Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

30juli

Descendant selectors in CSS en Dreamweaver

Zodra –beginnende – webdesigners wat meer kaas hebben gegeten van het werken met lagen en CSS, wordt hun nieuwsgierigheid gewekt. Ook in mijn boeken over webdesign en Dreamweaver probeer ik de lezer te leren om de inhoud/structuur en opmaak ... [Meer]

28juli

Randapparaten gebruiken in VMWare en Mac OS X

Via dit blogbericht antwoord ik een e-mailbericht van van Willem Velzel die mij vroeg "Ik heb een Apple Air, na installatie van VMware Fusion werkt Windows goed, ik heb alleen voordurend problemen met de memorie stick en/of de DVD via de ... [Meer]

11juli

Tekstmasker voor een foto

Vorige week ben ik gestart met een serie blogposts waarin ik stuk voor stuk een aantal video's presenteer die ik in de loop der tijd had gemaakt voor het vBook Digitale Fotografie. Door tijdgebrek is de complete uitgave hiervan er echter nooit van g... [Meer]

09juli

Remote Desktop Connection (RDC) voor Max OS X

In Windows is al jarenlang een tooltje opgenomen om vanaf de ene computer contact te leggen met een andere computer. Dit heet 'Verbinding maken met een Extern Bureaublad' of in het Engels 'Remote Desktop Connection'. Zo kun je rech... [Meer]

05juli

Nieuwe video’s – Digitale Fotografie

Als u dit blog wat vaker leest dan zult u zien dat ik regelmatig video's publiceer over allerlei zaken. Dat was oorspronkelijk een hobby van mij, maar ook in mijn werk is deze kennis al vaak van pas gekomen. Ik ben sinds 1999-2000 bezig met het opne... [Meer]

03juli

Ervaringen MacBook Pro en Visual Studio op de Mac

Deze week ontving ik twee e-mailberichten die ik via dit blogbericht beantwoord. Ze hangen toevalligerwijs met elkaar samen en mijn ervaringen zijn waarschijnlijk voor meerdere lezers interessant. Daarom hier een gecombineerd antwoord ter vervanging van... [Meer]

02juli

Counting selected items in a List Control using Linq

In my previous blog post I wrote about a method I found on clearing all items in a List Control using the (apparently) built-in method ClearSelection(). In this post I discuss a small technique some of you might also find useful. Besides clearing ... [Meer]