Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

26augustus

Paradise Island, The Tribez– review mobile simulatie games

Artikel over simulatiegames op mobiele apparaten (tablet, telefoon), met als voorbeelden Paradise Island (eenvoudig) en The Tribez (meer complex). [Meer]

21augustus

Autocorrectie uitschakelen op Android tablet

Ik heb nu ongeveer een half jaar een Google Nexus 7; mijn eerste Android device ooit. In het algemeen ben ik er erg tevreden over. Snel, veel en goede applicaties en hij ligt door zijn 7”-formaat een stuk lekkerder in de hand dan mijn iPad en mijn Surfa... [Meer]

19augustus

E-mail nieuwsbrieven met MailChimp

Bij het redesign van mijn website heb ik er voor gekozen ook regelmatig een nieuwsbrief te gaan verzenden. Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief (beoogde frequentie: ca. 1 x per maand) Nu kun je natuurlijk zelf een nieuwsbrievensysteem programmere... [Meer]

14augustus

jQuery UI Cookbook – book review

jQuery UI is een uitgebreide bibliotheek met tal van visuele componenten die user interfacedesigners kunnen gebruiken om attractieve websites te ontwerpen. Nergens is de jQuery-slogan write less, do more zo van toepassing als in jQuery UI. Dat gezegd ... [Meer]

07augustus

Website kassenaar.com vernieuwd

Een nieuw seizoen, een nieuwe look. In 2008 heb ik mijn website voor het laatst een grote make-over gegeven. Het betrof toen de overgang van een ‘gewone’ site naar een blog, waarover je in de eerste blogpost kunt lezen. Nu, ruim vijf jaar en een klein... [Meer]

06augustus

Handboek JavaScript en jQuery uitgesteld

Slecht nieuws van de uitgever. Ondanks dat het Handboek JavaScript en jQuery al op 1 juli gereed was (zie mijn aparte blogartikel hierover), is het niet gelukt het boek tijdig te redigeren, zodat het nog in augustus kan verschijnen. Dat is een tegenval... [Meer]