31augustus

Handboek Flash CS5

Tags: | Categories: Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (1) | Post RSSRSS comment feed

Handboek Flash CS5

Deze maand (augustus 2010) is het Handboek Flash CS5 verschenen. Binnenkort is dit boek bij alle boekhandels (online en offline) verkrijgbaar. Details voor online bestellen staan onderaan dit bericht.

Het Handboek Flash CS5 bespreekt het maken van interactieve animaties en Flash-projecten voor gebruik in op het web, in de stand-alone Flash Player en voor gebruik met Adobe AIR. Het boek is gericht op de beginnende Flash-gebruiker en veronderstelt geen voorkennis van eerdere versies van Flash. Nieuw in deze uitgave zijn onder meer de bespreking van het Text Layout Framework (TLF), ActionScript 3.0-codefragmenten en Adobe AIR.

Specificaties

 • Boek, paperback, 460 pagina's, Nederlandstalig
 • Geschikt voor de Nederlandse en Engelse versie van Flash CS5
 • Geschikt voor Windows en Mac OS X
 • ISBN-13: 9789059404786
 • Prijs: EUR 29,90
 • Lees een voorbeeldhoofdstuk bij Yindo

Van de flaptekst

“Flash CS5 is het ultieme gereedschap om professionele en gelikte (web)applicaties te ontwikkelen. Dankzij de brede ondersteuning door alle populaire browsers en uit-gebreide mogelijkheden voor mobiele apparaten is Flash hét ontwikkelgereedschap bij uitstek geworden. In het Handboek Flash CS5 laat Peter Kassenaar u uitgebreid kennismaken met de mogelijkheden van dit krachtige pakket. U leert hoe u tekent, kleurt, animeert en publiceert. Tevens maakt u kennis met de achterliggende programmeertaal ActionScript en leert u Flash-applicaties te publiceren, onder andere naar Adobe AIR. Aan de hand van helder beschreven theorie en praktische workshops hebt u het programma in no-time onder de knie.”

Beknopte inhoudsopgave

Tot de behandelde onderwerpen behoren:

 • Kennismaken met Flash CS5
 • Objecten tekenen en bewerken
 • Werken met kleur
 • Teksten toevoegen en het nieuwe Text Layout Framework
 • Flash-symbolen gebruiken: afbeelding, knop en filmclip
 • Werken met filters
 • Animaties maken met Inverse Kinematics
 • Animeren met de bewegingseditor
 • Knoppen, codefragmenten en ActionScript 3.0
 • Gluid en video gebruiken
 • Flash-applicaties publiceren voor het web en Adobe AIR

Oefenbestanden

In het boek staan tal van workshops om ook daadwerkelijk met Flash aan de slag te gaan. Het is typisch een boek om naast het toetsenbord te leggen en zelf mee te oefenen. De oefenbestanden zijn te downloaden als één groot zip-bestand. Hierin staan de afzonderlijke zipbestanden met de oefenbestanden gerangschikt per hoofdstuk.

Oefenbestanden_FlashCS5.zip (27,4 MB)

Heb je het boek gelezen en heb je er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wil je andere lezers laten delen in je ervaringen? Laat dan een berichtje achter.

Bestellen

-- Peter Kassenaar
30 augustus 2010

Reacties

14-09-2010 10:19 #

Handboek ActionScript 3.0 uitgesteld

Handboek ActionScript 3.0 uitgesteld

Peter Kassenaar

Reacties zijn gesloten