23juli

Handboek Dreamweaver CS6

9789059405646 Onlangs is het Handboek Dreamweaver CS6 verschenen.

Dit handboek bespreekt het maken van websites met Dreamweaver CS6 vanaf het startpunt. Er is veel veranderd in Dreamweaver CS6 en de manier waarop nieuwe sites worden ingesteld is daar één van. Hier krijgt u dus direct mee te maken.

Het boek is bij uitstek geschikt voor de beginnende webdesigner die nieuwe sites wil maken – of bestaande sites wil gaan onderhouden – met Dreamweaver CS6. Naast de basishandelingen voor het opzetten van websites, worden ook meer gevorderde onderwerpen besproken. Aan de orde komen onder andere het werken met sjablonen, CSS3-overgangen en mobiele websites maken met Dreamweaver en jQuery Mobile.

Specificaties

 • Boek, paperback, 448 pagina’s
 • Geschikt voor Nederlandse en Engelstalige versie van Dreamweaver CS6
 • Geschikt voor Windows en Macintosh
 • ISBN-13: 9789059405646
 • Prijs: EUR 24,95

Van de flaptekst

“Adobe Dreamweaver CS6 staat bekend als een van de krachtigste programma’s om websites mee te ontwikkelen; veel professionals gebruiken deze software. In Dreamweaver CS6 is onder meer het opzetten en instellen van nieuwe sites sterk vereenvoudigd zodat u nog sneller aan de slag kunt. De meegeleverde voorbeeld-sjablonen voor paginaontwerp helpen u snel op weg. Verder is Dreamweaver CS6 zowel voor beginners als gevorderde webdesigners de eerste keuze voor het ontwerpen van nieuwe websites of het bijhouden van bestaande sites. Dreamweaver biedt brede ondersteuning voor moderne technieken als het werken met Web 2.0, AJAX en contentmanagementsystemen, zoals WordPress en Joomla.

In dit Handboek laat Peter Kassenaar u aan de hand van vele praktische voorbeelden en workshops zien hoe u snel een professioneel ogende website opzet en onderhoudt. Daarbij wordt ook uitgebreid stilgestaan bij achterliggende ontwerptechnieken en de workflow rond het maken van een site.”

Beknopte inhoudsopgave

 • kennismaken met de werkomgeving en de nieuwe mogelijkheden
 • de basishandelingen om een website op te zetten die is gebaseerd op sjablonen
 • de site publiceren op het web en daarna onderhouden
 • teksten opmaken en kennismaken met CSS
 • Werken met CSS3-overgangen
 • pagina’s vormgeven en afbeeldingen toevoegen
 • Photoshop-afbeeldingen invoegen en bewerken
 • werken met AJAX-technieken zoals een Spry-menu en Spry-accordeon
 • webformulieren invoegen en afhandelen
 • Een mobiele website maken met Dreamweaver en jQuery Mobile
 • een CMS-site in WordPress opzetten met Dreamweaver

Oefenbestanden

In het boek staan tal van workshops om ook daadwerkelijk met Dreamweaver aan de slag te gaan. Het is typisch een boek om naast het toetsenbord te leggen en zelf mee te oefenen. Het boek is daarmee buitengewoon geschikt voor opleidingen of zelfstudie. De oefenbestanden zijn te downloaden als één groot zip-bestand. Hierin staan de afzonderlijke zipbestanden met de oefenbestanden gerangschikt per hoofdstuk.

Oefenbestanden_DreamweaverCS6.zip (.zip-bestand, 7,8 MB).

Hebt u het boek gelezen en heb je er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een berichtje achter.

-- Peter Kassenaar
23 juli 2012

Tip: bent u bekend met het ontwikkelen van standaard, ‘statische’ sites in Dreamweaver? Kijk dan ook naar het Handboek Dynamische websites met Dreamweaver. Hierin wordt het maken van een dynamische website met databases en formulieren besproken. Ofschoon dit boek al wat ouder is, kan het prima als opvolger van het Handboek Dreamweaver CS5 worden gelezen.

Reacties zijn gesloten