04november

Windows 7 Ultimate -snel wisselen van taal

Windows 7 is in veel verschillende talen beschikbaar. Ik geloof dat er in totaal 38 verschillende taalversies zijn, variërend van (uiteraard) Engels tot Hebreeuws en van Pools tot traditioneel Chinees. Vroeger (voor Windows Vista) moest u een nieuwe versie van Windows kopen én installeren op een aparte computer, als u bijvoorbeeld eens wilde wisselen van Nederlands naar Engels, of naar een andere taal. Voor een aanvullend taalpakket was u al snel 100 euro of meer kwijt.

Bij een ander taalpakket wordt de interface, helpfunctie, menu’s en alle schermteksten in de betreffende taal weergegeven.

In Windows 7 kunt u met enkele muisklikken wisselen tussen alle beschikbare talen.

Maar let op, dit is alleen mogelijk Windows 7 Ultimate (de duurste versie). Voor andere Windows-versies geldt volgens mij nog steeds dat u aparte taalpakketten moet aanschaffen.

Windows 7 in het Engels

Eerst naar Windows update

Als u over Windows 7 Ultimate beschikt, zijn de aanvullende taalpakketten te downloaden via Windows update. Hier staan ze gerangschikt in het lijstje Optionele Updates.

Andere taalpaketten installeren via Windows Update

Kies de gewenste taalopties en klik daarna op OK om de updates te downloaden en te installeren. In de afbeelding is de Duitse versie van Windows gekozen. Taalpakketten zijn niet zelden 100MB of groter, dus het downloaden en installeren kan wel enige tijd in beslag nemen.

Een andere taal instellen

Als het taalpakket is geinstalleerd, kunt u via het Configuratiescherm (Control Panel) een andere taal kiezen. Kies Configuratiescherm, Klok, Taal en regio (Control Panel, Clock, Language and Region) en daarna Taal van gebruikersinterface wijzigen  (Change Display Language).

Kies een andere taal via het Configuratiescherm

 

Kies een andere taal via het Configuratiescherm

Uit de lijst kunt u alle geïnstalleerde talen kiezen. Klik op OK of Toepassen (Apply) om de nieuwe taalinstelling te activeren.

Voordat de nieuwe taalinstellingen van kracht zijn, moet u altijd uitloggen en opnieuw inloggen.

Daarna zijn alle vensters, menu’s opdrachten en meer, beschikbaar in de aangegeven taal.

Het menu Start nu in het Nederlands

Peter Kassenaar
-- 04 november 2009

Reacties

30-11-2009 03:58 #

Precies naar deze informatie was ik op zoek, bedankt! Ik weet nu dus dat ik de "Ultimate"-versie van Windows 7 moet aanschaffen om snel tussen verschillende talen te kunnen wisselen.

Alexandra Germany

02-12-2009 02:05 #

GOED ZOO

hoi ik kan niet op het net komen met windows 7 ultiemate hoe kom ik dan aan de drivers// Netherlands

05-02-2010 10:42 #

Dat is heel simpel drivers zijn verschillend van PC tot PC. Dus ik zou eens zoeken op het merk van je PC als ik van jou was

W Belgium

Reacties zijn gesloten