14januari

Web Development Library Bootstrap 4 uitgesteld

Tags: | Categories:
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

Picto globe 512De serie Web Development Library kent inmiddels negen titels, varierend van HTML 5 en CSS3 tot Node.js en AngularJS.”

Er staat ook een uitgave over Bootstrap 4 op de planning. Deze was al aangekondigd voor zomer 2015 (vorig jaar dus). Echter, helaas is het framework zelf ook ten prooi gevallen aan onvoorziene vertraging. Medio november vorig jaar is uiteindelijk de eerste alpha-release van Bootstrap 4 verschenen en in december is alpha-2 verschenen.

In blogberichten spreekt team Bootstrap nog van ‘een of twee aanvullende alpha-releases’ die nog voor het eind van het jaar –2015 dus- hadden moeten verschijnen (http://blog.getbootstrap.com/), maar sindsdien is het akelig stil op de site.

Ook het schrijfwerk aan deze titel heb ik daarom in overleg met de uitgever tijdelijk stopgezet. Ik was al een aantal hoofdstukken onderweg, maar gedurende het schrijven zijn in de alphaversie van de library veel naamswijzigingen doorgevoerd waardoor de tekst en de voorbeeldcode niet meer klopt.

Dat willen we in de uiteindelijke titel voorkomen.

We wachten daarom totdat Bootstrap 4 officieel verschenen is en er geen tussentijdse wijzigingen meer kunnen optreden.

Hoe lang dat duurt? Geen idee. Hopelijk pikt team Bootstrap het werk weer op en wordt het framework snel definitief gemaakt en uitgerold. Een tijdspad valt op dit moment helaas echter nog niet te geven.

Via Twitter (@PeterKassenaar) en op dit blog zal ik verdere aankondigingen doen.

Peter Kassenaar
-- 14 januari 2016

Reacties zijn gesloten