19november

Handboek Windows 8

cover_handboek_windows8Onlangs is het Handboek Windows 8 verschenen. Dit handboek is bedoeld voor de beginnende Windows 8-gebruiker of Windows-overstapper.

Het zal ondertussen bekend zijn dat Windows 8 de eerste versie van Windows is die zowel voor bureaubladcomputers, laptops, tablets als (met kleine aanpassingen) telefoons bedoeld is. Hiermee gepaard gaat een heel nieuw bedieningsprincipe. Er wordt gebruik gemaakt van een Startscherm, charms, appbalk en andere nieuwe onderdelen.

In het Handboek Windows 8 leert u op de snelst mogelijke manier hier mee om te gaan. Er is geen andere titel verkrijgbaar die u zo snel en zo accuraat op weg helpt als het Handboek Windows 8.

Zie ook mijn eerdere blogartikelen over Windows 8:

Zelfstudie en opleidingen

Het Handboek Windows 8 is erg geschikt voor zelfstudie en opleidingen. Alle hoofdstukken worden afgesloten met een serie Vragen en Oefeningen. U kunt dan de belangrijkste onderwerpen van het hoofdstuk nog eens herhalen, of met gerichte oefeningen uw Windows 8-productiviteit verhogen.

Gezien de doelgroep is er gekozen voor een praktische benadering. De onderwerpen die worden besproken zijn van toepassing op vrijwel alle computergebruikers.

Specificaties

 • Boek, paperback, 314 pagina’s
 • EAN/ISBN-13: 978 905940 578 5
 • Geschikt voor Windows 8, Windows 8 Pro en Windows RT, Nederlandse versie
 • Geschreven voor opleidingen en zelfstudie
 • Prijs: EUR 21,95

Van de flaptekst

“Windows 8 kent twee typen toepassingen: apps en programma's. Windows 8-stijl apps draaien in een volledig scherm in de nieuwe startschermomgeving (op computer en tablet). U voert programma's uit in bureaubladvensters 'oude stijl' (alleen computer).

Werken met een nieuw besturingssysteem roept onvermijdelijk vragen op. Het Handboek Windows 8 loodst u soepel door de vernieuwingen en geeft snel antwoord op uw vragen. U kunt dit boek prima gebruiken als zelfstudiegids of als naslag bij het oplossen van computerproblemen. Met de handige vragen en oefeningen aan het eind van elk hoofdstuk kunt u de belangrijkste dingen nog eens herhalen.”

Beknopte inhoudsopgave

 1. Kennismaken met Windows 8
 2. Nieuwe basishandelingen
 3. Het Startscherm aanpassen
 4. Het bureaublad aanpassen
 5. Windows verder instellen
 6. Werken met mappen en bestanden
 7. De apps uit de Windows Store
 8. Zelf apps installeren
 9. Internet Explorer 10 gebruiken
 10. Meer handigheidjes in Windows 8.

Bestellen

Het Handboek Windows 8 is verkrijgbaar in reguliere boekwinkels en in de online boekhandels. Als u online besteld hebt u het boek vaak de volgende werkdag in hui.

Bestellen bij computerboek.nl

Hebt u het boek gelezen en hebt u er opmerkingen over ter verbetering van een eventuele volgende druk? Of wilt u andere lezers laten delen in uw ervaringen? Laat dan een bericht achter onder dit artikel.

Peter Kassenaar
-- 15 november 2012

Reacties

21-11-2012 11:14 #

Ik heb heel veel aan je handboek Windows8.
Zeker en vooral omdat Windows8 wel even slikken is.
Alles lijkt anders en het is vaak sukkelend zoeken naar functies.
Gelukkig is er je overzichtelijk en klaar handboek.
Ik zou je een tip geven om in je handboek duidelijk te vermelden dat je vanuit de tegel-apps niet kunt zoeken maar dat je alles in een app pas kan zoeken als je eerst in de charms de zoekfunctie hebt geactiveerd en dan de respectievelijke app hebt gekozen.
Ik vind het een groot gebrek dat dit niet kan als je werkt in de app zelf.
Voor alles en nog wat moet je steeds uit een app ( wat niet evident is zonder taakbalk)en dan kiezen wat je nodig hebt. Met Windows 8 doe je duidelijk meer bewegingen om tot een resultaat te komen.

Bart Belgium

27-11-2012 03:52 #

Het boek heb ik gekocht bij gebrek aan een naslagwerk Windows 8.
Enige informatie kon ik wel vinden maar ook kwam ik een voor mij zeer storende fout tegen.
In tegenstelling tot de text in het boek support Mail van Windows 8 namelijk geen POP3 mail accounts. Een extra mail programma zoals Outlook zal gebruikt dienen te worden voor mail accounts met een POP service.

Roel Netherlands

27-11-2012 09:20 #

@Roel - Bedankt voor je feedback. Maar Windows 8 Mail ondersteunt wel degelijk POP3-accounts. Bij het instellen  van een account moet het mailtype 'Ander account' worden gekozen, zoals wordt besproken op p.167 en verder en in afbeelding 7.3 en verder.

Ik heb zelf meerdere POP3-accounts geactiveerd in Windows 8, dus wellicht kun je het nog eens proberen?

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten