28juni

Handboek Dreamweaver CS5

Tags: | Categories: Boeken | Software
E-mail | Permalink | Reacties (2) | Post RSSRSS comment feed

Cover Handboek Dreamweaver CS5Deze  week is het Handboek Dreamweaver CS5 verschenen. Dit Handboek is de logische opvolger van het Handboek Dreamweaver CS4 en bespreekt het maken van websites met Dreamweaver CS5 vanaf het startpunt. Er is veel veranderd in Dreamweaver CS5 en de manier waarop nieuwe sites worden ingesteld is daar één van. Hier krijgt u dus direct mee te maken.

Het boek is bij uitstek geschikt voor de beginnende webdesigner die nieuwe sites wil maken – of bestaande sites wil gaan onderhouden – met Dreamweaver CS5. Naast de basishandelingen voor het opzetten van websites, worden ook meer gevorderde onderwerpen besproken, zoals het zelf maken van webformulieren en het werken met een Content Management System (CMS) vanuit Dreamweaver CS5

Specificaties

 • Boek, paperback, 438 pagina’s
 • Geschikt voor Nederlandse en Engelstalige versie van Dreamweaver CS5
 • Geschikt voor Windows en Macintosh
 • ISBN-13: 9789059404779
 • Prijs: EUR 24,90

Van de flaptekst

“ Adobe Dreamweaver CS5 is een krachtig gereedschap om websites mee te ontwikkelen. Veel professionals maken gebruik van deze software. Dreamweaver CS5 is zowel voor beginners als gevorderde webdesigners de eerste keuze als het gaat om het ontwerpen van nieuwe websites of het bijhouden van bestaande sites. Dreamweaver biedt brede ondersteuning voor moderne technieken als het vormgeven en opmaken met Web 2.0 en AJAX.

In dit 'Handboek' laat Peter Kassenaar u aan de hand van vele praktische voorbeelden en workshops zien hoe u snel een professioneel ogende website opzet en onderhoudt. Daarbij wordt ook uitgebreid stilgestaan bij achterliggende ontwerptechnieken en de workflow rond het maken van een site.”

Beknopte inhoudsopgave

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

 • kennismaken met de Dreamweaver-werkomgeving en de nieuwe mogelijkheden
 • Basishandelingen om een website op te zetten die is gebaseerd op sjablonen
 • bestanden, mappen en uw site beheren
 • teksten opmaken en kennismaken met CSS
 • pagina’s vormgeven en afbeeldingen toevoegen
 • Photoshop-afbeeldingen invoegen en bewerken
 • Werken met AJAX-technieken zoals een Spry-menu en Spry-accordeon
 • Formulieren maken
 • Flash-media invoegen
 • Dreamweaver CS5 gebruiken in combinatie met een CMS (WordPress)

Oefenbestanden

In het boek staan tal van workshops om ook daadwerkelijk met Dreamweaver aan de slag te gaan. Het is typisch een boek om naast het toetsenbord te leggen en zelf mee te oefenen. Het boek is daarmee buitengewoon geschikt voor opleidingen of zelfstudie. De oefenbestanden zijn te downloaden als één groot zip-bestand. Hierin staan de afzonderlijke zipbestanden met de oefenbestanden gerangschikt per hoofdstuk.

Oefenbestanden Dreamweaver CS5.zip (21 MB)

Hebt u het boek gelezen en heb je er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een berichtje achter.

-- Peter Kassenaar
28 juni 2010

Tip: bent u bekend met het ontwikkelen van standaard, ‘statische’ sites in Dreamweaver? Kijk dan ook naar het Handboek Dynamische websites met Dreamweaver. Hierin wordt het maken van een dynamische website met databases en formulieren besproken. Ofschoon dit boek al wat ouder is, kan het prima als opvolger van het Handboek Dreamweaver CS5 worden gelezen.

Reacties

28-06-2010 09:56 #

Pingback from topsy.com

Twitter Trackbacks for
        
        Handboek Dreamweaver CS5
        [kassenaar.com]
        on Topsy.com

topsy.com

07-08-2010 08:25 #

Mijn vriend Andries Bulens onderhoud de website van de kerk.
Eerst in Fronpage (deze software wordt niet meer ondersteund) Nu willen we het in Dreamweaver gaan doen. We hebben he Doek Dreamweaver CS5 aangeschaft.
Als ik dit willaten lezen door ,n riend dan moet het geheel ingescnd worden.
Mijn Vriend eef een hoge dwarslasie en kan alleen maar met zijn stem de computer bedienen.
Mijn vraag bestaat er een eletronische versie van dit boek, en/of andere dreamweaver compterboeken.
Mijn Vriendlit al ijftien jaar in een verpleeghuis.
Ik scan alles met liefde oor hem in, maar als het eenvoudiger kan (en duidelijker) dan wil ik daar graag gebruik van maken

Hartelijke Groet Ger Dekker

Ger Dekker Netherlands

Reacties zijn gesloten