Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

29mei

Handboek JavaScript en jQuery–3e editie

Het zal niemand in de webdevelopment wereld zijn ontgaan. JavaScript is de laatste jaren in sneltreinvaart geëvolueerd. Lange tijd was het niet meer dan een programmeertaal waarmee je klokjes in de statusbalk van de browser kon tonen of eenvoudige animati... [Meer]

22mei

Review–Spring Meadow

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
Als je een beetje van puzzelen houdt en je kent Tetris, dan vind je Spring Meadow waarschijnlijk erg leuk. Elke speler krijgt een bordje waarop hij door middel van het plaatsen van tetrisachtige vormen zoveel mogelijk rijen moet vrijspelen. Het verhaa... [Meer]

17mei

Review–Century: A new world

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
Century valt in de catetorie ‘worker placement games’. Elke speler krijgt aan het begin een aantal werkers (poppetjes). Die worden er in je beurt op uit gestuurd om grondstoffen te verzamelen: graan, vlees, tabak of bont. Met die grondstoffen kun je kaart... [Meer]

07mei

CKEditor 5 gebruiken in een Angular-project

Zo nu en dan kom je als webdeveloper een project tegen waarin het nodig is dat gebruikers zelf rich text kunnen invoeren. Denk aan een blog, een forum of een chatbox met opmaakmogelijkheden. Een standaard <textarea> element voldoet dan niet meer. ... [Meer]

05mei

Review–Star Realms

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
Laat je niet op het verkeerde been zetten door het kleine doosje waar Star Realms inzit. Het is een diepgaand spel met veel tactische keuzes die je moet maken. Je speelt het met 2 personen. Star Realms is een klassiek deckbuilding spel, met een science... [Meer]

03mei

Review–Tiny Towns

Tags: | Categories: boardgames
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed
In Tiny Towns ben je de burgemeester van een kleine stad en moet je grondstoffen verzamelen om gebouwen te bouwen. Zo bouw je je stad op. Elk gebouw heeft uiteraard andere eisen. Gebouwen zijn er in tal van categorieën, met per categorie vier of v... [Meer]

01mei

Windows 10 tip : afbeelding over meerdere monitors

Een leuke feature van mobiele telefoons is dat het tegenwoordig zo eenvoudig is om makkelijk panoramafoto’s te maken. Tegelijkertijd hebben veel computergebruikers (in ieder geval programmeurs, waar ik dagelijks mee werk) vaak twee of zelfs drie monitoren... [Meer]