09december

Presentatie Boekenstad Zutphen

Tags: | Categories: Boeken | Algemeen
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

Gisteravond, woensdag 8 december 2010, gaf ik op de ‘boekenborrel’ van Boekenstad Zutphen een presentatie over de transitie van Klassiek uitgeven naar Digitaal uitgeven. Boekenstad Zutphen is een netwerk van mensen die werkzaam zijn in de uitgeefwereld van Zutphen en omstreken.

boekenstadZutphen

Zutphen is een enorm actieve boekenstad, ik wist dat niet. Was het jullie bijvoorbeeld bekend dat er enkele tientallen uitgevers actief zijn op allerlei gebieden - van kookboeken via botanische uitgaven tot juridische tijdschriften? En dat er in Zutphen – of all places – meer dan 25 miljoen (!) boeken per jaar worden gedrukt in de fabrieken van Koninklijke Wöhrmann?

Presentatie

Het accent tijdens mijn presentatie lag op de keuzes die uitgevers kunnen (en moeten) maken bij het aanbieden van hun content op digitale wijze. Ik besprak de kenmerken van het aanbieden van content als download versus het aanbieden van boeken in de cloud.

Cloud-based services zijn aan een sterke opmars bezig, getuige het succes van bedrijven als Spotify (muziek), Netflix (video, tv en dvd) en World Of Warcraft (gaming), om maar eens een willekeurige dwarsdoorsnede te maken.

Yindo biedt als eerste in Nederland boeken in de cloud aan. Voor veel aanwezigen was dit een intrigerende gedachte. ‘Zo had ik er nog nooit naar gekeken’, was een vaker gehoorde opmerking. Uitgevers worden van harte uitgenodigd hun producten [ook] op Yindo aan te bieden. Neem contact op voor meer informatie of een persoonlijke demonstratie, toegespitst op uw bedrijf. De presentatie is hieronder te downloaden.

Download versus Cloud

Alle aanwezigen wil ik hartelijk danken voor hun aanwezigheid, Martijn en Marjolein Siemes (www.uitgeverijsiemes.nl/) danken voor de organisatie en Antoine Paris (www.uitgeverijparis.nl/) voor het ter beschikking stellen van de locatie.

Peter Kassenaar
-- 9 december 2010

Reacties zijn gesloten