18januari

Nieuw design voor ‘Modern Redesign’

Tags: | Categories: Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (2) | Post RSSRSS comment feed

Ik heb de afgelopen maanden niet veel geblogd. Dat betekent echter niet dat ik stil heb gezeten. Want in plaats van het schrijven van blogberichten, heb ik geschreven aan een herziene editie van het boek Modern Redesign (hierover heb ik wel eerder geblogd ;-).

Het kale manuscript is inmiddels gereed en heb ik rond kerst 2010 opgestuurd naar de uitgever. Op dit moment vindt redactie en zetwerk plaats en de verwachting is dat het boek medio maart 2011 beschikbaar zal zijn. Tegen die tijd zal er in samenwerking met computerboek.nl ook een inteken/voordeelactie komen voor vroege kopers.

In samenwerking met de uitgever is tevens gezocht naar een nieuwe, frissere look voor het boek. En het is leuk om te zien dat dit tot resultaat heeft geleid. Hierbij vast een sneak preview van de omslag.

Oud:

redesign_cover

Nieuw:

modernRedesign

Zo is dus niet alleen de inhoud van het boek vernieuwd (eerder sprak ik van 70%-80% nieuwe inhoud, maar dat is eerder 85%-90% geworden), maar ook het uiterlijk. Ik vind het een leuke, frisse omslag. Wat vinden jullie?

Peter Kassenaar
-- 18 januari 2011

Reacties

18-01-2011 01:57 #

Ik ziet er goed uit!
Wat is de doelgroep precies?
Ik bedoel is het ook voor gevorderden interessant?

Marja Netherlands

19-01-2011 09:47 #

@Marja - de doelgroep is de webbouwer die bekend is met HTML/CSS/JavaScript, maar de stap wil maken naar de volgende generatie standaarden, dus HTML5, CSS3 en unobtrusive JavaScript (in het boek is hierbij gekozen voor het werken met jQuery).

Behalve -uiteraard- codevoorbeelden en uitleg van (nieuwe) elementen, wordt ook veel aandacht besteed aan items die je in andere tijdschrift- of blogartikelen veel minder vaak tegenkomt, zoals de interne werking van het HTML5 Content Model, nieuwe API's zoals localStorage.

'Gevorderden' is een lastig begrip, als het gaat over drie technieken tegelijk. Iemand die al veel ervaring heeft met CSS3 zal in het boek waarschijnlijk weinig nieuws vinden op dat gebied, maar heeft misschien wel wat aan het JavaScript-deel. En omgekeerd.

Ik pretendeer overigens geenszins een compleet overzicht te geven in het boek. Daarvoor zijn de standaarden veel te uitgebreid. Maar een goede inleiding en veel bronnen om zelf verder te studeren is het zeker.

En: iemand die net begint met webdesign, of net zijn eerste regels CSS zelf heeft geschreven, zal er waarschijnlijk niet mee uit de voeten kunnen. Er wordt zeker de nodige voorkennis verondersteld.

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten