20oktober

Twee nieuwe technieken

Nu in coronatijden mijn ZZP-agenda maar heel mager is gevuld met opdrachten, heb ik besloten om van de nood een deugd te maken. Ik ga twee nieuwe frameworks onderzoeken waarvoor het mij tot op dit moment aan de tijd ontbrak om me er meer in te verdiepen. Dat zijn:

Voor beide frameworks geldt dat ze (bij mijn weten) nog niet superveel worden gebruikt, maar dat er wel interesse is vanuit de frontend-wereld om er meer kennis over op te doen. Misschien schrijven we over vijf jaar allemaal Svelte-applicaties, maar misschien ook niet. Misschien worden de meeste mobiele apps tegen die tijd in Flutter gemaakt, maar wellicht ook niet. Dat is nu nog niet te zeggen. De onderwerpen hebben in ieder geval genoeg tractie om eens te kijken wat het precies is en hoe het werkt.

svelte-flutter-logo

Want pas daarna kun je een uitspraak doen over of je een van deze twee technieken zou willen gebruiken in je volgende project(en).

Vragen

Terzijde – ik weet op dit moment nog hoegenaamd niets van beide technieken. Ik duik er blanco in en probeer de volgende vragen te beantwoorden:

  • Wat is het?
  • Waar wordt het voor gebruikt?
  • Hoe gaat lokale Installatie en Ontwikkeling?
  • Hoe maak ik een eerste applicatie?
  • Niet-triviale proof-of-concept applicatie: een app die op basis van een zoekvraag van een gebruiker communiceert met een backend en de resultaten in de UI toont.

Ik zal proberen voor beide technieken de vragen te beantwoorden en hier een blogpost over te schrijven zodat je er mee geholpen bent als je ook nieuw bent in deze technologieën.

Mocht mijn interesse daarna verder gewekt zijn, dan ga ik kijken naar meer complexe technieken als routing, state management, deployment en meer.

Ben jij een Svelte-goeroe of Heb je Flutter-tips of aanbevelingen die mij kunnen helpen bij het leren van deze frameworks? Laat het weten!

Peter Kassenaar
-- 20 oktober 2020

Reacties zijn gesloten