Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

29maart

Tien minpunten van Mac OS X – deel 1

In een eerder blogbericht heb ik tien pluspunten genoemd die het naar mijn idee zeker de moeite waard maken om Mac OS X te gebruiken. Is Mac OS dan perfect? Zijn er geen minpunten te noemen? Zeker niet. In dit bericht zet ik een aantal punten op een rij... [Meer]

28maart

Waar blijft het ‘Handboek Dynamische websites met Dreamweaver CS3’?

Vorig jaar schreef ik de ultieme bestseller (haha) Handboek Dreamweaver CS3 – Nederlandse en Engelse versie. Omdat ik destijds voor Adobe heb meegewerkt aan de eerste Nederlandstalige versie van Dreamweaver kon ik al in een vroeg stadium over de N... [Meer]

27maart

Tien pluspunten van Mac OS X

Ik werk nu een aantal weken met Mac OS X en heb hier inmiddels redelijk wat ervaring mee opgedaan. Hoewel ik het grootste deel van mijn werk nog steeds achter windows-computers doorbreng (in de verhouding van ongeveer 40% voor Windows XP en 60% op Windo... [Meer]

20maart

Fireworks of Photoshop?

Toevallig ontving ik de afgelopen week drie e-mailberichten van verschillende personen met min of meer dezelfde strekking. Ze stelden allemaal de vraag die ongeveer op het volgende neerkwam: "Ik moet een keuze maken tussen Fireworks CS3 e... [Meer]

18maart

MacBook Pro review - multitouch trackpad

In mijn miniserie reviews over de MacBook Pro zijn inmiddels de volgende afleveringen verschenen: Unboxing MacBook Pro Installatie MacBook Pro MacBook Pro review – Hardware deel 1 en 2 MacBook Pro review - Hardware deel 3 Multit... [Meer]

17maart

Licentiebeleid Adobe hindert creativiteit

Op mijn nieuwe MacBook Pro wilde ik afgelopen weekend mijn Adobe CS3-software installeren. Nu heb ik bij aanschaf destijds alleen een Windows-dvd ontvangen, maar dat zou toch geen probleem zijn? Even de Mac-versies downloaden vanaf Adobe.com, registrati... [Meer]

14maart

MacBook Pro review - Hardware, deel 3

Ik ben bezig met een miniserie reviews over mijn nieuwe MacBook Pro. Eerdere blogberichten in deze serie zijn Unboxing MacBook Pro Installatie MacBook Pro MacBook Pro review – Hardware deel 1 en 2 In de video die bij dit bericht ... [Meer]

13maart

VMWare Fusion installeren op Mac OSX

Hoe prachtig het besturingssysteem Mac OS X ook is, soms moet je gewoon de beschikking hebben over een aantal Windows-toepassingen. Bijvoorbeeld omdat er geen Mac-drivers of -programmatuur beschikbaar is voor randapparaten (zoals mijn Tacx Fortius fiets... [Meer]