22april

Review–Bunny Kingdom

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

Bunny Kingdom is een spel voor 2 tot 4 spelers, maar het speelt het beste met minimaal 3 personen. Op de doos staat dat het ongeveer 45 minuten duurt, maar in onze ervaring ben je er minimaal 60-90 minuten mee bezig voor de vier ronden.

bunny-kingdom1

Op een groot bord moet je aaneengesloten gebieden bezetten om zo steden te stichten voor je konijntjes. Elke stad (een "fief" in Bunny-taal) heeft een aantal gebouwen met torens en kan een aantal grondstoffen produceren, zoals vis, hout of (uiteraard) wortels. Het aantal torens maal het aantal grondstoffen bepaald de puntenwaarde van je stad. Deze worden na afloop van elke ronde geteld.

Welke gebieden je kunt bezetten, wordt bepaald door kaarten die elke speler willekeurig krijgt. Je krijgt een starthand van 10 of 12 kaarten (afhankelijk van het aantal spelers) en daar kies je 2 kaarten uit. De rest geef je door aan de speler naast je. Je ontvangt zelf ook weer nieuwe kaarten van de speler naast je. Daar kies je dan weer twee kaarten uit, bezet de gebieden en dan geef je de kaarten weer door.

bunny-kingdom2

Behalve gebiedskaarten zijn er ook opdrachtkaarten als "Verzamel minimaal xx gebieden die hout produceren", "Bezet zoveel mogelijk gebieden aan de rand van het bord" en meer. Ook deze scoren aan het einde van het spel weer punten. Je moet zelf een goede afweging maken tussen gebieden bezetten en opdrachtkaarten ("scrolls") verzamelen.

De accessoires zijn superleuk uitgevoerd, met plastic konijntjes die je op gebieden kunt plaatsen, miniatuurkasteeltjes met één, twee of drie torens en mooi artwork op de kaarten. De spelregels zijn duidelijk en breed opgezet. Wel is alles Engelstalig, daar zul je aan moeten wennen.

Door zijn opzet en omvang is Bunny Kingdom geen spel dat je "even tussendoor" speelt, maar erg leuk om een avond, of zondagmiddag mee te vullen.

Meer informatie

Bunny Kingdom bij Boardgamegeek

Disclaimer – Ik houd van [board]games.  Al mijn reviews zijn van spellen die ik zelf in bezit heb, of heb gespeeld. Ik heb geen recensie-exemplaren ontvangen, of contact gehad met de fabrikant hierover. Sommige links in dit artikel zijn affiliatelinks. Dat betekent dat ik een klein percentage commissie verdien als je een spel koopt via de links op deze pagina. Daarvan worden de hosting-kosten van dit blog betaald.

Peter Kassenaar
-- 22 april 2020

Reacties zijn gesloten