09september

Home of the Blues

Tags: | Categories: Muziek
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

´Crooning´is een muziekstijl die natuurlijk vooral in verband wordt gebracht met wat oudere mannen, in pak en vlinderdas, zwoele avonden en koffiebruine stem. Frank Sinatra, Bing Crosby, Dean Martin. Dat soort types.

Enter Norah Jones.

norah jones

Als er toch gekozen moet worden in de categorie Female Crooning Singers is zij een van mijn favorieten (er hoeft niet gekozen te worden in die categorie natuurlijk, die verzin ik ter plekke). Altijd beheerst, altijd laid back. Fantastische beheersing van haar stem. En een genot om naar te kijken natuurlijk.

Kijk en luister bijvoorbeeld eens naar Home of the Blues, uitgevoerd op het Johnny Cash tribute concert.

Kippenvel.

-- Peter Kassenaar
9 september 2009

[disclaimer: dit bericht is geschreven in Windows Live Writer, als voorbeeld en testbericht bij het Handboek Windows 7, dat binnenkort verschijnt. Je vindt een screenshot op pagina 300 of daaromtrent :-)]

Reacties zijn gesloten