08februari

Nieuw blog-uiterlijk

Deze week is het exact twee jaar geleden dat ik van een ‘traditionele’ site ben overgestapt naar een weblog-achtig formaat. Dat is me goed bevallen, ik laat het voorlopig zo. Wat me in de loop der tijd echter minder is gaan bevallen, is het thema dat ik voor de site had gekozen.

Het was een leuk, speels thema, maar ik vond het langzamerhand toch wat te onrustig worden. Bekijk de homepage in het oude thema, als je nog eens wilt zien hoe dit er ook al weer uitzag. Ook was het lastig om in de CSS van het oude thema aanpassingen door te voeren en er waren enkele dingen die me niet bevielen (zoals het uiterlijk van hyperlinks in lijsten en de mix van Engels/Nederlands).

De afgelopen week heb ik daarom een nieuw basisthema gekozen en dit aangepast naar mijn eigen wensen. Voor de nieuwsgierigen: de naam van het thema is Interlude en het is oorspronkelijk ontworpen voor WordPress en daarna geport naar BlogEngine.NET (en daarna door mij weer geport naar deze site).

Ik wilde onder meer een thema dat:

  • een rustiger, zakelijker uitstraling had dan het vorige ontwerp (BrightSide) ;
  • waarbij het accent ligt op de inhoud van de berichten en je van links naar rechts lezend eerst de artikeltekst ziet en daarna pas de navigatiekolom met extra opties;
  • de mogelijkheid heeft om widgets te gebruiken in de rechterkolom, zodat de functionaliteit eenvoudig uitgebreid kan worden (ik heb direct ook de blogsoftware ge-updated van 1.3 naar de huidige versie 1.6)

Ik heb nu gekozen voor een navigatiekolom aan de linkerkant rechterkant en daarnaast de gebruikelijke navigatie aan de bovenkant. Deze ben ik van plan de komende tijd nog uit te breiden met een aantal extra (statische) pagina’s.

Laat ondertussen eens weten wat je van dit thema vind. Is het een verbetering, of juist een verslechtering? Heb je nog meer tips om de leesbaarheid van deze site te verbeteren? Wil je meer, of minder onderdelen zien in de rechter (navigatie)kolom? Ik ben benieuwd naar jullie opmerkingen.

Peter Kassenaar
-- 08 februari 2010

Reacties

08-02-2010 10:26 #

ik zie de navigatie rechts???
Het ziet er inderdaad zakelijker uit, rustig om naar te kijken.
En héél overzichtelijk, vlgs mij een toonbeeld van usability.
Gelukkig ben je je pinguin niet kwijtgeraakt.
Je link via twitter doet het (nog) niet
groet van Elli

Elli

10-02-2010 07:04 #

Ik heb nu gekozen voor een navigatiekolom aan de linkerkant en daarnaast de gebruikelijke navigatie aan de bovenkant.

ik zag hetzelfde .. ik ben links dus die fout maak ik niet Smile
ziet er verder goed uit .. de pinquin valt nu beter op bij het zwart en het geheel is goed leesbaar en overzichtelijk Smile

Pim ter Doest Netherlands

10-02-2010 07:09 #

en nog 1 ding Smile
je thumbnail ( waar gewoonlijk een firefox of explorer logo staat in de adresbalk direct voor http:// ) is nog de oude blauw witte afbeelding, misschien voor de compleetheid daar ook een pinguin van maken ??

Pim ter Doest Netherlands

10-02-2010 08:00 #

Typfout, bedankt. Ik heb er nu 'rechterkant' van gemaakt.

peter Netherlands

Reacties zijn gesloten