12april

Software tip: ZoomIt [video]

Ik probeer een kleine serie samen te stellen van software-tools waar ik regelmatig mee werk. Het eerste bericht was

Vorig jaar ontdekte ik een stukje software waarvan ik wilde dat ik het eerder had gevonden: ZoomIt, van Mark Russinovich (bekend als de man achter Winternals Software, dat in 2006 door Microsoft werd overgenomen).

Het doel ervan is enorm eenvoudig: inzoomen op delen van het scherm tijdens het geven van een voordracht of presentatie. Zo zien de toeschouwers beter waar het om gaat en wordt de aandacht vanzelf gefocused op het deel van het scherm dat belangrijk is. Als is ingezoomd, kan desgewenst in verschillende kleuren worden getekend of getypt op het scherm om de zaken nog verder te verduidelijken.

Ik gebruik het sindsdien zelf in vrijwel elke presentatie of lezing die ik geef. En altijd komen na afloop mensen uit het publiek naar me toe: "hoe doe je dat, dat inzoomen op het scherm?" :-). Bekijk de video (03:49 min) voor een indruk van de werking ervan.

Download ZoomIt (44KB): http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb897434.aspx

Veel plezier er mee!

Peter Kassenaar
-- 12 april 2008

Reacties

26-11-2008 10:28 #

Beste Peter,

Bedankt voor de tip betreffende ZoomIT. Ik heb er op de weblog van kennisnet speciaal onderwijs een berichtje aan gewijd.

E. Oomen

26-11-2008 01:01 #

Bedankt voor de link, ik hoop dat anderen er net zo veel aan hebben als ik.

Er is overigens vandaag (26 nov. 2008) een nieuwe versie verschenen van Zoomit, versie 2.2. De URL is gelijk gebleven: technet.microsoft.com/.../bb897434(en-us).aspx

Peter Netherlands

Reacties zijn gesloten