25maart

Aankondiging - Yindo

Tags: | Categories: Algemeen | Boeken
E-mail | Permalink | Reacties (1) | Post RSSRSS comment feed

25 maart 2010 – Vandaag kondigen we een revolutionair nieuw platform aan voor het lezen, lenen en kopen van (e-)boeken: Yindo – jouw digitale bibliotheek.

Achtergrond

Ik ben nu een kleine 15 jaar actief als schrijver en programmeur. In totaal heb ik ongeveer 80 boeken geschreven over computers, internet en programmeren. Deze zijn verschenen bij verschillende uitgevers. Maar het zal niemand zijn ontgaan dat het uitgeeflandschap aan het veranderen is. De komst van betaalbare e-readers en e-boeken geeft een nieuwe impuls aan de verspreiding van content.

Van Duuren Media heb ik leren kennen als een innovatieve uitgeverij die graag nieuwe technieken omarmt, stimuleert en ontwikkelt. In samenwerking met Van Duuren Media heb ik impuls gegeven aan de ontwikkeling van Yindo. Yindo is een nieuw platform waar u digitale edities van boeken kunt lenen en aanschaffen. Maar op Yindo kunt u ook reguliere edities – en op termijn zelfs uitverkochte boeken – kopen.

Vanaf vandaag is Yindo opengesteld voor het grote publiek en starten we een beta-fase.

Yindo homepage

Uitnodiging bètatest

Graag nodigen wij u uit om dit revolutionaire, nieuwe platform te gebruiken en te testen, en ons uw bevindingen te laten weten. Met uw op- en aanmerkingen kunnen we Yindo verder ontwikkelen en verbeteren.

De betatest duurt ongeveer tot en met mei 2010.

Om deelname aan de beta-fase makkelijk en aantrekkelijk voor u te maken, krijgt u van ons een pakket elektronische boeken cadeau, gedurende een periode van drie maanden. Deze boeken kunt u onbeperkt lezen, per pagina afdrukken en voorzien van uw eigen bladwijzers, opmerkingen of tweets. Ze blijven actief, ook als de betatest is afgelopen.

Daarnaast krijgt u van ons 2000 Yindo Points. Dit zijn inwisselbare punten waarmee u 10 tot 15 andere titels uit het Yindo-assortiment op uw persoonlijke boekenplankje kunt zetten. In ruil daarvoor vragen we u uw bevindingen met ons te delen, fouten te rapporteren, wensen kenbaar te maken enzovoort. Met uw hulp kunnen we Yindo verbeteren, functioneler maken en aanpassen aan uw wensen.

Deelnemen

Deelnemen aan het bètaprogramma van Yindo is eenvoudig: ga naar www.yindo.nl en maak gratis een account aan. Gebruik daarna op de pagina Mijn Yindo de volgende promotiecodes om uw voordelen te activeren:

  • Betatest - met deze code plaatst u vijf boeken gedurende drie maanden op uw boekenplankje
  • Beta2000 - met deze code krijgt u 2000 gratis Yindo Points

Deze codes kunnen per account éénmaal worden gebruikt.

Promotiecodes Yindo inwisselen

Nog niet alle boeken die u op Yindo aantreft kunt u op uw digitale boekenplankje zetten, maar een zeer groot aantal wel. In de komende weken en maanden zullen steeds meer boeken beschikbaar komen. De meeste boeken op Yindo kunt u ook ‘normaal’ aanschaffen; Yindo is ook een webwinkel. U kunt uw bestellingen via iDeal afrekenen.

Feedback geven

Als tegenprestatie voor de gratis boeken op uw boekenplankje en gratis Yindo Points willen we graag dat u ons laat weten wat u van Yindo vindt. Op welke manier kunnen wij het gebruik van Yindo makkelijker maken? Wat is volgens u onlogisch? Of wat is juist erg goed gedaan? Ook komt u misschien nog (programmeer)fouten tegen. We vragen u deze te melden via www.yindo.nl/beta.

Ook overige informatie over het bètaprogramma en de mogelijkheden en onmogelijkheden leest u op www.yindo.nl/beta

Uitgevers en self-publishers

Yindo is uitdrukkelijk bedoeld als een open platform, waarop ook andere uitgevers hun content kunnen aanbieden. Yindo B.V. is een zelfstandig en onafhankelijk bedrijf.

Van Duuren Media is de eerste klant van Yindo. Als u uitgever bent, of u hebt zelf boeken gepubliceerd of in eigen beheer uitgegeven of u wilt boeken gaan uitgeven, dan kan het voor u ook zeer interessant zijn uw inhoud op Yindo aan te bieden. Neem contact op zodat we een verdere toelichting kunnen geven en in gesprek kunnen gaan.

Samenvatting

  • Vandaag is de beta-testfase van Yindo gestart.
  • Deelname aan de testfase is gratis, vrijblijvend en staat open voor iedereen.
  • Met de promotiecodes Betatest en Beta2000 activeert u gratis inhoud voor evaluatie tijdens de betatest.
  • De reguliere Yindo-functies (punten bijkopen, boeken lenen, kopen enzovoort) zijn volledig functioneel gedurende de betafase.

Wij danken u bij voorbaat voor uw deelname aan de bètatest van Yindo en we zien uw op- en aanmerkingen graag tegemoet. U kunt desgewenst rechtstreeks contact met ons opnemen via beta@yindo.nl of via telefoonnummer 06-53364118 (Wouter Vermeulen).

Peter Kassenaar
-- 25 maart 2010

 

(PS: Yindo is natuurlijk ook te volgen via Twitter. Volg @TeamYindo (http://twitter.com/TeamYindo) voor het laatste nieuws. Volg @YindoLezer (http://twitter.com/YindoLezer) om te zien wat andere lezers van Yindo vinden).

Reacties

21-05-2010 08:56 #

Pingback from 347.binggreen.com

Chula Vista Haight, Vista Movie Maker Windows

347.binggreen.com

Reacties zijn gesloten