Ik geef training in frontend tools en stacks als HTML, JavaScript, TypeScript, React, Angular en Vue. Ik schrijf boeken en artikelen over tal van (ICT-) onderwerpen. Ik was lead developer en directeur bij Yindo - Jouw digitale bibliotheek. Je kunt mij volgen op Twitter(@PeterKassenaar).

In dit blog vind je persoonlijke artikelen, die niet noodzakelijk tech-gerelateerd zijn.

Views and expressions are my own.

Terug naar de algemene site.

27februari

Martin Tirion - User Experience Evangelist

Vorige week bezocht ik de Microsoft MSDN InTrack sessie die was gewijd aan User Experience en Silverlight. De presentatie werd verzorgd door Robert Kuunders van Opatel opleidingen. Een inhoudelijk verslag van deze sessie lees je op het Microsoft User Ex... [Meer]

26februari

Statische kaarten met Google Maps

Op steeds meer websites zie je kaarten opduiken die afkomstig zijn van Google Maps. Dit is niet zo verwonderlijk, want Google stelt de code die nodig is om kaartjes in een webpagina op te nemen gratis beschikbaar via de Google Maps API. Met enkele... [Meer]

19februari

Extending BlogEngine.NET with shadowbox

Last week I investigated options on extending the well known Lightbox 2 functionality with the ability to display other types of media files, in particular swf-files. This for the purpose of my blog, where I wanted to have a good user experience on view... [Meer]

18februari

Nieuwe website provincie Gelderland

Na een aantal jaren dienst te hebben gedaan, wordt de website van de provincie Gelderland (www.gelderland.nl) momenteel vernieuwd. De huidige site voldoet niet meer aan de maatstaven voor modern design en de informatievoorziening naar de inwoners van Ge... [Meer]

17februari

Dell XPS 1530 of MacBook Pro?

Al enige tijd ben ik mij aan het oriënteren op een nieuwe laptop. Het belangrijkste aspect daarbij is dat het vooral een ontwikkelaarsmachine moet zijn. De definitie van een 'ontwikkelaarsmachine' is niet lastig. Dat betekent gewoon 'he... [Meer]

15februari

Software tip: IE7Pro [video]

Er wordt regelmatig aan mij gevraagd welke software en tools ik zelf gebruik in mijn dagelijks werk. Naast uiteraard de bekende programma's zoals Word, Visual Studio en Dreamweaver heeft elke ontwikkelaar waarschijnlijk wel een aantal kleine, maar o... [Meer]

13februari

Oefenbestanden voor Fireworks CS3

Gisteren schreef ik over het verschijnen van Het Complete Handboek - Adobe Create Suite 3 Web Edition. En direct was er een lezer met een -zeer terechte!- opmerking:   Ik kan de oefenbestanden voor Fireworks niet vinden op de cd-rom bij het boek.... [Meer]

12februari

Nieuw: Het Complete Boek - Adobe Creative Suite 3 Web Edition

Deze week is verschenen het boek Het Complete Boek - Adobe Creative Suite 3 Web Edition, ISBN 978-90-5940-327-7 (9789059403277). In deze superdikke uitgave (1056 pagina's) vind je alle informatie over de webtoepassingen uit de CS3-suite van Adobe. S... [Meer]