31mei

Opruiming – oude boeken

Tags: | Categories: Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (3) | Post RSSRSS comment feed

Het liefst zou ik al mijn boeken die ik ooit heb gelezen, gebruikt en bestudeerd bewaren. Elk boek heeft wel een paar hoofdstukken, een paar pagina’s, of minstens een paar regels die de moeite waard zijn. Of ik heb er zelf een of meerdere hoofdstukken in geschreven of meegewerkt aan de vertaling, of gebruikt voor mijn ICT/MCSE-examens.

Maar de realiteit is anders.

Er moet ruimte worden gemaakt, mijn archief groeit uit zijn jasje. Ik heb eenvoudig niet genoeg plek om alles te bewaren. Daarom bij deze een oproepje:

Als iemand een goede bestemming weet voor enkele tientallen oude ICT-boeken en training kits (en met ‘oud’ bedoel ik in ICT-termen ook echt bejaard. Alles is zo’n 8 tot 12 jaar oud), dan kan hij ze gratis komen afhalen. Misschien is er nog een bedrijf, dagbestedingsinstelling of andersoortige instelling dat werkt met Windows NT 4, of Windows 2000. Of misschien wil iemand nog het originele ASP.NET uit het begin van deze eeuw leren ;-).

Neem in dat geval even contact met me op, dan kunnen we een afspraak maken. Tegen verzendkosten kan het ook worden opgestuurd. Maar reken er op dat het al snel tientallen kilo’s zijn. Die kun je beter zelf komen ophalen, schat ik zo in.

Hieronder in foto’s een greep uit de inhoud. Dit is niet alles, maar geeft wel een aardige indruk.

Training Kits

Training Kit’s met cd-roms en (oefen)examens. NT4, Office 2000, Windows 2000, TCP/IP. Elke Training Kit bestaat uit twee of meer boeken in een cassette.

 

IMG_1034

Idem, voor Windows 95, Windows 98, SQL Server 7.0 en Internet Information Server 4.

 

IMG_1035

Voorbereidingsmateriaal op MSCE-examen oude stijl.

 

IMG_1036

Consumentenboeken waaraan ik heb meegewerkt als auteur of vertaler, of die ik zelf gewoon leuk of nuttig vond.

 

IMG_1037

Idem. Voornamelijk .NET-studiemateriaal.

 

IMG_1038

De originele .NET-bibliotheek van Microsoft. Vertaald.

 

Voor al deze boeken (en ook de anderen die hier niet zijn afgebeeld) geldt dat ik ze vanaf nu nog 1 maand bewaar. Dus: op 1 juli 2010 gaat alles de oudpapier-container in en maken we de lokale voetbalvereniging nog blijer dan wanneer ze de deuren langsgaan voor oude telefoonboeken.

Wil je voor die tijd even rondsnuffelen of er iets van je gading tussen zit, laat het dan vooral weten!

Peter Kassenaar
01 juni 2010.

Reacties

03-06-2010 09:49 #

Hallo Peter,

Ik ben ook een webprofessional en heb van jou ook een aantal boeken gelezen.
Altijd goed geschreven. Ik heb wel interesse in het boek asp.net in 24 uur. Wat wil je daarvoor hebben.

Hoor graag van je,

Ed Boon
Visioned

P.s. ik ben zelf bezig met een boek over usuability voor formulieren, aan de hand van mijn eigen praktijkervaring van de afgelopen 20 jaar. Heb nu 2 hoofdstukken geschreven. Ga hier in het najaar mee verder.

Ed Boon Netherlands

03-06-2010 08:19 #

@Ed Boon - Als je even via e-mail je adresgegevens laat weten, dat stuur ik je een bankrekeningnummer waar je de verzendkosten op kunt storten. Voor het boek zelf hoef ik geen bijdrage meer.

Misschien is ook nog interessant voor je: ASP.NET Unleashed van Stephen Walter, of enkele boeken uit de .NET-bibliotheek? Als je in de buurt van Dieren (GLD) woont, kun je ook een afspraak maken om langs te komen.

Succes met je eigen boek! Hou me op de hoogte. Heb je overwogen het te publiceren op Yindo (www.yindo.nl) ?

Peter Netherlands

05-06-2010 02:15 #

Als elk boek wel een paar pagina's heeft die interessant zijn, en als toch niemand ze wil hebben, zou je ze eruit kunnen scheuren en aan de slag gaan met een plakboek. Het is maar een idee.

Elias Netherlands

Reacties zijn gesloten