22oktober

Handboek Windows 7

Handboek Windows 7Vandaag is het Handboek Windows 7 verschenen. Dit handboek is bedoeld voor de beginnende Windows-gebruiker, of de Windows-overstapper. Het Handboek Windows 7 bespreekt vooral het werken met Windows 7. Het boek is bedoeld voor zelfstudie en cursussen. In de lopende tekst staan genummerde stappen voor oefeningen die je zelf kunt nadoen. Aan het einde van elk hoofdstuk staan extra vragen en oefeningen, zodat je nog een praktisch kunt bekijken of je de onderwerpen uit het hoofdstuk goed hebt begrepen.

Gezien de doelgroep is er gekozen voor een praktische benadering. De onderwerpen die worden besproken zijn van toepassing op vrijwel alle computergebruikers.

Specificaties

 • Boek, Paperback, 352 pagina’s
 • EAN/ISBN-13: 9789059404212
 • Geschikt voor Windows 7, Nederlandse versie
 • Geschreven voor opleidingen en zelfstudie
 • Prijs: EUR 21,90
 • Online voorbeeldhoofdstuk beschikbaar op Yindo 

  Van de flaptekst

  “Windows 7 is de langverwachte nieuwe versie van Windows. Het is de opvolger van Windows Vista en Windows XP. Ofschoon de basisbediening van Windows (muis, vensters, menu Start) niet ingrijpend is gewijzigd, zijn veel nieuwe mogelijkheden toegevoegd en werken bepaalde handelingen in Windows 7 net even anders. Naast het uiterlijk vertoon biedt Windows 7 meer belangrijke verbeteringen.

  De algemene indruk is dat Windows 7 is geworden wat Windows Vista had moeten zijn. Veel gebruikers die Windows Vista links hebben laten liggen, kiezen er nu voor om in één keer de stap naar Windows 7 te maken. In dit boek leest u alles over de kenmerken van Windows 7 en de verschillen met Windows Vista en Windows XP. Denk aan het werken met de nieuwe verkenners, de krachtige mogelijkheden voor het zoeken van bestanden en het omgaan met het netwerk, beveiliging en nieuwe media.

  Werken met een nieuw besturingssysteem roept onvermijdelijk vragen op. 'Het Handboek Windows 7' loodst u soepel door de vernieuwingen en geeft snel antwoord op uw vragen. U kunt dit boek prima gebruiken als zelfstudiegids of als naslag bij het oplossen van computerproblemen. Met de handige vragen en oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk kunt u de belangrijkste dingen nog eens herhalen.”

  Beknopte inhoudsopgave

  1. Kennismaken met Windows 7
  2. Het bureaublad instellen
  3. Het menu Start en werken met mappen en bestanden
  4. Werken met vensters en de Aero-mogelijkheden
  5. De rol van het Configuratiescherm
  6. Beveiliging in Windows 7
  7. Windows 7 in het netwerk
  8. Internet Explorer 8
  9. Windows Media Player 12
  10. Meer Windows 7-mediatoepassingen
  11. Meer handigheidjes in Windows 7

  Bestellen

  Het boek wordt op dit moment gedistribueerd naar de reguliere boekwinkels. U kunt al online bestellen; in de meeste gevallen hebt u het boek dan de volgende werkdag in huis.

  Hebt u het boek gelezen en hebt u er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een bericht achter onder dit artikel.

  Peter Kassenaar
  -- 22 oktober 2009

   

  (PS: in aanvulling op het bloggen ben ik sinds kort ook actief op Twitter, voor korte berichten, tips en handige links. Je kunt me volgen via http://twitter.com/PeterKassenaar (@PeterKassenaar is mijn Twitternaam).

 • Reacties

  03-09-2010 10:46 #

  Hoi Peter,

  Kwam toevallig deze pagina tegen.
  Op mijn website http://www.oostdam.info geef ik nog veel meer leuke tweaks en handigheidjes over Windows 7.
  Wellicht hebben je lezers daar wat aan, anders is het altijd goede inspiratie voor een nieuw boek natuurlijk. Wel graag aan bronvermelding doen dan.

  Sukses met het schrijven verder.

  Ben

  Ben Netherlands

  Reacties zijn gesloten