03september

Office 2003 [niet] installeren kost 378 MB...

Op een testcomputer moest ik onlangs een versie van Microsoft Office 2003 Professional installeren. En omdat op de pc alleen Word en Excel nodig waren, koos ik in de wizard voor een Aangepaste installatie. Alle andere opties (Outlook, Access, enzovoort) kon ik dan eenvoudig uitvinken. Dit leek mij handig, want niet-gebruikte programma's zouden dan ook geen schijfruimte in beslag nemen.

Voor de installatie van alleen Word en Excel snoept Office 2003 ruim 426 MB van de vrije schijfruimte op. Omdat ik dit nogal veel vond, leek het mij leuk eens te kijken hoeveel schijfruimte er gebruikt zou worden als ik niets zou installeren.

Niets installeren = 0 MB. Toch?

Nee, niet bij Microsoft Office. Nadat ik alle selectievakjes in de wizard had uitgezet, blijkt de wizard toch nog graag 378 (drie-honderd-acht-en-zeventig!) megabyte van mijn vaste schijf te willen gebruiken. Waarvoor in vredesnaam? Om mij te pesten? Vullen met nutteloze luchtbytes? Volschrijven met de tekst 'Hier-had-Office-moeten-staan-maar-de-gebruiker-wilde-mij-niet-installeren' (13.201.390 keer)?

Toch bizar. Stel dat je dit doet. Dan ben je honderden MB's armer en kun je vervolgens....niets. Er is immers geen applicatie geïnstalleerd.

Ik weet dat veel software tegenwoordig gebakken lucht is, maar ik had niet gedacht dat de fabrikanten dit zo letterlijk zouden interpreteren...

--Peter Kassenaar
03 september 2008

Reacties zijn gesloten