01mei

review–Xbox 360 controller chrome red

[Deze review verscheen ook op de site van Coolblue, waar ik de controller heb gekocht: http://www.consoleshop.nl/review/203341/category-4-xbox-360/xbox-360-wireless-controller-chrome-red.html]

Algemeen

De originele controllers van de Xbox staan bekend om hun goede hand/pasvorm en duurzaamheid. Mijn vorige controller - die in de loop der jaren toch heel wat te verduren heeft gehad - heeft het ruim vier jaar uitgehouden. Dit was de standaard draadloze, matzwarte controller.

Maar omdat hiervan de rubberkussentjes op de sticks gingen verslijten heb ik deze rode controller erbij gekocht. De oude controller doet nu nog dienst als co-op controller (voor de Lego-games).

Zo wordt hij geleverd:

IMG_2539

Kwaliteit

De kwaliteit is zoals je van een originele Xbox-controller mag verwachten. Stevig, duurzaam en buitengewoon robuust. Knoppen hebben een duidelijk moment. Door de chrome-uitvoering is hij wat gladder dan de standaardcontroller. Bij zweethanden gaat dat misschien meespelen.

Uitvoering

  • Ik heb - om wat anders te hebben dan mijn vorige controller - de rode chrome uitvoering gekozen vanaf plaatjes op de site. Dit is ehhh.... even wennen. Het rood is behoorlijk glanzend, de toplaag is glad en spiegelend. Ik had hem wat matter verwacht. Je mag rustig zeggen dat hij behoorlijk in het oog springt. Daar moet je van houden.
  • De controller wordt geleverd inclusief twee duracell-batterijen, zodat je direct aan de slag kunt. Netjes.
  • Het D-pad links op de controller kun je draaien in deze uitvoering, volgens de handleiding voor meer precisie bij bepaalde games. Tja. Ik heb dat geprobeerd, maar merk eigenlijk geen verschil met de normale stand. Ik heb de D-pad nu weer teruggedraaid en zal hier waarschijnlijk nooit meer naar omkijken. Maar het is een leuke extra, misschien gebruik jij het juist heel vaak.

Conclusie

Zeer goede controller. Kwaliteit zoals je mag verwachten. De Chrome-uitvoering is behoorlijk opvallend, meer dan je op basis van afbeeldingen op internet zou verwachten.

Een typische bling-bling controller wat dat betreft, maar beter kun je ze voor de xbox niet krijgen.

-- Peter Kassenaar
1 mei 2013

Reacties zijn gesloten