Dit is het webblog van Peter Kassenaar - Ik geef training en consultancy in het maken van crossplatform mobiele apps en webapps. Trefwoorden: AngularJS, PhoneGap, jQuery/Mobile. HTML5, CSS3, JavaScript, AJAX, JSON. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter.(@PeterKassenaar)

Terug naar de algemene site.

19september

Handboek JavaScript en jQuery

Op 18 september 2013 is het Handboek JavaScript en jQuery verschenen. Dit handboek bespreekt het werken met JavaScript vanaf het startpunt. Er is veel aandacht voor het leren programmeren in deze populaire scripttaal op internet. Er wordt geen voorafga... [Meer]

13september

Observaties op een ROC

Als je mijn twitterfeed de afgelopen tijd in de gaten hebt gehouden, dan heb je gezien dat ik deze week als invaldocent (vervanging wegens ziekte) aan de slag ben geweest op ROC De Leijgraaf. Op locaties in Oss, Cuijk en Veghel gaf ik eerstejaars leerli... [Meer]

05september

PhoneGap voor Android (compleet) installeren op Windows

[English version of this article? Use Google Translate!] PhoneGap is een uitstekende tool voor het maken van apps op basis van HTML, CSS en JavaScript. Ik schreef al eerder over PhoneGap: Introductie PhoneGap Kennismaken met PhoneGap Als je snel... [Meer]

03september

Snel en gratis een website via Windows Azure

Het Microsoft cloudplatform Windows Azure is nu ruim drieƫnhalf jaar commercieel beschikbaar. Maar pas sinds recente aanpassingen in het beheerdashboard en fikse prijsverlagingen deze zomer is het ook interessant geworden voor particulieren en hobbyiste... [Meer]