Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

20mei

CSS-docentendag Instruct geslaagd evenement

Vorige week woensdag was ik als spreker uitgenodigd op een docentendag voor gebruikers van de lesmethode Fundament Informatica van uitgeverij Instruct. Ik heb hierover al eerder geblogd, bijvoorbeeld hier en hier. Wel internet, geen boeken Het wa... [Meer]

18mei

Uitpakken zip-bestanden traag in Windows Vista

Een van de grote ergernissen van Windows Vista-gebruikers is de trage wijze waarop Vista omgaat met bestandshandelingen. Het is gewoonweg verbijsterend om te zien dat het uitpakken van een zip-bestand van ongeveer 20 MB met een paar duizend bestanden in... [Meer]

15mei

Schermafdrukken maken met Windows Vista Knippprogramma [video]

In mijn miniserie over handige softwarehulpjes heb ik eerder geblogd over Werken met IE7 Pro Zoomen met Zoomit In deze post laat ik een handige manier zien om in Windows Vista schermafdrukken te maken. Hiervoor gebruik ik het nieuwe tool... [Meer]

03mei

Rechtermuisknopbeveiliging omzeilen [video]

In een van mijn vorige blogberichten gaf ik een techniek en een stukje JavaScript-code om het opslaan van afbeeldingen via de rechtermuisknop te ontmoedigen. Ik gaf ook in de video al aan dat het te ver gaat om dit ‘uitschakelen’ of zelfs ma... [Meer]