14november

Windows 7 - tijdsduur van installatie

Onlangs heb ik Windows 7 ook op mijn laatste computer geïnstalleerd; de ‘echte’ werkcomputer thuis, waar een groot deel van mijn vaste software en services op draait. Ik heb gekozen voor een kale installatie, Windows 7 Ultimate Engelse versie, 32-bits, op een nieuwe partitie.

Geen bijzonderheden hierbij, meer voor een indruk even het verloop van het tijdschema.

20:39 uur starten van installatie. Gekozen voor het installeren van Win7 op een nieuwe partitie. Dit in dual-boot met Windows Vista, mocht het ooit nog nodig zijn terug te keren naar Vista (een aantal softwaretoepassingen draait met activeringscodes, die moet ik op Vista eerst nog kunnen de-activeren en pas daarna op Win7 opnieuw activeren).

21:07 uur installatie gereed. Computer in totaal twee keer opnieuw opgestart. Kale installatietijd dus 28 minuten op een Dell Vostro 400, Intel Core2Quad CPU, Q9450 op 2,66 GHz. In totaal 4GB RAM geheugen (waarvan zoals gebruikelijk bij een 32-bits besturingssysteem maar 3GB wordt gezien).

Direct draaien van Windows Update om de laatste drivers voor randapparaten de downloaden

21:15 uur downloaden en installeren van ruim 77MB aan updates gereed. Onder meer updates voor sounddriver, Logitech webcam, Nederlands taalpakket voor Windows 7 Ultimate en de nieuwste videodrivers voor de ATI Radeon 3600-videkaart.

Totale tijdsduur van de installatie: 36 minuten.

sysinfo

Peter Kassenaar
-- 14 november 2009

Reacties zijn gesloten