04mei

Nieuw: serie Basiscursus op Yindo

Tags: | Categories: Yindo | Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (0) | Post RSSRSS comment feed

YindoLogoSmallBeeldmerkEen aantal jaar geleden ben ik in samenwerking met uitgeverij Van Duuren Media begonnen met Yindo, jouw digitale bibliotheek (lees het aankondigingsbericht uit 2010). Yindo is vanaf het begin af aan opgezet als een breed, open systeem, waarin we liefst zo veel mogelijk uitgaven aanbieden.

En dat begint aardig te lukken. Het Yindo-aanbod is gegroeid van ongeveer 400 titels in het eerste jaar naar 1500 titels vorig jaar. Momenteel bevat Yindo zo’n 2500 titels van ongeveer 15 verschillende uitgevers. Aan het eind van dit jaar hopen we via Yindo 5.000-10.000 uitgaven aan te bieden.

Academic Service

En het doet mij bijzonder deugd dat ik vandaag kan aankondigen dat ook de SDU/Academic Service (de uitgeverij waar ik mijn schrijversloopbaan in 1996 gestart ben) heeft besloten een groot deel van haar fonds via Yindo toegankelijk te maken.

Om te beginnen is de serie Basiscursus zo goed als integraal op Yindo geplaatst. Dit betreft dan zowel het actuele aanbod, waaronder titels als Basiscursus Apps ontwikkelen en de Basiscursus Drupal 7, maar ook ook oudere uitgaven die soms niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn (maar nog wel worden gebruikt door hobbyisten, scholen en opleidingen). Yindo biedt op deze manier blijvend toegang tot uitgaven, ook als ze niet meer in de boekhandel zijn te vinden.

Dit zijn enkele voorbeelden van oudere boeken van mij, die nu weer compleet beschikbaar zijn:

9789012584234 978901258453197890125847089789012584739

In totaal zijn maar liefst 70 Basiscursussen in hun geheel online te lezen. Van elke Basiscursus is een aantal hoofdstukken gratis beschikbaar (inkijkexemplaar). Als je je registreert kun je voor een gering bedrag een boek een maand of langer op je persoonlijke boekenplankje plaatsen.

Nog voor de zomer zal SDU ook een groot aantal managementtitels via Yindo beschikbaar stellen, aldus senior publisher Gerdi Smit van Academic Service.

Alle uitgaven op Yindo zijn te lezen op elke computer met een browser en uiteraard ook op de iPad. We werken hard aan verdere verbeteringen binnen Yindo. Als je daar tips of opmerkingen over hebt, dan horen we dat graag!

Peter Kassenaar
-- 4 mei 2012

Reacties zijn gesloten