30augustus

Snel en simpel een Twitter Follow Button

Twitter is in korte tijd erg populair geworden. Maar het is niet altijd makkelijk om nieuwe volgers te vinden. Om het bezoekers van je site of weblog zo makkelijk mogelijk te maken je te volgen op Twitter, kun je sinds kort eenvoudig een Volg mij-knop samenstellen.

Een voorbeeld hoe dit er uitziet, zie je in de rechter kolom van deze website:

twitter_follow

De werkwijze hiervoor is erg eenvoudig en vind je op de Twitter-site zelf.

1. ga naar Twitter.com en zorg er voor dat je bent ingelogd.

2. Klik in de rechterkolom op Twitter Follow Button. Als je Twitter op Nederlands hebt ingesteld, is deze knop op het moment van schrijven van dit blog niet zichtbaar.  Kies via Instellingen de Engelse weergave van Twitter om deze knop te zien.

3. Je kunt ook de rechtstreekse URL gebruiken voor de volgknop: http://twitter.com/about/resources/followbutton.

4. Typ je gebruikersnaam en kies de overige instellingen: de taal die je wilt gebruiken, het kleurschema en of je aantal volgers wilt tonen. Het scherm ziet er als volgt uit:

twitter_follow02

5. Dubbelklik in het vak met code dat rechts staat en kopieer de code met Ctrl+C of Cmd+C (Mac) naar het klembord.

6. Ga naar je editor (Dreamweaver, Visual Studio of andere website-editor) en plak deze code op de plaats waar je de volgknop wilt laten verschijnen. De code kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

<a href="http://twitter.com/{screen_name}" class="twitter-follow-button" 
data-show-count="false" data-lang="nl">Follow @PeterKassenaar</a> <script src=http://platform.twitter.com/widgets.js 
type="text/javascript"></script>

7. Vergeet daarna niet om in de code {screen_name} te vervangen door je eigen gebruikersnaam. In mijn geval wordt dus : PeterKassenaar.

8. Sla de pagina op en plaats hem via FTP op je website. Vanaf dat moment kan iedereen die je website bezoekt zich met één klik op de knop aanmelden als nieuwe volger.

Veel succes er mee en veel nieuwe volgers toegewenst!

Tip

Bekijk de pagina About / Resources bij Twitter voor meer opties. Je vindt hier ook handleidingen om een tweetknop op je eigen site te plaatsen, verschillende logo’s en een optie om widgets op je site te tonen: http://twitter.com/about/resources

Meer opties bij Twitter

 

Peter Kassenaar
-- 30 augustus 2011

Reacties

07-09-2011 09:43 #

Ik heb een volgknop voor Twitter op mijn site, maar het aantal volgers wordt niet weergegeven. Enig idee hoe dat kan?

Jan Netherlands

08-09-2011 08:52 #

@Jan - ik heb hetzelfde op dit moment. Ik denk dat het een issue is dat bij Twitter ligt.

Ikzelf heb ook ingesteld dat het aantal volgers weergegeven moet worden, en dat heeft een tijdje gewerkt (zie screenshot in het artikel), maar nu is ook bij mij het aantal volgers niet meer zichtbaar.

Ik denk dat we even geduld moeten hebben en over een tijdje nog eens bij Twitter moeten checkend.

Peter Netherlands

13-09-2011 10:13 #

Beste, ik heb de follow button op deze site geplaatst onder tabblad contact. In een McOS omgeveving is de volledige button wel goed zictbaar, echter in mijn MS i.e 9.0mgeving is het een heeeeel klein prictogram op de website Als ik de refresh knop indruk wordt de button heel even zichtbaar.
Please advise. Thx

Edwin Netherlands

21-09-2011 08:48 #

Weet je ook hoe ik de volgknop aan mijn LinkedIn profielpagina kan toevoegen? Alvast bedankt voor de hint.

Peter Moll Netherlands

21-09-2011 11:16 #

@Edwin - het lijkt er op dat je de code voor de volgknop binnen (verborgen?) CSS hebt gezet? Of misschien is IE de boosdoener; controleer eens of hij het in de Compatibiliteitsweergave wel doet? In elk geval *kan* het goed gaan, want op deze site ziet de knop er in IE 9 wel goed uit. Ik zou de locatie van de Twitter-code even checken als ik jou was.

@Peter Moll - Ikzelf zou dat zo niet weten (ik ben niet zo fanatiek met Facebook), maar via Google vond ik www.onetomarket.nl/.../...button-op-facebook.html. Probeer het eens op deze manier, zou ik zeggen.

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten