15februari

Cursus Mobiele apps ontwikkelen met Dreamweaver, jQuery Mobile en PhoneGap

Sinds enige tijd ben ik weer wat regelmatiger voor de klas te vinden. Ik geef training in tal van toepassingen en (web)technieken. Veel cursusmateriaal en –inhoud ontwikkel ik daarbij zelf. Het gaat immers in veel gevallen om zeer nieuwe technologie, waarvoor nog geen bestaand cursusmateriaal beschikbaar is. Zo heb ik de afgelopen maanden bijvoorbeeld cursus gegeven in

  • HTML5 en HTML5-development (de W3C-API’s)
  • JavaScript en jQuery
  • jQuery UI en jQuery Mobile
  • WordPress
  • CSS-Frameworks (zoals BluePrint en 960gs).

mobile_apps

En een hele leuke nieuwe cursus die op 5 maart a.s. voor de eerste keer wordt gegeven, is de cursus Mobiele apps ontwikkelen met Dreamweaver, jQuery Mobile en PhoneGap. Deze cursus heb ik ontwikkeld in samenwerking met Opatel Opleidingen en gaat in drie dagen in op het complete traject voor het ontwikkelen van cross-platform mobiele applicaties.

In eerste instantie wordt een web-app gemaakt (dus: puur HTML5, JavaScript en CSS) met Dreamweaver en jQuery Mobile. Maar op de laatste dag wordt ook ingegaan op de wijze waarop je een web app met PhoneGap kunt omzetten naar een native app. Als je in het bezit bent van een Apple Developer account of een Google ontwikkelaarsprofiel hebt bij de Google Play, kun je je app vervolgens ook via de App Store of Android Market publiceren (en er misschien ook nog wat geld mee verdienen).

Voor meer informatie over de inhoud van de cursus heb ik een korte video samengesteld. Zo krijg je in 02:16 minuten een overzicht van de inhoud.

Voor meer informatie over de inhoud kun je altijd contact met me opnemen. Voor de exacte cursusdata en inschrijfmogelijkheden verwijs ik graag naar de website van Opatel.

Hopelijk tot ziens op een van de cursusdagen!

Peter Kassenaar
-- 15 februari 2012

Reacties zijn gesloten