Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

29april

Ongewenste automatische witruimtes voorkomen [video]

Soms is er zo'n samenloop van omstandigheden dat je denkt 'hier moet ik wat mee doen'. Zo ook weer afgelopen week. Ik zat de worstelen met een ongewilde witruimte bovenaan een pagina. In Internet Explorer was het probleem niet zichtbaar, maa... [Meer]

27april

Rechtermuisknop uitschakelen voor het opslaan van afbeeldingen [video]

Een van de toepassingen die al bijna zou oud is als het web zelf, is het klikken met de rechtermuisknop op een pagina om een contextmenu te openen. In het contextmenu kan vervolgens worden gekozen voor het afdrukken van de pagina, het opslaan ervan en m... [Meer]

25april

Offline usability – of Tekstschrijven op informatiepanelen

Als je zoals ik veel bezig bent met website usability, vallen automatisch ook andere usabilityzaken op. Noem het maar even ‘offline’ usability. Denk aan de bediening van een magnetron, de werking van NS-kaartautomaten, de instellingsmogelijkhe... [Meer]

23april

Font embedding via CSS met @font-face

Binnenkort geef ik op een docentendag voor gebruikers van de lesmethode Fundament Informatica een presentatie over CSS en de mogelijkheden ervan bij het ontwerpen van websites. In dit blogbericht schreef ik hierover. Bij het voorbereiden van deze presen... [Meer]

21april

Boeken van Peter Kassenaar aanschaffen

Ik ben in 1996 begonnen met het schrijven van (computer)boeken. Mijn eerste uitgave was direct een hele mond vol: 'Basiscursus Corel Wordperfect 7 voor Windows 95 – NL versie'. Tja, die goede oude tijd. Met Windows 95, WordPerfect voor Win... [Meer]

12april

Software tip: ZoomIt [video]

Ik probeer een kleine serie samen te stellen van software-tools waar ik regelmatig mee werk. Het eerste bericht was Werken met IE7Pro Vorig jaar ontdekte ik een stukje software waarvan ik wilde dat ik het eerder had gevonden: ZoomIt, van Mar... [Meer]

10april

AP-elementen centreren in Dreamweaver [video]

In een eerder blogbericht liet ik zien hoe sites in Dreamweaver gecentreerd kunnen worden. Ik kreeg hier onder meer een volgende reactie op: "De video klopt, maar met AP-div-tags werkt het niet. En dat is mijn probleem. Mijn websitep... [Meer]

09april

Vensters verplaatsen in Spaces van Mac OS X [video]

In een eerder blogbericht over tien pluspunten van Mac OS X schrijf ik dat de tool Spaces mij erg bevalt. Je kunt er als het ware virtuele desktops mee maken en zo je werkruimte enorm vergroten. Wat ik toen als 'verbeterpunt' aanmerkte was dat h... [Meer]