Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

29september

Twee nieuwe boeken over Windows 7

Tags: | Categories: Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
De afgelopen maanden ben ik druk geweest met het schrijven van twee boeken over het binnenkort te verschijnen Windows 7. Op 22 oktober 2009 wordt Windows 7 officieel gelanceerd en vanaf die datum zal het ook in de winkels verkrijgbaar zijn. Nieuwe compu... [Meer]

28september

Foto's van iPhone naar pc

Newbie-alert! Dit is een blogbericht voor beginners. Ik heb nu een paar maanden mijn Apple iPhone; het is een fantastisch ding. Ik heb er in die twee, drie maanden al meer foto’s en videootjes mee gemaakt dan de laatste 5 jaar Nokia bij elkaa... [Meer]

16september

Nieuwe versie van Google Chrome

Aha, dit blog wordt kennelijk goed gelezen bij Google :-). Nog maar een paar dagen geleden blogde ik over het feit dat Chrome zo weinig vooruitgang had geboekt in een jaar, en prompt komen ze met een nieuwe versie: Google Chrome 3.0. I... [Meer]

15september

Upgraden naar Snow Leopard

Nog voordat Microsoft Windows 7 uitbrengt, is Apple met een nieuwe versie van het besturingssysteem gekomen: Snow Leopard. Natuurlijk mag je het niet hardop zeggen, maar ook Snow Leopard is –evenals Windows 7 – meer een onderhoudsbeurt voor het huidige b... [Meer]

11september

Google Chrome - een jaar later

Tags: | Categories: Software
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
Deze week één jaar geleden blogde ik over de introductie van Google Chrome. Zelf gebruik ik Chrome inmiddels regelmatig - op een aantal computers is het zelfs mijn standaardbrowser geworden. Dit ondanks het feit dat de minpunten die ik in m... [Meer]

09september

Home of the Blues

Tags: | Categories: Muziek
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
´Crooning´is een muziekstijl die natuurlijk vooral in verband wordt gebracht met wat oudere mannen, in pak en vlinderdas, zwoele avonden en koffiebruine stem. Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin. Dat soort types. Enter Norah Jones. ... [Meer]

07september

Column – intranet is geen internet

Deze column is ook verschenen in het septembernummer van het blad Management en Literatuur. Onlangs brachten we voor een korte financiële APK een bezoekje aan ons bankkantoor, een filiaal van ABN AMRO. We werden ontvangen met koffie in een ka... [Meer]

04september

To Twitter or not to Twitter

Tags: | Categories:
E-mail | Permalink | Reacties (2) | Post RSSRSS comment feed
Iedereen die de nieuwe media een beetje volgt zal het niet zijn ontgaan. Twitter is hot. En omdat ik nog steeds wordt uitgelachen om het feit dat ik pas met een blog begon toen het bloggen al lang en breed was doodverklaard, ben ik nu vastbesloten om ti... [Meer]