27april

Review–The Game

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

Dit is waarschijnlijk het eenvoudigste spel dat je kunt bedenken - maar ja, kom er maar eens op.

Er is een stapel kaarten, genummerd van 0-100 die volledig door elkaar is geschud is. Hieruit moet je uit een hand van zes tot acht kaarten (afhankelijk van het aantal deelnemers) vier stapels maken door af te leggen. Twee zijn oplopend van 1 naar 99, twee zijn aflopend van 99 naar 1. Je legt een kaart af en de volgende kaart moet lager zijn (of hoger, afhankelijk van de stapel) dan de vorige kaart.

Voor elke kaart die je hebt afgelegd (minimaal 2 per beurt) moet je een nieuwe van de stapel pakken, zodat je daarna weer 8 kaarten in je hand hebt.

Je wint of verliest als groep, als je er in slaagt om alle kaarten weg te spelen. The Game is daarmee een coöperatief spel.

the-game

Zoals gezegd, het klinkt bedrieglijk eenvoudig maar in de praktijk is het lastig. Want wat als je net kaart 90 hebt weggelegd, en vervolgens trek je als nieuwe kaart nummer 91 van de stapel? Die kun je dan niet meer kwijt… Of je moet wachten totdat de andere stapel dusdanig aangegroeid is dat je 91 daarop kwijt kunt.

Zo maak je continu afwegingen en probeer je de stappen tussen de kaarten die je weglegt zo klein mogelijk te houden.

In de praktijk komt het spel lang niet altijd uit en mag je al blij zijn als je minder dan 10 kaarten overhoudt. Dat maakt het toch elke keer weer uitdagend.

Aan de andere kant - als je niet houdt van kaartspelletjes als Patience, dan is The Game waarschijnlijk ook niks voor jou. En waarom dat doodshoofden-thema op de kaarten? Ziet er een beetje merkwaardig uit voor iets dat in de kern een tactisch kaartentelspelletje is.

The game is een leuk kaartspel voor tussendoor, dat je desgewenst ook solo kunt spelen.

https://youtu.be/Bm02MPyDgDY

Meer informatie

The Game bij BoardGameGeek

Peter Kassenaar
-- 27 april 2020

Reacties zijn gesloten