #

Ik ben inmiddels een heel eind op weg met dit boek. Alleen één ding wil me maar niet lukken. En dat is om ja of nee te zeggen via de keuzerondjes. Uiteraard kan ik e.e.a aanklikken http://www.zumcom.nl/jeugdspartaan/register.php. Maar in de database blijft, ook na bevestiging, de nieuwsbrief op nul staan.

Iemand enig idee?

Jolanda Mahieu

Jolanda Mahieu Netherlands

Reacties zijn gesloten